Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φινάλε για τρεις με έντονα συναισθήματα στη Γαλλία

Xristoforaki titlos_France_Sen_Pierez

Xristoforaki titlos_France_Sen_PierezΜε αγώνες στη Γαλλία ολοκληρώθηκε χτες η φετινή παρουσία Ελλήνων πρωταθλητών σε διασυλλογικά πρωταθλήματα του εξωτερικού για την περίοδο 2017-2018. Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν τα πλέι οφ ανόδου για τη National 1 (3η εθνική κατηγορία), χτες γράφτηκε το φινάλε στις κορυφαίες κατηγορίες ανδρών της χώρας, την Pro A και την Pro B και για τρεις διεθνείς μας αυτά τα ματς επιφύλαξαν έντονα συναισθήματα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου έκλεισε νικηφόρα την πορεία του στην Ιστρ κι αυτός ήταν ο τελευταίος επίσημος αγώνας του σε επίπεδο πρωταθλητισμού μετά την ανακοίνωση αποχώρησής του την περασμένη εβδομάδα. Η Μαρία Χριστοφοράκη κατέκτησε την πρωτιά στα έξτρα ματς της National 1 με τη Σεν Πιερέζ 2, όμως δεν γινόταν να πανηγυρίσει και την άνοδο γιατί στην ψηλότερη κατηγορία υπάρχει η 1η ομάδα της Σεν Πιερέζ. Επιπλέον, η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ανακοίνωσε ότι φεύγει από το σωματείο. Επίσης στα πλέι οφ της National 1 ο Τάσος Ρηνιώτης και η Νις Καβιγκάλ 1 έκαναν πολύ καλή προσπάθεια για την 1η θέση και την άνοδο, όμως κατετάγησαν 2οι και δεν πέτυχαν τον μεγάλο στόχο. Τυπικής διαδικασίας αγώνα είχε μόνο ο Γιώργος Φραγκούλης στην Pro B.

Papageorgiou prosopo_IstresΣτην Pro A έγινε το βράδυ της Τρίτης η 18η και τελευταία αγωνιστική. Η Ιστρ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Τζούρα Μορέ. Έχασε 3-1, όμως ο Παπαγεωργίου σημείωσε τη μοναδική νίκη για την ομάδα του και μάλιστα επί πολύ δυνατού αντιπάλου. Κατέβαλλε με 3-0 σετ τον διεθνή Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ, που θα θυμάστε ότι είχε αγωνιστεί φέτος στο 3-2 της εθνικής του ομάδας επί της Ελλάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. Με τον Παπαγεωργίου δεν συναντήθηκε τότε, είχε νικήσει τον Γκιώνη και είχε χάσει από τον Σγουρόπουλο. Συνολικά στη γαλλική λίγκα ο μέχρι πρότινος αρχηγός της εθνικής μας ομάδας είχε αυτή τη σεζόν 5 νίκες και 11 ήττες και βοήθησε ουσιαστικά την Ιστρ να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του πήρε την 8η θέση με 31 βαθμούς, ενώ επισημαίνεται ξανά ότι έκανε σημαντική πορεία στην Ευρώπη φτάνοντας στα ημιτελικά του E.T.T.U. Cup. Στο τελευταίο εντός έδρας ματς της ομάδας του ο Παπαγεωργίου είχε χάσει την ευκαιρία για κάποια νίκη, αλλά χτες πέτυχε ατομικά το γλυκό φινάλε, που τόσο ήθελε. Στην πολυετή θητεία του στα γαλλικά τραπέζια είχε παίξει άλλη μια χρονιά στην κορυφαία κατηγορία με τη φανέλα της Ρουέν. Με την ευκαιρία να συμπληρώσουμε ότι πρωταθλήτρια Γαλλίας αναδείχτηκε η Λα Ρομάν. Συγκέντρωσε 48 βαθμούς, 4 περισσότερους από την πρώην ομάδα του Γκιώνη, την Ανζέ.

Riniotis forehand_NisΣτα πλέι οφ της National 1 των ανδρών η Νις Καβιγκάλ 1 του Ρηνιώτη έπαιξε σε ενιαίο όμιλο μαζί με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, που είχαν αναδειχτεί νικήτριες ομίλων. Σημείωσε δύο νίκες με 8-1 και στον καθοριστικό αγώνα κάμφθηκε με 8-6 από την Αμιέν, που κατέκτησε τελικά την πρωτιά και την άνοδο. Στη συγκεκριμένη διαδικασία ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα στα προσωπικά του ματς, καθώς και 1 νίκη και 1 ήττα στο διπλό. Στον έναν από τους τρεις αγώνες δεν πήρε μέρος, αλλά η καθοριστική αναμέτρηση για την άνοδο, ήταν εκείνη που ανέβασε το …θερμόμετρο στα ύψη. Ο Ρηνιώτης έδωσε κρίσιμο παιχνίδι με τον πολύπειρο Γάλλο Νταμιέν Ελουά, τον παλιό πρωταθλητή Ευρώπης και δευτεραθλητή κόσμου στο ομαδικό. Λύγισε με 3-1 σε ματς, που μπορούσε κάλλιστα να νικήσει και το αποτέλεσμα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην υπόθεση της ανόδου. «Σταθήκαμε πολύ άτυχοι κι εγώ προσωπικά έχασα 3-1 από τον Ελουά κι ενώ στο 1-1 σετ βρέθηκα μπροστά με 10-4! Αν είχα κερδίσει τον Γάλλο θ’ ανεβαίναμε εμείς κατηγορία! Επίσης, χάσαμε οριακά και δύο παιχνίδια στο διπλό, παρότι προηγηθήκαμε 2-1 σετ και 10-8 στους πόντους στο ένα και 2-1 σετ και 6-2 στο άλλο», έλεγε χαρακτηριστικά ο Έλληνας άσος, που στην πολύ καλή φετινή του χρονιά στη χώρα είχε συνολικά στο απλό 30 νίκες και 3 ήττες.

Στην αντίστοιχη διαδικασία των γυναικών η Σεν Πιερέζ της Χριστοφοράκη ήθελε να πετύχει το καλύτερο δυνατό, άσχετα αν γνώριζε από καιρό ότι δεν είχε το δικαίωμα ν’ ανεβάσει και 2η ομάδα στις Pro κατηγορίες. Στα πλέι οφ είχε αντίπαλο μόνο την Ισί λε Μουλινό, η οποία είχε προκριθεί από το 2ο γκρουπ της 2ης φάσης. Κανονικά η Ισί είχε τερματίσει 2η εκεί, αλλά πήρε τη θέση της νικήτριας Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη, που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών επειδή στον τελευταίο της αγώνα είχε χρησιμοποιήσει αντικανονικά μία νεαρή αθλήτρια… Η Σεν Πιερέζ ξεπέρασε την Ισί με 8-2 και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια της 3ης κατηγορίας. Η Χριστοφοράκη είχε έναν νικηφόρο αγώνα στο ατομικό. Θα έδινε και δεύτερο ματς, όμως η αντίπαλός της τραυματίστηκε νωρίτερα και σταμάτησε. Για τον ίδιο λόγο δεν έγινε και το προγραμματισμένο διπλό, στο οποίο θα έπαιρνε μέρος η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Γενικά ήταν σημαντική στιγμή για τη Σεν Πιερέζ διότι κατέκτησε τίτλο πρώτη φορά σε ομαδικό επίπεδο. Στο παρελθόν (και πριν συνεργαστεί με την Πειραιώτισσα διεθνή) είχε φτάσει άλλες δύο φορές σε τελικούς χωρίς να τερματίσει στην κορυφή. Η Χριστοφοράκη είχε γενικά πολύ αποδοτική σεζόν στη Γαλλία με απολογισμό 19 νίκες και 3 ήττες. Χάρηκε τον τίτλο και τη συνεργασία διαρκείας με τη Σεν Πιερέζ, αλλά αποχαιρέτησε συμπαίκτριες και στελέχη της ομάδας γιατί αποφάσισε να συνεχίσει στη Σουηδία. Έχει δεχτεί καλή πρόταση από το κλαμπ του Χάλμσταντ, στο οποίο προπονείται από πέρσι και θεωρεί ότι για να μειώσει τα ταξίδια και την κούραση είναι προτιμότερο ν’ αγωνιστεί στη σκανδιναβική χώρα. Η μεταγραφή είναι στο τελικό στάδιο.

Τέλος στην Pro B των ανδρών ο Φραγκούλης τέθηκε αντιμέτωπος στη 18η αγωνιστική με την πρώην ομάδα του, την Μπαγιάρ Αρζεντάν. Στο εντός έδρας παιχνίδι η Μετς κάμφθηκε από την Μπαγιάρ με 3-1. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στις νεαρές ηλικίες αγωνίστηκε στο διπλό και είχε νίκη 3-0 σετ με συμπαίκτη τον Νταμιέν Λορκά. Γενικά στα ατομικά του παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα εμφάνισε 10 νίκες και 15 ήττες. Η Μετς πήρε την 7η θέση με 29 βαθμούς.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ