Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Κ. Κωνσταντινόπουλου, Ζαβιτσάνου στον απόηχο του Μεσογειακού τουρνουά

Mesogeiakoi Agones_women_agonas

Mesogeiakoi Agones_women_agonasΑργά το βράδυ της Κυριακής επέστρεψε η ελληνική αποστολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταρραγόνα. Μετείχε με τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες και ως θετικότερο αποτέλεσμα είχε την κατάκτηση της 4ης θέσης στο ομαδικό από τις γυναίκες. Καλό πλασάρισμα είχε και η Κατερίνα Τόλιου στην 8άδα του απλού γυναικών και σε κάθε περίπτωση το τουρνουά προσφερόταν για χρήσιμα συμπεράσματα. Από τη μια πλευρά γιατί το εθνικό συγκρότημα των γυναικών αγωνίστηκε με βασικές αθλήτριες και ήθελε να δείξει ότι μπορούσε τη διάκριση και από την άλλη γιατί στο αντίστοιχο των ανδρών, που παρουσίασε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, έδωσαν γερά τεστ τρεις αθλητές, οι οποίοι σαφώς βρίσκονται μέσα στο κάδρο για την εθνική ομάδα του μέλλοντος. Σημειωτέον επίσης, ότι τα πέντε από τα έξι παιδιά, που αγωνίστηκαν στην Ισπανία, πήραν μέρος πρώτη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες. Για τις εμφανίσεις των ομάδων στο Βαλς της Καταλονίας λοιπόν, όπως και για την προσωπική τους απόδοση σε απλό και ομαδικό, μίλησαν στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Γεωργία Ζαβιτσάνου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ»

Ο Κωνσταντινόπουλος έδωσε τους πρώτους διεθνείς αγώνες του έπειτα από τον παρθενικό πανελλήνιο τίτλο του στο απλό ανδρών. Έζησε πολύτιμη εμπειρία και μέτρησε δυνάμεις με πολύ δύσκολα παιχνίδια και στα δύο αγωνίσματα. Δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον εαυτό του, πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω πρόοδο του ίδιου και των υπόλοιπων δύο νεαρών αθλητών, που ήταν στους Μεσογειακούς Αγώνες.

«Η ομάδα μπήκε αμέσως στα βαθιά, καθώς κληρώθηκε σε όμιλο με δύο πολύ καλές ομάδες, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία. Καταφέραμε ωστόσο, να σταθούμε ως άξιοι αντίπαλοι και παλέψαμε», τόνισε αρχικά ο 24χρονος άσος και συνέχισε: «Ο Γιάννης (σ.σ. Σγουρόπουλος) απέδωσε πολύ καλά στο τουρνουά και στο απλό νίκησε πολύ αξιόλογους παίκτες. Το ίδιο και ο Κώστας (σ.σ. Αγγελάκης), ο οποίος σημείωσε και τη μοναδική νίκη μας στο ομαδικό. Εγώ δεν έπιασα καλή απόδοση, δεν βρήκα λύσεις στις επιθέσεις μου και γενικά θεωρώ ότι δεν ήταν ένα καλό τουρνουά για εμένα. Στο μέλλον θα προσπαθήσω περισσότερο να δουλέψω στα μειονεκτήματα και να διορθώσω κάποια πράγματα. Πιστεύω πάρα πολύ και στους τρεις μας και όσο θα δουλεύουμε και θα πεισμώνουμε θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι παίκτες».

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ: «ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΣ ΟΜΑΔΑ»

Η Ζαβιτσάνου εξέφρασε τη γενική ικανοποίηση από την πορεία της εθνικής γυναικών στο ομαδικό, ωστόσο έβγαλε και πίκρα για τη μη είσοδο στα μετάλλια. «Θέλαμε τόσο πολύ αυτό το μετάλλιο! Μετά την πρόκρισή μας στην 8άδα είπα στα κορίτσια ότι μπορούμε ν’ ανέβουμε στο βάθρο! Και όντως, το ένιωθα ότι μπορούμε να κερδίσουμε την Αίγυπτο γιατί και εγώ είχα νικήσει πρόσφατα τη Μεσρέφ στη Σουηδία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να ξαναγίνει εύκολα), αλλά και η Κατερίνα, ούσα συμπαίκτρια μαζί της στη Σουηδία, ένιωθε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Γνωρίζαμε επίσης, ότι είναι πολύ καλή και η δεύτερη παίκτρια, αλλά όχι αχτύπητη (και είναι και πολύ γνωστή κι ας μην ήταν βαθμολογημένη τον τελευταίο καιρό)», ανέφερε η 25χρονη πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε με τον ίδιο ενθουσιασμό: «Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να βρίσκεται και να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Το δείξαμε και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και τώρα με την είσοδο στην 4άδα, όπου αναμφίβολα πετύχαμε κάτι πέρα από τον βασικό μας στόχο! Στην Ισπανία δείξαμε ακόμα ότι η ομάδα είναι δεμένη και μπορεί να διεκδικήσει σπουδαία πράγματα. Άλλωστε, πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό βγάζουμε όλες τον καλύτερο αγωνιστικό μας εαυτό στο τραπέζι, που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο υπολογίσιμες σαν ομάδα!».

Αναφορικά με τον αμφίρροπο ημιτελικό κόντρα στην Τουρκία η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2016 σχολίασε: «Παλέψαμε κάθε πόντο με τα κορίτσια… Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι στα μέτρα μας. Παρόλα αυτά η Τουρκία φάνηκε πολύ δυνατή στις λεπτομέρειες και επικράτησε»

Η Ζαβιτσάνου έκλεισε δύο χρόνια, που αγωνίζεται με την εθνική γυναικών σε μεγάλες διοργανώσεις και ρωτήθηκε πώς βλέπει πλέον τον εαυτό της. «Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως είμαι τελικά παίκτρια ομαδικού και όχι ατομικού», υπογράμμισε στην αρχή αστειευόμενη και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι έχω απελευθερωθεί μέσα στο τραπέζι, μου αρέσει πολύ να παίζω για την ομάδα και δεν σας κρύβω ότι η πορεία της εθνικής στην Ισπανία είναι μεγάλο κίνητρο για μένα, που φαίνεται να με επηρεάζει θετικά». 

 

* Από την παρουσίαση των ομάδων στον αγώνα της εθνικής γυναικών με τη Γαλλία  

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ