Η οριστική σύνθεση των εθνικών μας ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Develekou serviceΟριστικοποιήθηκαν τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών, που θα συγκροτήσουν την ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είχε ανακοινώσει πρόσφατα τα 14 παιδιά, τα οποία εντάχθηκαν στις τέσσερις εθνικές ομάδες, προσθέτοντας ότι για αθλητή ή αθλήτρια, που για οποιοδήποτε λόγο θ’ αδυνατούσε ν’ ακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας και να συμμετάσχει στους αγώνες της Ρουμανίας θα έπρεπε στην πορεία να γίνει σχετική δήλωση από το σωματείο του/της. Τελικά προέκυψε μία αλλαγή, καθώς δηλώθηκε ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος στη διοργάνωση η νεάνιδα Αγγελίνα Δεβελέκου της Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 2004. Επιπλέον, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ειδοποιήθηκε ότι δεν μπορεί να μπει στην αποστολή ούτε η αναπληρωματική Ευαγγελία Τρωαδίτη του Γ.Ο.Π. Γ. Παλάσκας κι έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των νεανίδων θα παραταχθεί με τρεις αθλήτριες. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου στο Κλουζ Ναπόκα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες, θα πρέπει να παρουσιαστούν στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 5μ.μ. για την έναρξη της προετοιμασίας. Ωστόσο, για τους κατοίκους Πατρών η προετοιμασία θα γίνει στο κλιμάκιο επίλεκτων αθλητών με τον ομοσπονδιακό προπονητή Σωτήρη Ζήκο, ενώ για τις αθλήτριες της Βόρειας Ελλάδας η προετοιμασία θα γίνει στο σωματείο τους μετά από συνεννόηση των σωματειακών προπονητών με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των γυναικών Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Παρακάτω οι 13 αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα:

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ:

Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

Θεοδώρα Βασιλειάδου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ:

Ιάκωβος Αϊβατίδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

Παναγιώτης Αδριανός (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

Να θυμίσουμε και τις κληρώσεις του ομαδικού της διοργάνωσης για τα ελληνικά χρώματα: Η εθνική νέων είναι στην 1η κατηγορία και το γκρουπ Β. Εκεί θα έχει επικεφαλής την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία κι ακόμα αντιπάλους το Βέλγιο και την Κροατία. Οι νεάνιδες μετέχουν στη 2η κατηγορία και κληρώθηκαν στο γκρουπ Ε των 3ων ομάδων. Θα συναντήσουν την Ιταλία (επικεφαλής) και την Αυστρία. Οι παίδες βρέθηκαν στο γκρουπ Cτης 1ης κατηγορίας. Θα κοντραριστούν με την Κροατία (επικεφαλής), την Πολωνία και την Ουκρανία. Η εθνική κορασίδων θ’ αγωνιστεί στη 2η κατηγορία και το γκρουπ G, όπου είναι επικεφαλής. Έχει αντιπάλους την Αγγλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Ελβετία. 

 

* Στη φωτό η Αγγελίνα Δεβελέκου, που δεν θα είναι τελικά παρούσα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped