Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι κληρώσεις των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων

European Youth_2018_Draw

European Youth_2018_DrawΤους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, που θα γίνει από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου στη Ρουμανία, πληροφορήθηκαν τα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Η κλήρωση του ομαδικού διεξάγεται πάντοτε νωρίς και για τη φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων, στο Κλουζ Νάποκα. Η ανάλογη διαδικασία για τα ατομικά αγωνίσματα θα γίνει κλασικά στις ημέρες διεξαγωγής του ομαδικού. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα έχει από δύο εθνικές ομάδες στο επίπεδο 1 και το επίπεδο 2, τα οποία ουσιαστικά μεταφράζονται σε 1η και 2η κατηγορία της Ευρώπης αντίστοιχα. Οι νέοι και οι παίδες θ’ αγωνιστούν στην 1η κατηγορία, οι νεάνιδες και οι κορασίδες στη 2η. Να σημειωθεί ότι οι έφηβοι είναι μέσα στα 8 φαβορί του αγωνίσματος, όπως προέκυψε από τους πίνακες αξιολόγησης. Όλες οι κληρώσεις για το ομαδικό του European Youth Championships έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) στο λινκ http://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/.

Η εθνική νέων ήταν στη δεύτερη σειρά των seeding και βρέθηκε στο γκρουπ Β. Εκεί θα έχει επικεφαλής την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία κι ακόμα αντιπάλους το Βέλγιο και την Κροατία. Συνολικά στην κατηγορία αναμένεται ν’ αγωνιστούν 42 χώρες.

Οι νεάνιδες αγωνίζονται στη 2η κατηγορία και κληρώθηκαν στο γκρουπ Ε των 3ων ομάδων. Θα συναντήσουν την Ιταλία (επικεφαλής) και την Αυστρία. Στις κληρώσεις μπήκαν 39 εθνικές ομάδες.

Οι παίδες πήγαν στο γκρουπ Cκι από την τελευταία σειρά των seeding της 1ης κατηγορίας. Θα κοντραριστούν με την Κροατία (επικεφαλής), την Πολωνία και την Ουκρανία. Εδώ οι συνολικές συμμετοχές βγαίνουν 38.

Η εθνική κορασίδων τέλος, βρέθηκε στο γκρουπ G, που είναι το 3ο της 2ης κατηγορίας. Εκεί θα έχει τον ρόλο του επικεφαλής με αντιπάλους την Αγγλία, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Ελβετία. Συνολικά πρόκειται ν’ αγωνιστούν 40 ομάδες. Το πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στο Polivalenta Cluj Sport Hall. Οι αγώνες του ομαδικού θα γίνουν από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου κι από την επόμενη μέρα θ’ αρχίσουν τα ατομικά. Στην κλήρωση ήταν παρών και ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης, που θα είναι ο competition manager του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ