Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με το απόλυτο των νικών πέρασε ο Σγουρόπουλος στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά

Buenos Aires_Sgouros_me_Solanke

Buenos Aires_Sgouros_me_SolankeΤο καλύτερο δυνατό έκανε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο πρώτο κομμάτι του Ολυμπιακού τουρνουά νέων στο Μπουένος Άιρες. Το βράδυ της Δευτέρας για την Αργεντινή (σ.σ. 2,5 ώρες μετά τα μεσάνυχτα για ώρα Ελλάδας) επιβλήθηκε και του Νιγηριανού Αρέζ Σολάνκε με 4-0 σετ και κατέκτησε πανηγυρικά την 1η θέση στο 8ο προκριματικό γκρουπ με το απόλυτο των επιτυχιών σε τρεις αγώνες. Αντιμετώπισε πολύ αξιόλογο αθλητή, όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος κι έφτασε στην επικράτηση χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει. Είχε εξασφαλίσει άλλωστε, από τη 2η αγωνιστική την πρόκριση στο ταμπλό των «16», όπως και την πρωτιά. Δικαίωσε τα προγνωστικά ως επικεφαλής του γκρουπ και περιμένει την κλήρωση για τα νοκ άουτ προσβλέποντας σε υψηλό πλασάρισμα. Ειδικά οι νίκες του απέναντι στον Πανγκ Εν Κοέν από τη Σιγκαπούρη (νούμερο 10 των αγώνων) και τον Γερμανό Σέντρικ Μέισνερ (περσινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού νέων) επιβεβαιώνουν την καλή του κατάσταση. Η κλήρωση για τον 1ο γύρο τον έφερε αντιμέτωπο με την αναμφισβήτητη γαλλική δύναμη στην εφηβική κατηγορία. Σήμερα στις 16:45 ώρα Ελλάδας (10:45 τοπική) συναντά τον Μπαστιέν Ρεμπέρ, που είναι νούμερο 11 του τουρνουά και 15 του κόσμου στο Under 18.

Ο Σγουρόπουλος, νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης νέων, κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει το βράδυ και τρίτο αριστερόχειρα αθλητή. Η χαμηλή θέση του Σολάνκε στο διεθνές rankinglistUnder18 (Νο 302) δεν αντικατοπτρίζει την αξία του κι αυτό φάνηκε στη διάρκεια του ματς. Μπορεί ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή να μην έπαιξε στο 100%, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν χαλαρός ή ότι δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή. Συνάντησε λοιπόν, δυσκολίες με το παιχνίδι του Νιγηριανού και ειδικά στο σερβίς του και είναι ενδεικτικό ότι τελείωσαν με πολύ μικρή διαφορά όλα τα σετ.

Buenos Aires_Vatsa_odigies_se_SgouroΟ Σγουρόπουλος είχε μουδιασμένο ξεκίνημα, έκανε λάθη στην υποδοχή και στο μπλοκ και κινδύνεψε άμεσα να χάσει το 1ο σετ. Στο 7-9 όμως, πήρε συνεχόμενους πόντους και προηγήθηκε στο σκορ. Στο 2ο σετ άρχισε καλύτερα και δημιούργησε διαφορά μέχρι και με τρεις-τέσσερις πόντους. Γενικά εκμεταλλεύτηκε τα σερβίς του και πέρασε την τακτική του και δεν έχασε την ευκαιρία ούτε όταν ο Νιγηριανός μείωσε σε 10-8. Ότι είχε τον απόλυτο έλεγχο φάνηκε και στο 3ο σετ όταν επίσης ανέβασε ταχύτητα στην αρχή και «έχτισε» διαφορά. Στο 8-5 ο αντίπαλος ισοφάρισε με συνεχόμενους πόντους, ωστόσο ένα καλό σερβίς ή μία δυνατή επίθεση έφταναν και πάλι στον πρωταθλητή Ευρώπης για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ισορροπημένο ήταν το 4ο σετ με τον Σολάνκε μάλιστα, ν’ αποκτά κάποια στιγμή προβάδισμα με 6-2 εκμεταλλευόμενος και λάθη του Σγουρόπουλου. Ο τελευταίος όμως, επανήλθε γρήγορα, ισοφάρισε 6-6 χρησιμοποιώντας και τεχνική κι εν τέλει διαμόρφωσε στην παράταση του σετ το τελικό 4-0 (11-9, 11-8, 11-8, 12-10).

* Ο Σολάνκε περιορίστηκε χωρίς νίκη στην τελευταία θέση του γκρουπ. Να σημειωθεί τέλος ότι στα καλύτερα αποτελέσματά του περιλαμβάνεται η 5η θέση τον περασμένο Ιούλιο στο απλό των Αφρικανικών Αγώνων νέων. 

* Τη 2η προνομιούχο θέση για το ταμπλό των «16» πήρε ο Πανγκ. Ο αθλητής από τη Σιγκαπούρη νίκησε τον Μέισνερ στο καθοριστικό ματς με 4-1 σετ (11-5, 11-6, 11-7, 7-11 και 11-9).

* Για τον επόμενο αντίπαλο του Σγουρόπουλου, τον επίσης αριστερόχειρα Ρεμπέρ, ν’ αναφερθεί ότι προκρίθηκε στη 16άδα με τη 2η θέση από το 6ο γκρουπ. Έχασε 4-1 σετ από τον Κινέζο επικεφαλής Βανγκ Τσουκίν και νίκησε 4-0 τον Τυνήσιο Νάθαελ Χαμντούν και 4-1 τον Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου.

* Αήττητοι έφτασαν στην πρωτιά των ομίλων τους και οι 8 αθλητές, που καλύπτουν τις αντίστοιχες θέσεις των φαβορί στο Ολυμπιακό τουρνουά. Πλην του Σγουρόπουλου δηλαδή, έκαναν το «3 στα 3» ο Ιάπωνας Τομοκάζου Χαριμότο, ο Τζα Κάνακ, που εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Σουηδός Τρουλς Μέρεγκαρντ, ο Λι Γιουν Τζου από την κινεζική Ταϊπέι, ο Ιρανός Αμίν Αχμαντιάν, ο Κινέζος Βανγκ Τσουκίν και ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα.

* Στον όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019, στον οποίο μετέχει η εθνική μας ομάδα γυναικών, η Αγγλία επιβεβαίωσε την περασμένη βδομάδα τα προγνωστικά κι έφτασε στη νίκη με 3-1 μέσα στη Νορβηγία. Το ματς ήταν για την 4η αγωνιστική του 6ου γκρουπ του επιπέδου Β και κράτησε την Αγγλία αήττητη στην κορυφή. Δύο νίκες σημείωσε η Χο Τιν Τιν και μία η ελληνικής καταγωγής Μαρία Τσαπτσίνος, η οποία παρεμπιπτόντως θα συνεργαστεί φέτος και με την Α.Ε.Κ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θ’ αγωνιστεί στην Αγγλία στις 20 Νοεμβρίου, θα υποδεχτεί την ουραγό Νορβηγία την τελευταία αγωνιστική στις 4 Δεκεμβρίου και επιδιώκει να κατακτήσει έστω τη 2η θέση στο γκρουπ ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μέσα από το στάδιο 2 των αγώνων.

 

* Δύο φωτογραφίες μέσα από τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα στο ίντερνετ. Στην 1 ο Σγουρόπουλος περιμένει το σερβίς του Σολάνκε και στη 2 ο Κώστας Βατσακλής δίνει οδηγίες στον αθλητή του στο τέλος του 3ου σετ.   

 

 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ