Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατό σόου στην Κίνα με παρόντα τον Κρεάνγκα

Kreanga kai_oloi_prosklithentes_show_China

Kreanga kai_oloi_prosklithentes_show_ChinaΆρεσε πολύ σε θέαμα και συναγωνισμό ένα ακόμα event με χαρακτήρα επίδειξης, που διοργανώθηκε στην Κίνα, έχοντας στις προσκλήσειςKreanga se_China_show και αστέρια από την Ευρώπη. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν μέσα στις παρουσίες ήταν κι αυτή του Καλλίνικου Κρεάνγκα ενός ιδιαίτερα θεαματικού αθλητή. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε προχτές στο Zhangjiagang, ένα προάστιο της Σαγκάης, είχε την επωνυμία «International Table Tennis Champions Exhibition» και συγκέντρωσε περίπου 4.000 φιλάθλους. Περιλάμβανε έναν αγώνα ομαδικού μεταξύ αντιπροσωπευτικών ομάδων της Κίνας και της μικτής Ευρώπης κι από τη γηραιά ήπειρο είχαν προσκληθεί τρεις ακόμα πρωταθλητές. Η συνάντηση έληξε ισόπαλη 2-2 με τον Έλληνα άσο να επικρατεί στο δικό του ματς.

Οι Κινέζοι συνηθίζουν αυτές τις συνεργασίες με Ευρωπαίους πρωταθλητές για την περαιτέρω προβολή και ανάπτυξη του δυνατού προϊόντος τους. Γι’ αυτό άλλωστε, είχαν και τώρα πολύ κόσμο και κάλυψη από τα Μέσα Ενημέρωσης. Για το τουρνουά στο Zhangjiagang πάντως, υπήρχε επιπλέον λόγος, καθώς έγινε σε Ολυμπιακό Κέντρο και οι τοπικές αρχές επιδιώκουν να κρατούν «ζωντανά» τα γυμναστήρια και με διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις. Την οργάνωση ανέλαβε η δημοτική αρχή με τη συνδρομή της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κίνας, μάλιστα μίλησε ο τοπικός άρχοντας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι σχηματίστηκαν δύο ομάδες των 4ων αθλητών. Με την Κίνα αγωνίστηκαν ο Χάο Σουάι, ο Μα Βενγκέ, ο Λι Πινγκ και ο Τσεν Βεσίνγκ. Κινέζοι είναι και οι δύο τελευταίοι, απλά ο Βεσίνγκ έχει αποκτήσει εδώ και πολλά χρόνια την αυστριακή υπηκοότητα, ενώ ο Πινγκ αγωνιζόταν μέχρι πέρσι με τα χρώματα του Κατάρ. Τη μικτή Ευρώπης συγκρότησαν ο Κρεάνγκα, ο Αυστριακός Βέρνερ Σχλάγκερ, ο Δανός Μίκαελ Μέιζ και ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον.

Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, όλοι τους σχεδόν έχουν μετάλλια από Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο 50χρονος πλέον Μα Βενγκέ κατέκτησε 2 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα από το 1989 έως το 1997. Ο ενεργός ακόμα Χάο Σουάι έχει 2 χάλκινα και 2 ασημένια. Ο Λι Πινγκ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό μικτό με την Κίνα το 2009. Ο Σχλάγκερ αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό ανδρών το 2003 και ο Πέρσον το 1991. Ο Κρεάνγκα πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα το 2003 και ο Μέιζ το 2005. Ο αμυντικός Τσεν Βεσίνγκ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών το 2003. Πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι στον πάγκο της Κίνας ήταν ο Γουάνγκ Τάο, ο σπουδαίος αριστερόχειρας αθλητής του κοντινού παρελθόντος. O51χρονος σήμερα προπονητής υπήρξε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο διπλό ανδρών το 1992 στη Βαρκελώνη και «ασημένιος» σε απλό και διπλό το 1996 στην Ατλάντα, ενώ στο παλμαρέ του έχει και 7 χρυσά μετάλλια από Παγκόσμια πρωταθλήματα στα αγωνίσματα του διπλού και του ομαδικού.

Το σόου προέβλεπε να γίνουν τέσσερα επί μέρους παιχνίδια με το σύστημα bestofthreeκαι η νικήτρια ομάδα θα έβγαινε στο σύνολο. Δύο συναντήσεις όμως, έγιναν κανονικά, διότι αναμετρήθηκαν εν ενεργεία αθλητές. Στη μία ο Κρεάνγκα κατέβαλλε τον Λι Πινγκ με 2-1 σετ και στην άλλη ο Χάο Σουάι έκαμψε με 2-1 τον Μέιζ. Ο Πινγκ, που έφυγε από το Κατάρ, αγωνίζεται στην κινεζική λίγκα με την ομάδα του Μα Βενγκέ. Τα άλλα δύο ματς ήταν κυρίως για τον κόσμο και τελικά Κινέζοι και Ευρωπαίοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2.

Τα φημισμένα ονόματα από τη γηραιά ήπειρο προκάλεσαν φυσικά το ίδιο έντονο ενδιαφέρον με τους Κινέζους άσους. Στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψαν αμέτρητα αυτόγραφα και βγήκαν φωτογραφίες με τους φιλάθλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διοργανωτές είχαν πάρει περισσότερες από 1.000 ρακέτες και πάνω εκεί υπέγραφαν οι πρωταθλητές. Ενδεικτικό επίσης, της σημασίας που δόθηκε στο τουρνουά, είναι ότι οι Κινέζοι αγωνίστηκαν κανονικά με τα μπλουζάκια της εθνικής ομάδας της χώρας.

                             

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ