Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπήκε 8άδα στο ομαδικό κορασίδων η Ελλάδα στο όπεν της Μπρατισλάβας

Slovak 2018_Papadimitriou_kai_Petsiva

Slovak 2018_Papadimitriou_kai_PetsivaΕξαιρετικό αποτέλεσμα είχε για την ελληνική αποστολή η πρώτη μέρα στο τουρνουά παίδων και κορασίδων της Σλοβακίας, που διεξάγεται στην Μπρατισλάβα. Με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες η 14χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η 13χρονη Δήμητρα Πετσίβα κατέκτησαν την πρωτιά στον προκριματικό τους όμιλο και προκρίθηκαν στην 8άδα του ομαδικού κορασίδων. Είναι 4ο φαβορί, πέρα σαν χωρίς αγώνα τον γύρο των «16» και αύριο το πρωί διεκδικούν την είσοδο στα μετάλλια με αντίπαλο τη Γαλλία 2 (θυμίζουμε πως ούτε στα τουρνουά του World Junior Circuit προβλέπονται παιχνίδια για τις θέσεις 3-4). Οι πρωταθλήτριες μας κάνουν πολύ αξιόλογη εμφάνιση και αυτά τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ξεχωριστή σημασία για την Πετσίβα επειδή είναι άπειρη ακόμα από τέτοιους αγώνες και ουσιαστικά τεστάρει τις δυνάμεις της. Στο κοουτσάρισμα των κοριτσιών είναι η Μαρία Στεργίου.

Στο ομαδικό κορασίδων μετείχαν 33 ομάδες και χωρίστηκαν σε 11 γκρουπ των 3ων. Η Ελλάδα μπήκε επικεφαλής στο 4ο γκρουπ και κληρώθηκε με τη Γερμανία 3 και την Ουγγαρία 2. Στο εναρκτήριο ματς νίκησε τη Γερμανία 3 με 3-1. Η Παπαδημητρίου κατέβαλλε την Μπρέντα Ρέμκορφ με 3-0 και τη Λάουρα Κέιμ με 3-1 σετ. Στο διπλό με την Πετσίβα επικράτησαν των ίδιων αθλητριών με 3-0, ενώ νωρίτερα η Πετσίβα είχε χάσει με 3-0 σετ, αλλά δύσκολα, από την Κέιμ.

Το απόγευμα δόθηκε το καθοριστικό ματς για την πρωτιά στο γκρουπ με την Ουγγαρία 2, η οποία είχε επίσης κάμψει τις Γερμανίδες με 3-2. Το ελληνικό δίδυμο βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-1 και ταυτόχρονα την πρόκριση στο ταμπλό των νοκ άουτ. Στο πρώτο επί μέρους ματς η Πετσίβα λύγισε με 3-2 σετ από την Κίρα Μπάλογκ. Η Παπαδημητρίου ξεπέρασε με 3-0 την Άνα Βόλεντικς και ισοφάρισε, αργότερα με 3-0 την Μπάλογκ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ κι ενδιάμεσα, στο κρίσιμο διπλό, οι πρωταθλήτριές νίκησαν οριακά με 3-2 τις ίδιες αντιπάλους. Έχαναν με 2-1 σετ και πέτυχαν την ανατροπή επικρατώντας στο 5ο σετ με 11-9. Ως νούμερο 4 του αγωνίσματος η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις ομάδες, που πέρασαν χωρίς αγώνα στα προημιτελικά.

 

* Στη φωτό η Πετσίβα και η Παπαδημητρίου σε φάση προθέρμανσης

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ