Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παράταση στο θέμα διαγραφής σωματείων και στη μεταγραφική περίοδο από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Raketa sto_trapezi

Raketa sto_trapeziΗ Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δίνει παράταση στο θέμα της διαγραφής σωματείων-μελών της, τα οποία δεν έχουν λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και κατά συνέπεια παρατείνει και τη μεταγραφική περίοδο. Από τη μια πλευρά, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βλέποντας ότι αρκετά σωματεία έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες για να πάρουν την Ε.Α.Α. από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν προχώρησε άμεσα σε διαγραφές, όπως είχε εξουσιοδοτηθεί από τη Γενική Συνέλευση της 19ης Μαΐου. Αντίθετα, στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να συγκαλέσει νέα έκτακτη Γ.Σ. για τις αρχές Ιουλίου ώστε να εκτιμηθούν εκεί τα νέα δεδομένα και να επανεξεταστεί η απόφαση του Μαΐου για τα προτεινόμενα, προς διαγραφή, σωματεία (συνολικά 34 βρέθηκαν φέτος στη λίστα). Από την άλλη, επειδή αθλητές, αθλήτριες και παράγοντες πρέπει να γνωρίζουν ποιοι σύλλογοι θα πάψουν να είναι στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ώστε να κανονίσουν τις μεταγραφικές κινήσεις τους, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η σχετική περίοδος δεν θα λήξει στις 30 Ιουνίου, αλλά παρατείνεται έως τις 13 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης 3 σωματεία έλαβαν την Ε.Ε.Α., 12 βρίσκονται βεβαιωμένα σε διαδικασία έγκρισης από τη Γ.Γ.Α., 2 ενδιαφέρθηκαν και έλαβαν την αναγκαία βεβαίωση από την ΕΦΟΕΠΑ, απλά είναι άγνωστο σε ποιο στάδιο της διαδικασίας βρίσκονται και 17 είτε δήλωσαν αδυναμία, είτε δεν ανταποκρίθηκαν με κανέναν τρόπο. Ακολούθως υπογραμμίζεται ότι «το Δ.Σ. εφαρμόζοντας την απόφαση της Γ.Σ. της 19ης Μαΐου, θα έπρεπε στις 11/6/2018, να διαγράψει τα 31 σωματεία, που δεν έλαβαν την Ε.A.Α. με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν όμως, 14 ενεργά σωματεία, που έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες και αναμένουν από ημέρα σε ημέρα την ανάρτηση της απόδοσης Ε.Α.Α. από την αρμόδια υπηρεσία. Το Δ.Σ. δεν έχει αρμοδιότητα υπέρβασης και αλλαγής της απόφασης της Γ.Σ.. Δεν μπορεί δηλαδή να αποφασίσει τη μη διαγραφή των σωματείων, που βρίσκονται στην διαδικασία της απόκτησης Ε.Α.Α. Για τον λόγο αυτό συγκαλείται νέα Γ.Σ. στις 5-6/7/2018. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την νέα Γ.Σ. δεν γίνεται διαγραφή σωματείων. Ταυτόχρονα παρατείνεται η μεταγραφική περίοδος έως τη 13η Ιουλίου 2018».

Η διοίκηση της ομοσπονδίας αναγνωρίζει ότι έχει δημιουργήσει αναστάτωση το όλο ζήτημα μέσα στην εν εξελίξει μεταγραφική περίοδο, αλλά ουσιαστικά σημειώνει ότι η εκκρεμότητα πρέπει να τακτοποιηθεί τώρα για το καλό όλων στο άθλημα. «Το Δ.Σ. έχει επίγνωση των προβλημάτων που ανακύπτουν. Η βούληση του είναι μια, σαφής και ενιαία: «η προστασία των αθλητών και των αθλητριών» σε συνδυασμό με την προάσπιση των «συμφερόντων» του αθλήματος. Η θερινή αυτή αναστάτωση είναι αναγκαία για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των αθλουμένων», προσθέτει το διοικητικό συμβούλιο. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ.Σ. (όπου αναφέρονται και όλα τα σωματεία, για τα οποία τέθηκε θέμα διαγραφής) είναι στο λινκ https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4450;anakoinosi-tou-d-s-gia-ta-somateia-kai-tin-eidiki-athlitiki-anagnorisi-paratasi-liksis-tis-metagrafikis-periodou&catid=2;2012-03-08-10-19-52&Itemid=8.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ