Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασαν στα ημιτελικά του ομαδικού των κατηγοριών τους Τέρπου και Παπαδημητρίου στο αιγυπτιακό όπεν

Egypt open_2018_Geniko_plano

Egypt open_2018_Geniko_planoΤον καλύτερο απολογισμό είχε για την ελληνική αποστολή η πρώτη μέρα στο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων της Αιγύπτου, που γίνεται στο πριγκιπάτο του Σαρμ Ελ Σεΐχ. Τόσο η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες όσο και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες προκρίθηκαν με τις ξένες συμπαίκτριές τους στα ημιτελικά του ομαδικού και, καθώς δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4, εξασφάλισαν θέση στα μετάλλια. Η Τέρπου αγωνίζεται στη μικτή Τσεχίας-Ρωσίας-Ελλάδας, ενώ η Παπαδημητρίου είναι στη μικτή Ελλάδας-Αιγύπτου. Και οι δύο ομάδες προχώρησαν με την 1η θέση από τους ομίλους τους και η Παπαδημητρίου με την Αιγύπτια Μπανταγουέι έχουν bye για τα ημιτελικά. Με βάση τις τοπ θέσεις τους στα φαβορί του αγωνίσματος οι συγκεκριμένες ομάδες είχαν εύκολο έργο για την πρόκριση στην 4άδα, αλλά αύριο θα βρουν σαφώς πιο υψηλά εμπόδια μπροστά τους στην προσπάθεια για κατάκτηση της πρωτιάς. Οι επόμενοι αντίπαλοι γίνονται γνωστοί αργά το βράδυ.

Στο ομαδικό νεανίδων πήραν μέρος μόνο 6 ομάδες και χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ των 3ων. Κάθε ομάδα συγκροτείται από τρεις αθλήτριες και το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει μόνο ατομικά παιχνίδια. Η μικτή Τσεχίας-Ρωσίας-Ελλάδας είναι 1ο φαβορί του αγωνίσματος και τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 1ο γκρουπ. Δυσκολεύτηκε στο εναρκτήριο παιχνίδι της, πήρε με λιγότερη πίεση το 2ο και τερμάτισε 1η. Το πρωί νίκησε την Αίγυπτο 2 με 3-1. Στην αρχή του ματς η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων κάμφθηκε με 3-0 σετ από την Αλάα Γιεχία. Το απόγευμα ήρθε νίκη με 3-0 απέναντι στην Αίγυπτο 3. Η Τέρπου επικράτησε με 3-1 σετ της πρώτης παίκτριας από την αντίπαλο, της Χάνα Μαχμούντ. Η 18χρονη διεθνής μας συνεργάζεται με την Τσέχα Μαρτίνα Νοβάκοβα και τη Ρωσίδα Εκατερίνα Ζιρόνοβα.

Στo ομαδικό κορασίδων οι ομάδες είναι 11 και σχημάτισαν 3 γκρουπ (τα δύο τελευταία ήταν των 4ων). Εδώ το κάθε ματς γίνεται με το σύστημα κορμπιγιόν και αρκούν δύο αθλήτριες. Η μικτή Αίγυπτου-Ελλάδας είναι νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος και τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 1ο γκρουπ. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και σημείωσε δύο άνετες νίκες επί ομάδων της οικοδέσποινας χώρας. Αρχικά κατέβαλλε την Αίγυπτο 4 με 3-0. Η Παπαδημητρίου νίκησε τη Μάριαμ Γιουνές με 3-0 σετ και στο διπλό με τη Φαρίντα Μπανταγουέι έκαμψαν με το ίδιο σκορ τις Γιάνα Σάαντ/Γιουνές. Το μεσημέρι ήρθε νέα νίκη με 3-0 επί της Αιγύπτου 3. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε με 3-1 σετ την Άρουα Χασάν και αργότερα στο διπλό με τη Μπανταγουέι επιβλήθηκαν των Ρόα Άμρο και Χασάν με 3-0 σετ. Μαζί με την Ελλάδα-Αίγυπτο μπήκε απευθείας στην 4άδα μετά την πρωτιά στο 2ο γκρουπ και η Αίγυπτος Α.

Την Παρασκευή θ’ αρχίσουν τα ατομικά αγωνίσματα. Η Τέρπου είναι 4ο φαβορί στο απλό νεανίδων. Η Παπαδημητρίου, που παρεμπιπτόντως υπέγραψε πρόσφατα τριετές συμβόλαιο με τη φημισμένη σουηδική εταιρεία ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης STIGA (το σχετικό ρεπορτάζ στο λινκ https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4667;trietes-symvolaio-me-ti-stiga-i-papadimitriou&catid=8;2012-03-09-08-25-56&Itemid=10), είναι νούμερο 1 στα seedingτου απλού κορασίδων. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι η Λάουρα Νικουλάε Το όπεν είναι ενταγμένο στο JuniorCircuitτης I.T.T.F. και διεξάγεται στο International Sports Development Center.

 

* Στη φωτό γενικό πλάνο από το γυμναστήριο των αγώνων 

                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ