Η Φλώρινα συνέχισε με επιτυχία τον θεσμό του διεθνούς φεστιβάλ

Florina Festival_aponomi_andron_Grand_PrixΗ Φλώρινα συγκέντρωσε ξανά την προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, τίμησε το άθλημα και το διαφήμισε ιδανικά στο 4ο διεθνές φεστιβάλ της. Η ακριτική πόλη που, παράλληλα με τη σημαντική ανάπτυξή της στο άθλημα, αναλαμβάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια τη διοργάνωση μεγάλων αγωνιστικών events, πραγματοποίησε από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το «Florina Table Tennis Grand Prix 2018» και άφησε πάλι θαυμάσιες εντυπώσεις. Το ετήσιο τουρνουά διοργάνωσε ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τον δήμο της πόλης κι έγινε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας και συγκέντρωσε 90 αθλητές και αθλήτριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και πέντε χώρες των Βαλκανίων. Πρεστίζ στους αγώνες πρόσθεσαν επίσης, η συμμετοχή ορισμένων πολύ καλών εν ενεργεία αθλητών, όπως και το συνολικό οικονομικό έπαθλο των 2.180 ευρώ.

Από το εξωτερικό τίμησαν τον θεσμό με την παρουσία τους και πρωταγωνίστησαν αγωνιστικά αθλητές από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη FYROM. Από την Ελλάδα καταγράφηκαν συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πολύγυρο, την Καστοριά, την Κοζάνη, τη Βέροια, την Έδεσσα, τα Ιωάννινα, την Ορεστιάδα, την Καρδίτσα, τα Χανιά και φυσικά τη Φλώρινα. Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι φέτος αυξήθηκαν οι ενεργοί αθλητές και μειώθηκαν οι βετεράνοι.

Το διπλό ανδρών, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό, αποτέλεσε το …ορεκτικό του όπεν. Στο αγώνισμα του απλού, το Σαββατοκύριακο, έγιναν τελικά και οι 6 ηλικιακές κατηγορίες, που είχαν προκηρυχθεί, μάλιστα στην ενιαία του γκραν πρι για ανδρών διεξήχθησαν και ματς διαβάθμισης. Στις ηλικίες έως 39 ετών πήραν μέρος 31 αθλητές. Στην κατηγορία 40-49 ετών οι συμμετοχές ήταν 9, στην 50-59 ετών 17, στην 60+ ετών επίσης 9 και στις γυναίκες (την ενιαία κατηγορία, όπου αγωνίστηκαν μικρές σε ηλικία Ελληνίδες αθλήτριες) 8. Στο γκραν πρι των ανδρών οι 56 αθλητές είχαν αγωνιστεί νωρίτερα και στην ηλικιακή κατηγορία τους, ενώ στο διπλό ανδρών ορισμένες συμμετοχές ήταν μεμονωμένες. Στο λινκ http://www.ttscore.io/event/68 αναρτήθηκαν αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα, όπως και οι συμμετοχές. Ρεπορτάζ και φωτογραφίες υπάρχουν στο μπλογκ του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες στη διεύθυνση http://aseasarisesflorinas.blogspot.com/. Σε όλες τις κατηγορίες πλην του διπλού δόθηκαν χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Florina Festival_2018_Riniotis_me_paidiaΟ σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών κι επί σειρά ετών μέλος της εθνικής μας ομάδας Τάσος Ρηνιώτης πήγε πολύ ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο κι επιβεβαίωσε ότι ήταν μεγάλο φαβορί. Ο αθλητής του Ολυμπιακού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γκραν πρι και την κατηγορία έως 39 ετών, ενώ πρώτευσε και στο διπλό. Και στους δύο τελικούς έκαμψε τον πολύ αξιόλογο αθλητή της Α1 εθνικής κατηγορίας, με τη φανέλα της Φιλίας Ορεστιάδας, Ανέστη Καριοφυλλίδη με 3-1 και 3-0 σετ αντίστοιχα. Οι δυο τους έκαναν δίδυμο στο διπλό και στον τελικό ξεπέρασαν με 3-0 σετ τους Γιάννη Κελιαφάνο/Γιάννη Αργυράκη από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Florina Festival_aponomi_Women_Grand_PrixΣτον τελικό των γυναικών κοντραρίστηκαν δύο πολύ ταλαντούχα κορίτσια της Φλώρινας. Η κορασίδα Χρυσή Φωτιάδου κατέβαλλε την παγκορασίδα Δέσποινα Άμπα με 3-0 σετ.

Στην κατηγορία 40-49 ετών επικράτησε ο Χρυσόστομος Μακέδας. Στον συναρπαστικό τελικό νίκησε τον Γιάννη Αργυράκη με 3-2 σετ. Στην 50-59 ετών διεκδίκησαν δύο ξένοι την πρωτιά. Ο Λιούμπισα Μιλόσεβιτς από τη Σερβία επιβλήθηκε του Ζόραν Γιοβανόσκι από τη FYROMμε 3-0 σετ. Ένας άλλος ξένος αθλητής, ο Πέταρ Γιοβανόσκι (FYROM) αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία 60+ ετών. Στον αμφίρροπο τελικό έκαμψε με 3-2 σετ τον Περικλή Σταυρόπουλο.

Οι διοργανωτές έδωσαν πάλι τον καλύτερο εαυτό τους για τη σωστή οργάνωση. Μοίρασαν στους συμμετέχοντες εντυπάκια με πληροφορίες για την πόλη και αναμνηστικά μπλουζάκια του τουρνουά. Έδωσαν επίσης από ένα τσαντάκι με νερό, σάντουιτς και ενεργειακές μπάρες και γενικά παρείχαν δωρεάν νερά στη διάρκεια των αγώνων. Στο τέλος κλήρωσαν και τρία μεγάλα δώρα από τη λαχειοφόρο αγορά του σωματείου. Όλοι οι φιλοξενούμενοι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τους αγώνες, αλλά και από τη Φλώρινα, την οποία βρήκαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά με τις περιηγήσεις τους στον ελεύθερό τους χρόνο.

Florina Festival_2018_aponomi_60_etonΣτην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν απονομές στους νικητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλον και Μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γέρου, ο αντιδήμαρχος του δήμου Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Πέτρος Σερίδης.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

Ανδρών έως 39 ετών:

1. Τάσος Ρηνιώτης (Ελλάδα, Αθήνα)

2. Ανέστης Καριοφυλλίδης (Ελλάδα, Ορεστιάδα)

3. Γιώργος Ακρίβης (Ελλάδα, Ιωάννινα)

-. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Ελλάδα, Βέροια)

Ανδρών 40-49 ετών:

1. Χρυσόστομος Μακέδας (Ελλάδα, Θεσσαλονίκη)

2. Γιάννης Αργυράκης (Ελλάδα, Πολύγυρος)

3. Λίβιου Πρεντόακα (Ρουμανία)

-. Γιάννης Κελιαφάνος (Ελλάδα, Πολύγυρος)

Ανδρών 50-59 ετών:

1. Λιούμπισα Μιλόσεβιτς (Σερβία)

2. Ζόραν Γιοβανόσκι (FYROM)

3. Αλεξάνταρ Μάρκοβιτς (Σερβία)

-. Ηλίας Βουτσινάς (Ελλάδα, Αθήνα)

Ανδρών 60+ ετών:

1. Πέταρ Γιοβανόσκι (FYROM)

2. Περικλής Σταυρόπουλος (Ελλάδα, Θεσσαλονίκη)

3. Νέντκο Χριστόφ (Βουλγαρία)

-. Αλέξανδρος Σκλιας (Ελλάδα, Φλώρινα)

Ανδρών Γκραν Πρι (ενιαία κατηγορία):

1. Τάσος Ρηνιώτης (Ελλάδα, Αθήνα)

2. Ανέστης Καριοφυλλίδης (Ελλάδα, Ορεστιάδα)

3. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Ελλάδα, Βέροια)

4. Τσέκο Κόνεφ (Βουλγαρία)

Γυναικών Γκραν Πρι (ενιαία κατηγορία):

1. Χρυσή Φωτιάδου (Φλώρινα)

2. Δέσποινα Άμπα (Φλώρινα)

3. Στέλλα Τζαρίδου (Θεσσαλονίκη)

4. Κατερίνα Αλεξούδη (Ορεστιάδα)

Διπλό ανδρών (ενιαία κατηγορία):

1. Τάσος Ρηνιώτης/Ανέστης Καριοφυλλίδης (Αθήνα/Ορεστιάδα)

2. Γιάννης Κελιαφάνος/Γιάννης Αργυράκης (Θεσσαλονίκη)

3. Λιούμπισα Μιλόσεβιτς/Ρίστο Τεμέλκοφ (Σερβία/FYROM)

4. Γιώργος Ακρίβης/Αλέξανδρος Παναγιωτίδης (Ιωάννινα/Κοζάνη)

Το σωματείο εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση σήμερα στον ιστότοπό του και ανέφερε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην επιτυχία της διεξαγωγής του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας: Την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας, τους χορηγούς της διοργάνωσης: Καφέ-μπαρ «Rivo», Τοπικά Προϊόντα «Ναουμίδης», Φροντιστήριο «Θεωρητικό», «Oikoset-Euronics», Ταβέρνα «Το στέκι του Καραγκιόζη», Ξενοδοχείο «Λύγκος», Ξηροί Καρποί «Bloom», Αναψυκτικά «ΟΝΕ», Υγρά Καύσιμα Ρασπόπτσης, καθώς και τους χορηγούς του συλλόγου: Mega Yeeros, Λιγνιτορυχεία Αχλάδας, Υγρά Καύσιμα Ουλιάρης, ΜΕΤΕ, Αρτοποιείο «Ο ΜΙΜΗΣ». Επίσης, τα τοπικά ΜΜΕ για την κάλυψη των αγώνων, τα μέλη του συλλόγου για τον κόπο που κατέβαλλαν στην προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων και όλους τους αθλητές/τριες που τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους τη διοργάνωση».

 

* Τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις απονομές στις κατηγορίες γκραν πρι και την ηλικιακή κατηγορία 60+ ετών. Στη φωτό 2 το πρόσωπο των αγώνων, ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2017 Τάσος Ρηνιώτης ανάμεσα σε μικρούς αθλητές από τη Φλώρινα 

                                               

 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped