Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός με δύο νίκες και μία ήττα στο ομαδικό κορασίδων στη Σλοβακία

Δύο νίκες και μία ήττα περιλάμβανε για την ελληνική πλευρά η πρώτη ημέρα του διεθνούς όπεν της Σλοβακίας, που γίνεται στην Μπρατισλάβα. Η Χριστιάνα Κανάρη και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη αποτέλεσαν δυνατό δίδυμο στο ομαδικό κορασίδων και άσχετα αν στο τέλος έμειναν έξω από την τελική 8άδα η αγωνιστική τους παρουσία κρίνεται θετική. Σε αυτό το καθιερωμένο όπεν, που ανήκει στο World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.), προχώρησαν στον όμιλο με δύο νίκες και κάμφθηκαν στο καθοριστικό τρίτο παιχνίδι από τη Ρωσία Β.

Στο ομαδικό κορασίδων σχηματίστηκαν 8 προκριματικά γκρουπ των 4ων ομάδων και μόνο η νικήτρια από το κάθε ένα πήρε το εισιτήριο για το ταμπλό των «8». Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ με αντιπάλους τη Ρωσία Β (επικεφαλής), την Ουγγαρία Α και την Τσεχία Β.

Το πρωί αντιμετώπισε την Ουγγαρία Α κι έφτασε σε σπουδαία νίκη με 3-2, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Αρχικά η Χατζηλυγερούδη (νούμερο 78 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη των κορασίδων) ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Ορσόλια Φέχερ (Νο 185). Ακολούθως η Κανάρη κατέβαλλε τη Λέονι Χάρτμπριτς, αθλήτρια που είναι πολλές θέσεις ψηλότερα της στο ευρωπαϊκό rankinglist (209 και 122 αντίστοιχα) με 3-0 σετ κι έφερε το ματς στα ίσα, ωστόσο στη συνέχεια χάθηκε το διπλό με τις ίδιες αντιπάλους (3-1 σετ). Στο 4ο στη σειρά παιχνίδι η Χατζηλυγερούδη επιβλήθηκε της Χάρτμπριτς με 3-1 και μετά η Κανάρη διαμόρφωσε το τελικό σκορ με νίκη 3-0 σετ επί της Φέχερ.  

Το μεσημέρι η Ελλάδα αναμετρήθηκε με την Τσεχία Β και το έργο της ήταν πιο εύκολο. Με σταθερή απόδοση τα κορίτσια σημείωσαν από μία νίκη στο απλό και άλλη μία μαζί στο διπλό για να γραφτεί το 3-0. Η Κανάρη έκαμψε την Μπάρμπορα Μπλέτσοβα με 3-0 σετ, η Χατζηλυγερούδη τη Βερόνικα Τούσλοβα με 3-1 και οι δυο τους τις Μπλέτσοβα/Τούσλοβα στο διπλό με 3-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα το ελληνικό δίδυμο βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να διεκδικεί την πρόκριση στα νοκ άουτ και το απόγευμα έπαιξε για την προνομιούχο πρωτιά στο γκρουπ με αντίπαλο τη Ρωσία Β. Έκανε νέα αξιόλογη εμφάνιση, προηγήθηκε στο σκορ και κυνήγησε σθεναρά τις πιθανότητες για νίκη, ώσπου τελικά κάμφθηκε με 3-1. Οι αθλήτριες του Γιάννη Σταύρου υστέρησαν απέναντι στην πρώτη Ρωσίδα, τη Ραμπ, ωστόσο ήταν πολύ κρίσιμο το παιχνίδι του διπλού. Εκεί οι διεθνείς μας πήραν εύκολα το προβάδισμα στα σετ με 2-0, όμως στη συνέχεια έχασαν τον ρυθμό τους και επέτρεψαν στις Ρωσίδες να πάρουν τον έλεγχο και τελικά τη νίκη. Αν η Ελλάδα επικρατούσε στο διπλό, τότε θα διεκδικούσε σίγουρα τη νίκη τουλάχιστον στο 5ο επί μέρους ματς… Εν τέλει αρκέστηκε στη 2η θέση του γκρουπ με 5 βαθμούς και την πρωτιά και την πρόκριση στα προημιτελικά κατέκτησε η Ρωσία.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ρωσία Β 1-3:

Γεωργία Χατζηλυγερούδη-Βαλέρια Μπαγκάποβα 3-2 (11-5, 11-1, 10-12, 9-11, 11-4)

Χριστιάνα Κανάρη-Ελίνα Ραμπ 0-3 (4-11, 9-11, 6-11)

Χατζηλυγερούδη/Κανάρη-Μπαγκάποβα/Ντάρια Τσερνοράι 2-3 (11-3, 11-2, 8-11, 4-11, 7-11)

Χατζηλυγερούδη-Ραμπ 0-3 (6-11, 11-13, 3-11)

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οικονομικοί λόγοι οδήγησαν στην αναβολή των προκριματικών αγώνων για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών. Η ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι η εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του 4/1-11-2012, μετά από ενδελεχή μελέτη της οικονομικής κατάστασης και της οικονομικής ρευστότητας της Ομοσπονδίας, αποφάσισε την α ν α β ο λ ή της διεξαγωγής της προκριματικής φάσης του Π.Π. Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών ατομικών αγωνισμάτων (προκήρυξη 1673/27-6-2012).

Για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του πρωταθλήματος αυτού θα κυκλοφορήσει ανακοίνωση ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν εξαρχής με το on –line σύστημα. Κατά τα λοιπά ισχύει η πιο πάνω προκήρυξη».

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ