Χορταστική δράση με τη ρακέτα για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. στο 8ο τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και του Π.Σ.Α.Τ.

Tournament 2018_Aponomi_Anexartitoi_BΤο ραντεβού είχε δοθεί και φέτος στην ευρύχωρη αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στήθηκε το γνώριμο ελκυστικό σκηνικόTournament 2018_Nickelodeon_women και το ακολούθησαν και φέτος δεκάδες εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να ξεδώσουν με τη μικρή ρακέτα. Το 8ο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους ανθρώπους των media πέρασε στην ιστορία χαρίζοντας (δωρεάν, όπως κάθε φορά) λίγες ώρες θαυμάσιας ψυχαγωγίας, αλλά και αγωνιστικού πάθους με δυνατούς αγώνες και συναγωνισμό! Πήραν μέρος 45 άνδρες και γυναίκες. «Χόρτασαν» παιχνίδια με αμείωτη ένταση και σε πολύ καλές συνθήκες, αστειεύτηκαν μεταξύ τους, έκαναν παρέες και γνώρισαν καλύτερα το δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα. Είναι εικόνα, που ενίσχυσε και φέτος τον χαρακτήρα του καθιερωμένου event και φυσικά γέμισε με ικανοποίηση τη διοργανώτρια Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, που στέκεται όλα τα χρόνια πολύτιμος συνεργάτης.

Tournament 2018_Balafas-KoulourisΜπορεί οι αγωνιστικές παρουσίες να μην ήταν πολλές και να καταγράφηκε και φέτος ουσιαστική αποχή συγκριτικά με τις 63 δηλώσεις συμμετοχής, όμως το συνολικό αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό αν υπολογίσουμε μία σειρά από πράγματα:

- Στο φαληρικό στάδιο εμφανίστηκαν πολλά νέα πρόσωπα και δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο πινγκ πονγκ. Ειδικά ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon είχε εντυπωσιακή εκπροσώπηση με σχεδόν δέκα αθλούμενους. Άνδρες και γυναίκες φορούσαν ομοιόμορφα άσπρα μπλουζάκια με την επωνυμία του σταθμού και απολάμβαναν τα παιχνίδια τους με γέλια, πειράγματα, φωτογραφίες και βιντεάκια

- Στην κατηγορία των αθλητών υπήρχαν δύο συμμετοχές από τη Βέροια και μία από τα Χανιά. Τα παιδιά μετακινήθηκαν στην Αθήνα με δικά τους έξοδα από μακριά πρόσθεσαν αγωνιστική ποιότητα κι ενίσχυσαν τον φιλικό χαρακτήρα του τουρνουά.

Tournament 2018_Gougougianni- Μόνο πέντε ήταν οι γυναίκες, που αγωνίστηκαν, αλλά είναι σημαντικό που όλες αποτέλεσαν νέες αγωνιστικές παρουσίες.

- Άρεσε η αλλαγή στις κατηγορίες από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διότι έδωσε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για διάκριση στους συμμετέχοντες. Έγιναν και οι πέντε κατηγορίες που είχαν προγραμματιστεί και δόθηκαν συνολικά 20 μετάλλια.

- Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μηχανογραφικό σύστημα για τις κληρώσεις και τα φύλλα αγώνα. Η δουλειά γινόταν ηλεκτρονικά και το πρόγραμμα κύλησε απολύτως ομαλά και σε καλούς χρόνους.

Tournament 2018_Aponomi_Athlites_A- Επίσης για πρώτη φορά τοποθετήθηκε βάθρο για τους νικητές. Ήταν απόφαση της στιγμής (καθώς το βάθρο βρισκόταν πολύ κοντά στην αίθουσα) κι έδωσε ξεχωριστό χρώμα στις απονομές.

- Γνωρίζοντας την άνεση του χώρου αρκετοί αθλούμενοι έφεραν συζύγους και παιδιά. Ορισμένα μικρά μάλιστα, δεν …άντεξαν στον πειρασμό και μπήκαν κάποιες φορές σε ελεύθερα τραπέζια για να παίξουν.

- Παράλληλα με τους αθλητές του το περιοδικό Τέχνης KROMA στήριξε για δεύτερη διαδοχική χρονιά την προσπάθεια της ΕΦ.Ο.Επ.Α. και του Π.Σ.Α.Τ. με χορηγία. Δρόσισε τους αγωνιζόμενους με εμφιαλωμένα νερά και πρόσφερε και energy bars. 

- Τα κανάλια NOVAsports είχαν και φέτος συνεργείο στο Σ.Ε.Φ. για πλάνα και ρεπορτάζ. Επίσης, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ έβγαλε αυτή την εβδομάδα δύο φορές στον «αέρα» εμπλεκόμενους με το οργανωτικό κομμάτι ώστε να μιλήσουν τους αγώνες, ενώ την προσπάθεια διέδωσαν κι άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ιστοσελίδες και εφημερίδες.

Tournament 2018_athlites_B_aponomi- Οι δύο φορείς, που συνεργάζονται επιτυχώς από το 2011 για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος Τύπου, έδειξαν με τον πλέον Tournament 2018_Aponomi_Anexartitoi_Aεπίσημο τρόπο το ενδιαφέρον τους για τον θεσμό. Στο Σ.Ε.Φ. προσήλθαν για να κάνουν απονομές επάθλων ο Α’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κωνσταντίνος Μάκρας, ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο Α’ αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Φώντας Χήτας και ο ειδικός γραμματέας του Π.Σ.Α.Τ. Φάνης Σκύφτας. Από νωρίς επίσης, ήταν στην αίθουσα ο ομοσπονδιακός προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τα άτομα με αναπηρίες Πολυχρόνης Πολίτσης κι έκανε απονομή επάθλου.

Tournament 2018_plaketa_sto_VlassaΗ Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο Π.Σ.Α.Τ. πραγματοποίησαν φέτος και μία ειδική βράβευση προς τον ανεξάρτητο αθλητή Γρηγόρη Βλασσά. Γνωστοποίησε πριν από λίγο καιρό ότι λόγω ηλικίας επρόκειτο ν’ αγωνιστεί τελευταία φορά στο πρωτάθλημα των Μ.Μ.Ε. και καθώς οι διοργανωτές έχουν, έτσι κι αλλιώς, την πρόθεση να τιμήσουν, στα 10 χρόνια του τουρνουά, όποιους ανεξάρτητους το στηρίζουν με σταθερή συμμετοχή, βράβευσαν με συμβολική ρακέτα τον καθηγητή Φωτογραφίας στα Τ.Ε.Ι. Δυτικής Αττικής, o οποίος έχει δώσει το «παρών» και στα 8 έως τώρα τουρνουά. Την απονομή έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Σε όλες τις κατηγορίες έγιναν όμιλοι στην πρώτη φάση (ενιαίος ήταν εκείνος των γυναικών) και νοκ άουτ παιχνίδια στη δεύτερη. Όταν ολοκληρώθηκαν τα γκρουπ έγινε στους αθλητές και στους ανεξάρτητους ο διαχωρισμός σε κατηγορία Α και κατηγορία Β. Έτσι, διατήρησαν το επιπλέον κίνητρο και οι λιγότερο δυνατοί αθλητές, που μπορεί να είχαν μείνει στην τελευταία θέση των ομίλων τους. Συνέχισαν στην κατηγορία Β και κυνήγησαν έπαθλο. Έγιναν συνολικά 5 τελικοί, 10 ημιτελικοί, ενώ στην κατηγορία Α των ανεξαρτήτων οι αθλητές, που είχαν εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, είχαν διάθεση και για «μικρό» τελικό.

Πέρα από τις νέες αγωνιστικές συμμετοχές υπήρχε κι ένα (πετυχημένο ασφαλώς) ντεμπούτο στη … γραμματεία. Ανέλαβε τη μηχανογράφηση και τον συντονισμό των αγώνων η διοικητική υπάλληλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και υπεύθυνη του τμήματος αγωνιστικών εκδηλώσεων Μαρία Μιτακίδου. Πρέπει επίσης να προστεθεί ότι οι διαιτητές Ζαφείρης Πορφύρης, Αλίκη Στακιά και Τόνια Καποδίστρια πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και βοήθησαν πολύ στην καλή οργάνωση, ενώ οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους ομοσπονδιακους προπονητές Κώστα Βατσακλή και Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, που διαμόρφωσαν τον αγωνιστικό χώρο, όπως και τα σωματεία της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου και του Πανιωνίου Γ.Σ. που δάνεισαν ρακέτες για να καλύψουν τη σχετική ανάγκη. Τέλος, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρόσφερε και φέτος, με κλήρωση για τους παρόντες, είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Tournament 2018_Aponomi_ginaikesΟι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

Κατηγορία Α ανεξαρτήτων ανδρών:

1. Γρηγόρης Βλασσάς (Φωτορεπόρτερ)

2. Χάρης Εργατίδης (Φωτογράφος-Διευθυντής τηλεοπτικών παραγωγών Epsilon-Mad)

3. Λάμπρος Μπαλάφας (COSMOTETV)

-. Γιώργος Παπαϊωάννου (Sportsking.gr)

Κατηγορία Β ανεξαρτήτων ανδρών:

1. Στέφανος Μανιάς (Συνεργασίες με εφημερίδες)

2. Κώστας Νικολακόπουλος (Περιοδικό BusinessWoman)

3. Ηλίας Μουρούζης (ALPHA)

-. Δημήτρης Πουλάκος (Εφημερίδα King Bet)

Κατηγορία Α νυν και πρώην αθλητών:

1. Πέτρος Γιαννακούρης (Associated Press)

2. Πέτρος Γαβριήλ (Ειδικές συνεργασίες με ραδιόφωνα)

3. Δημήτρης Μαριδάκης (Εφημερίδα Χανιώτικα Νέα)

-. ΧαρίλαοςΚαρτσώνης (Power Media Productions S.A.)

Κατηγορία Β νυν και πρώην αθλητών:

1. Κώστας Αρμαγανίδης (Πρώην συνεργάτης στο freerun.gr)

2. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ (Guest από τον χώρο του ποδοσφαίρου)

3. ΘεόφιλοςΜάτης(SBC TV Channel)  

-. Κωνσταντίνος Κάπας (Εφημερίδα «Κερκίδα» Νομού Ημαθίας)

Κατηγορία ανεξαρτήτων γυναικών:

1. Βικτωρία Κωνσταντίνου (Nickelodeon)

2. Ειρήνη Γουγουγιάννη (Περιοδικό Τέχνης Kroma)

3. Σβετλάνα Τρίβιτς (Κανάλια NOVAsports)

-. Κωνσταντίνα Γκιάτα (Nickelodeon)

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped