Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η καλύτερη εικόνα απ’ όλες τις ηλικίες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων της Καβάλας

Veteranoi 40-49_andres_Aponomi

Veteranoi 40-49_andres_AponomiΝυν ή πρώην αθλητές, οι οποίοι συνεχίζουν με αμείωτη διάθεση την επιτραπέζια αντισφαίριση, ανεξάρτητοι, που δεν απέκτησαν ποτέ Panellinio Veteranoi_2018_geniko_planoαθλητικό δελτίο, αλλά απέκτησαν πάθος με το άθλημα, όπως και θερμοί φίλοι της ρακέτας από νεότερες γενιές είχαν την τιμητική τους αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα. Συγκεντρώθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» για την κορυφαία διοργάνωση του χώρου τους, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων και με την αγωνιστικότητα και τις ικανότητές τους πέρασαν και φέτος όμορφη εικόνα διαδίδοντας το ολυμπιακό άθλημα. Εκατόν ενενήντα πέντε αθλητές κι αθλήτριες από διάφορες πόλεις της χώρας έκαναν την καλύτερη προσπάθεια για ν’ απολαύσουν τα παιχνίδια και να φτάσουν σε μετάλλια και τη μεγαλύτερη σημασία είχε το μήνυμά τους ότι η αθλητική ενασχόληση σε ερασιτεχνική μορφή δεν χρειάζεται να σταματά ποτέ. Το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων βετεράνων και ανεξαρτήτων συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και ο δήμος Καβάλας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Επίσης, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος έγιναν τα πλέι οφ των ομαδικών αγωνισμάτων Π.Ο.Φ.Επ.Α. για τη φετινή περίοδο. Όλα κύλησαν ομαλά, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές και στην οργανωτική επιτυχία βοήθησαν επίσης η Περιφερειακή Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Π.Ο.Φ.Επ.Α. αλλά και ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, σωματείο-μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Σημειωτέον ότι η υπέροχη πόλη της Μακεδονίας φιλοξένησε στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων και εννοείται ότι παρότι εντελώς διαφορετικές συνέβαλαν και οι δύο διοργανώσεις στην προβολή του αθλήματος. Τα πρόγραμμα άρχισε με το αγώνισμα του ομαδικού. Το 9ο πρωτάθλημα Ελλάδας, όπου μετείχαν 8 ομάδες και το 9ο Κύπελλο Ελλάδας, όπου πήραν μέρος 6. Μάλιστα, λόγω της διεξαγωγής των αγώνων στην Καβάλα, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είχε από δύο ομάδες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το eventσυνεχίστηκε από το Σάββατο με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Παλιοί πρωταθλητές Ελλάδας και διεθνείς έδωσαν και φέτος το «παρών», χάρισαν θέαμα και θύμισαν την …τέχνη τους.

Veteranon 2018_trapezia_sti_seiraΣτα ατομικά διεξήχθησαν 11 κατηγορίες: Έξι στους ανεξάρτητους και πέντε (5) στους βετεράνους. Στις συνολικές συμμετοχές ήταν και 15 γυναίκες. Δυνατοί και αμφίρροποι τελικοί καταγράφηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Στους βετεράνους 40-49 ετών ο Σωτήρης Ζήκος έκαμψε με 3-2 σετ τον συμπαίκτη του στη Γαλήνη Πάτρας Τάσο Δασκαλόπουλο. Στην κατηγορία 50-59 ο Στάθης Χρυσίδης νίκησε με 3-1 τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο και στην αμέσως επόμενη ο Περικλής Σταυρόπουλος τον Νίκο Δούη με 3-0. Στη μεγαλύτερη κατηγορία των βετεράνων ο αγέρωχος Σταύρος Πλακαντωνάκης έκαμψε με 3-1 τον συμπαίκτη του στα Καλά Παιδιά Κώστα Κουμπή.

Panellinio Veteranon_Anexaxritoi_50-59_aponomiΣτους ανεξάρτητους 18-39 ετών ο Παύλος Ρογκότης κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Παναγιώτη Πολυχρονόπουλο. Στους 40-49 ετών ο Γιώργος Καλογερόπουλος επικράτησε με 3-1 του Αριστείδη Κουτσούμπα, στην 50-59 ο Νίκος Ραμπότας του Πέτρου Κωνσταντίνου με 3-0 και στην αμέσως επόμενη ο Ευάγγελος Λυκουρίνος του Λουκά Γιαλούρη με 3-0. Στα πέντε σετ και υπέρ του Ανδρέα Δελακούρα κρίθηκε ο τελικός της κατηγορίας 65+ των ανεξαρτήτων, ενώ στις ανεξάρτητες γυναίκες η Σοφία Ξυγάλα ξεπέρασε στον τελικό τη Χρυσάνθη Σίσκου με 3-0 σετ (στην ενιαία κατηγορία γυναικών των βετεράνων έγινε ένας ενιαίος όμιλος). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των ατομικών στο λινκ http://www.ttscore.io/event/95.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

Βετεράνοι 40-49 ετών:

1. Σωτήρης Ζήκος (Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας)

2. Τάσος Δασκαλόπουλος (Βετεράνοι Α.Ο. Γαλήνη Πάτρας)

3. Μιχάλης Αγγελίδης (Χανιά)

-. Παντελής Ελευθεριάδης (Νέμεσις Ωραιοκάστρου)

Βετεράνοι 50-59:

1. Στάθης Χρυσίδης (Ταύρος)

2. Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (Κροκόδειλοι Φλώρινας)

3. Κώστας Νικόπουλος (Αμφιθέα)

-. Γιάννης Ακούδης (Underground Αλεξανδρούπολης)

Βετεράνοι 60-64:

1. Περικλής Σταυρόπουλος (Άπαιχτοι Καβάλας)

2. Νίκος Δούης (Κροκόδειλοι Φλώρινας)

3. Γιάννης Διγενάκης (Βετεράνοι Ελληνικού)

-. Ηλίας Δημητριάδης (Speed Pong)

Βετεράνοι 65+:

1. Σταύρος Πλακαντωνάκης (Τα Καλά Παιδιά)

2. Κώστας Κουμπής (Τα Καλά Παιδιά)

3. Δημήτρης Τσαλαμάνης (Κένταυροι Καβάλας)

-. Αναστάσιος Πουλιέζος (Χανιά)

Ενιαία κατηγορία βετεράνων γυναικών:

1. Βάνια Στάλεβα (Pong Viveurs)

2. Ειρήνη Μπατσούκα (Βετεράνοι Δράμας)

3. Ελένη Παπαδάκη (Poissons)

Ανεξάρτητοι 18-39 ετών:

1. Παύλος Ρογκότης (Λέοντες)

2. Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος (Λέοντες)

3. Τριαντάφυλλος Ξυλούρης (CINCO)

-. Χαράλαμπος Φαραστέλης (Ελ)

Ανεξάρτητοι 40-49 ετών:

1. Γιώργος Καλογερόπουλος (Ping Pong Club Καλαμάτας)

2. Αριστείδης Κουτσούμπας (V.A. N2)

3. Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Λέοντες)

-. Τζάι Σαντζάι (Άγιος Κοσμάς)

Ανεξάρτητοι 50-59 ετών:

1. Νίκος Ραμπότας (Δόξα Ευόσμου)

2. Πέτρος Κωνσταντίνου (Top Masters)

3. Γιάννης Παπαδογεώργης (Σ.Υ. Τράπεζας Ελλάδος 1)

-. Ηλίας Κατσιβέλης (Άκτωρ)

Ανεξάρτητοι 60-64 ετών:

1. Ευάγγελος Λυκουρίνος (Τα Καλά Παιδιά)

2. Λουκάς Γιαλούρης (Πάνθεο)

3. Χρήστος Ρίζος (Poissons)

-. Βασίλης Σταματιάδης (V.A. N2)

Ανεξάρτητοι 65+ ετών:

1. Ανδρέας Δελακούρας (Τα Καλά Παιδιά)

2. Γιάννης Παγόπουλος (Πανελλήνιος 2)

3. Πρόδρομος Καρατζάς

-. Γιάννης Λάμπρου ( Pong Viveurs)

Ενιαία κατηγορία ανεξαρτήτων γυναικών:

1. Σοφία Ξυγάλα (Πέρα Βρέχει)

2. Χρυσάνθη Σίσκου (Ομάδα Πύραυλος Χαλκίδας)

3. Μαρία Χατζηησαΐα (Ομάδα Πύραυλος Χαλκίδας)

-. Αναστασία Κωστακοπούλου

Veteranoi Protathlites_omadikou_PantheoΕλκυστική η εικόνα και στα ομαδικά. Στο πρωτάθλημα Ελλάδας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το Πάνθεο. Η αθηναϊκή ομάδα κατέβαλλε στον τελικό τη Νέμεσις Ωραιοκάστρου με 5-2. Αρχικά έγιναν 2 όμιλοι των 4ων. Οι δύο πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων προχώρησαν για το τρόπαιο, ενώ οι δύο 2ες έπαιξαν στον «μικρό» τελικό. Το Πάνθεο στηρίχτηκε Ντανιέλ Τσιόκα, Γιάννη Κορδούτη, Λουκά Γιαλιούρη, ενώ αναπληρωματικός ήταν ο Παντελής Θεοδώρου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε στη σύνθεση τους Αλέξη Πήττα, Παντελή Ελευθεριάδη, Χρυσόστομο Μακέδα. Την 3η θέση κατέκτησαν οι βετεράνοι της Γαλήνης Πάτρας με τους Τάσο Δασκαλόπουλο, Σωτήρη Ζήκο, Κώστα Ζήκο και Βασίλη Παπαδημητρίου. Στο παιχνίδι για τις θέσεις 3-4 νίκησαν τα Χανιά με 5-1.

Pane Veteranon_Vlotinos_GerogiannisΣτο 9ο Κύπελλο Ελλάδας πρώτευσαν οι Pong Viveurs. Στον τελικό έκαμψαν με 4-1 τον Άκτωρα. Αρχικά σχηματίστηκαν 2 όμιλοι των 3ων. Οι νικητές αυτών προκρίθηκαν στο τελικό και οι δεύτεροι στον αγώνα για τις θέσεις 3-4. Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη βασίστηκε στους Γιάννη Βλοτινό, Βάνια Στάλεβα, Γιάννη Γερογιάννη, ενώ είχε στο ρόστερ και τους Γιάννη Αργυράκη, Κώστα Βουβαλίδη, Γιάννη Λάμπρου και Γιώργο Συρίδη. Για τον Άκτωρα κυνήγησαν την πρωτιά οι Κώστας Βατσακλής, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Μιχάλης Παγώνης, ενώ τέταρτος παίκτης ήταν ο Ηλίας Κατσιβέλης. Στον «μικρό» τελικό οι Αίγαγροι Χανίων νίκησαν τον Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων με 4-1 και πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα της Κρήτης είχε στη φετινή της σύνθεση τους Άρη Παπαδάκη, Δημήτρη Μαριδάκη, Χρήστο Φραγκιαδάκη, Γιώργο Μαρκαντωνάκη και Σοφοκλή Αναγνωστάκη.

Οι παροχές, που εξασφαλίστηκαν από τον δήμο κι από χορηγούς προκάλεσαν φυσικά ξεχωριστή ικανοποίηση σε αθλητές και συνοδούς. Ο δήμος τύπωσε και χάρισε αναμνηστικά μπλουζάκια. Προσφέρθηκαν κρασιά, καφέδες, κουραμπιέδες, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και κάποια δώρα. Τη διοργάνωση στήριξαν συνολικά 16 χορηγοί. Ο Π.Ο.Φ.Επ.Α. απένειμε τιμητικές πλακέτες για τη συμβολή στην πετυχημένη διεξαγωγή του πρωταθλήματος στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρο Μαρκόπουλο, στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και στον πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χριστάκη Κανάρη. Επίσης, ο Όμιλος πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου σε παραθαλάσσια ταβέρνα την καθιερωμένη συνεστίαση για τη σύσφιξη σχέσεων και την απονομή επάθλων στα ομαδικά αγωνίσματα, όπως και σε ηλικιακές κατηγορίες ατομικών, που είχαν ήδη τελειώσει.

 

* Φωτογραφικό υλικό με γενικά πλάνα από τους αγώνες, τους νικητές της κατηγορίας βετεράνων 40-49 ετών, την απονομή στην κατηγορία ανεξαρτήτων 50-59, την πρωταθλήτρια ομάδα του Πάνθεο και τους Γερογιάννη, Βλοτινό από την κυπελλούχο Νέμεσις. Οι φωτό 2, 3 και 6 είναι του βετεράνου αθλητή Γιώργου Μπαρμπέρη

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ