Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλα τα βλέμματα στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών έρχεται φέτος πολύ νωρίς χρονικά και δίνει συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Νοεμβρίου, στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το πρώτο κομμάτι της σημαντικότερης ελληνικής διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί σε επτά περιοχές της χώρας, από την Πελοπόννησο έως τον Έβρο και θα συγκεντρώσει συνολικά 558 αθλητές και 190 αθλήτριες. Οι προκριματικές φάσεις αφορούν στην Αττική (οι αγώνες θα γίνουν στον Πειραιά, στην ομοσπονδιακή αίθουσα Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας), τη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη), την Πελοπόννησο (Πάτρα), την Ανατολική Μακεδονία (Δράμα), τη Θράκη (Αλεξανδρούπολη), τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται ως εξής: Στους άνδρες πρόκειται ν’ αγωνιστούν 213 στην περιφέρεια της Αττικής (η οποία συμπεριλαμβάνει και φέτος τους αθλητές της Κρήτης), 135 στη Βόρεια Ελλάδα, 98 στην Πελοπόννησο, 49 στη Θράκη, 33 στην Ανατολική Μακεδονία, 24 στη Χίο και 6 στη Μυτιλήνη. Στις γυναίκες είναι να πάρουν μέρος 73 στην Αττική, 32 στη Βόρεια Ελλάδα, 30 στην Πελοπόννησο, 21 στη Θράκη, 11 στην Ανατολική Μακεδονία, 20 στη Χίο και 3 στη Μυτιλήνη.

Μετά τις αλλαγές, που εφαρμόζονται από την περσινή χρονιά, η προκριματική διαδικασία αφορά ξανά μόνο στο απλό. Τα ζευγάρια του διπλού θα σχηματιστούν στην τελική φάση από τους αθλητές, οι οποίοι θα προκριθούν από αυτό το διήμερο. Επίσης, οι προκρίσεις στο απλό θα προκύψουν μέσα από δύο φάσεις. Η πρώτη θα είναι με γκρουπ των 3ων ή 4ων αθλητών/τριών και η δεύτερη με νοκ άουτ αγώνες μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, που θα έχουν πάρει την πρωτιά στο δικό τους γκρουπ. Φυσικά, υπάρχουν και οι απευθείας προκρίσεις με βάση την αξιολόγηση από τα rankinglist. Έτσι, στο απλό ανδρών έχουν ήδη περάσει στην τελική φάση 11 αθλητές και στο απλό γυναικών 9 αθλήτριες.

Μέσα στις προκρίσεις αυτές εντάσσονται και ο Γιάννης Βλοτινός με τη Μαρία Χριστοφοράκη, άσχετα αν δεν είναι τώρα στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης (ο πρώτος επειδή αγωνιζόταν μέχρι πέρσι στο εξωτερικό και φέτος που μετακινήθηκε στον ΓΑΣ Λέσβου δεν έχει επανέλθει ακόμα στις ελληνικές διοργανώσεις, η δεύτερη γιατί παίζει φέτος σε δύο ξένα σωματεία). Όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις, η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βγάζει ειδικό σύστημα αξιολόγησης για παιδιά, που είτε είναι στο διεθνές rankinglist (Χριστοφοράκη), είτε έχουν βγει από αυτό, αλλά διατηρούν βαθμούς (Βλοτινός).

Να σημειωθεί ακόμα ότι από τους δέκα πρωταθλητές, που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα οι Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Γιώργος Φραγκούλης και Δημήτρης Παπαδημητρίου.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος θ’ «ανέβουν» από την επόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr).

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε αυτές τις ημέρες η δράση Ελλήνων διεθνών στα ξένα πρωταθλήματα. Στη Γαλλία διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης η 4η αγωνιστική και το σημαντικότερο νέο προέρχεται από την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα, που διατηρεί το αήττητο.

Στην Α΄κατηγορία των ανδρών λοιπόν, η Ενεμπόν κατέβαλλε εκτός έδρας τη Σεν Μορ με 4-2 και φιγουράρει στην 1η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, έχοντας συγκάτοικο την Ποντουάζ. Ο Κρεάνγκα συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας του, καθώς νίκησε αρχικά τον Νταμιέν Προβόστ με 3-0 σετ και στο καθοριστικό 6ο ματς τον Κινέζο Γιανγκ Τσεν με 3-1.

Η Ανζέ, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Παναγιώτη Γκιώνη, σημείωσε σπουδαίο αποτέλεσμα στην έδρα της. Με σκορ 4-2 υποχρέωσε τη Σαρτρ στην πρώτη ήττα της. Ο Γκιώνης έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση και προβλέπεται και στο συμβόλαιό του να λείψει από δύο ματς στην τρέχουσα σεζόν. Η Ανζέ βρίσκεται τώρα στην 5η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς.

Την 5η αγωνιστική, στις 13 Νοεμβρίου, αναμετρώνται η Ενεμπόν με την Ανζέ στην έδρα της πρώτης και ο Κρεάνγκα με τον Γκιώνη θα τεθούν για πολλοστή φορά αντίπαλοι στη γαλλική Λίγκα.

Στη Β΄ κατηγορία ανδρών η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ του Κώστα Λαγογιάννη ηττήθηκε ως φιλοξενούμενη από την Καέν με 4-0. Ο 31χρονος διεθνής μας γνώρισε την ήττα από τον Τσέχο Γιάκαμπ Κλέπρλικ.

Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη παρέμεινε χωρίς νίκη και παραχώρησε νέα ισοπαλία, αυτή τη φορά εκτός έδρας στη Σεν Ντενί με 3-3. Ο 29χρονος αθλητής έχασε στον πρώτο του αγώνα από τον Ρουμάνο Λουτσιάν Φιλιμόν και νίκησε στον δεύτερο τον Ούγγρο Νταβίντ Ζόμπορι.

Η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου λύγισε φυσιολογικά από την πρωτοπόρο Μορέ με 4-1 εντός έδρας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έλειψε από το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς έχει συμφωνήσει να μην πηγαίνει για όλες τις αγωνιστικές στη Γαλλία.

Μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών η Αμικάλ βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με 8 βαθμούς, ενώ η Φοντενέι και η Μετς έχουν τους λιγότερους βαθμούς (6) και συγκατοικούν στην 8η θέση με τη Σεν Ντενί.

Την επόμενη αγωνιστική, που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με ελληνικό…εμφύλιο, καθώς η Αμικάλ του Λαγογιάννη θα υποδεχτεί τη Μετς του Ρηνιώτη.

Στη Β΄κατηγορία γυναικών της Γαλλίας η Ελανκούρ της Μαρίας Χριστοφοράκη έχασε εκτός έδρας από την πρωτοπόρο Κιμπέ με 4-2. Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές είναι στην 5η θέση της κατάταξης με 8 βαθμούς. Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια υπέστη δύο ήττες, πρώτα από την Έβα Αντορίν με 3-1 και μετά από την Τιαν Γιουάν με 3-0 σετ.

Εξάλλου, την περασμένη Κυριακή στη 2η κατηγορία της Γερμανίας η Κολωνία του Δημήτρη Παπαδημητρίου έδωσε τον έκτο αγώνα της για τον όμιλο του Βορρά. Ξεπέρασε στο «σπίτι» της το εμπόδιο της Χέρτα Βερολίνου με 9-2 και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς. Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε του 1ου παίκτη της Χέρτα, του Μίροσλαβ Μπίτατς, με 3-1 σετ και του Σεμπάστιαν Μπόρχαρντ με 3-0. Στην αρχή του αγώνα πανηγύρισε νίκη και στο διπλό με παρτενέρ τον Στέινφελντ. Στη δεύτερη χρονιά του στην Κολωνία ο Παπαδημητρίου έχει γίνει πολύ αγαπητός και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων. Στο τελευταίο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού του συλλόγου, το οποίο έχει 50.000 αναγνώστες, φιλοξενείται μεγάλη φωτογραφία του με πανηγυρισμό από τον αγώνα με τη Χάγκεν (εκεί ο Έλληνας διεθνής νίκησε τον Πολωνό Ζιμάνσκι), ενώ φωτογραφίες του δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

                                               

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ