Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο χρυσά στα ατομικά αγωνίσματα παμπαίδων ο Μαλαμούδης, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό παγκορασίδων η Γκαϊντατζή

Pampaidiko 2018_aponomi_apolo_agorion

Pampaidiko 2018_aponomi_apolo_agorionΟ Γιάννης Μαλαμούδης στο απλό παμπαίδων και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στο απλό παγκορασίδων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας για την αγωνιστική Pampaidiko 2018_aponomi_apolo_koritsionπερίοδο 2017-2018. Ο 12χρονος αθλητής, που αγωνίστηκε φέτος στο Ρουφ 80, αλλά ανήκει στον Α.Ο. Ταταύλα, έκανε καταπληκτική πορεία αρχίζοντας από το νούμερο 7 των φαβορί και γενικά ήταν κεντρικό πρόσωπο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Καβάλα. Κατέκτησε την πρωτιά και στο διπλό παμπαίδων με τον συμπαίκτη του στο Ρουφ 80 Ηρακλή Κερασίδη, ενώ την Κυριακή είχε φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο ομαδικό. Η 11χρονη αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας πήρε τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο της προχωρώντας ως νούμερο 1 του αγωνίσματος και ταυτόχρονα χάρισε στη διοργανώτρια πόλη μία σπουδαία διάκριση στο αθλητικό πεδίο. Στο διπλό παγκορασίδων κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο οι Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Νεφέλη Καφάτου του Ολυμπιακού. Έτσι, τα δύο αυτά κορίτσια και ο Κερασίδης κατέκτησαν από δύο χρυσά μετάλλια. Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν επιτυχώς στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο δήμος Καβάλας, η Δημοφέλεια Καβάλας (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση) και ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α..

Ο Γιάννης Μαλαμούδης απέδωσε γενικά πολύ καλό πινγκ πονγκ το τριήμερο και πέρα από κάθε αμφιβολία άξιζε και την πρωτιά στο απλό. Μία ακόμα επιβεβαίωση είναι ότι στον τελικό με τον Ανδρέα Καραμπελιά, που βάζει πολλές μπάλες, πέρασε τα χτυπήματά του και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-9). Ο Καραμπελιάς άρχισε ως νούμερο 5 κι αν έδειχνε έκπληξη η πρωτιά του στον πρόσφατο τελικό των αναπτυξιακών η επιτυχία του να φτάσει και στον τελικό του Πανελληνίου δεν προκάλεσε εντύπωση με βάση τις εμφανίσεις του.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Μαλαμούδης κυριάρχησε αρχικά στο 7ο γκρουπ όταν επικράτησε με 3-0 σετ του Γιάννη Μαστρογιάννη από τον Φαέθωνα Πάτρας, του Λουκιανού Καραμαντζιάνη από τη Δόξα Πεύκης και του Ευάγγελου Δερνεξή από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Σήμερα στα νοκ άουτ απέκλεισε στη 16άδα τον Γιάννη Αναστασιάδη του Θερμαίου Θέρμης με 3-1 σετ, στα προημιτελικά τον Ανδρέα Βαμιανάκη των Χανίων από 0-2 πίσω στα σετ και στα ημιτελικά το 2ο φαβορί, τον Ανδρέα Καρυπίδη, με 3-1.

Ο Καραμπελιάς πρώτευσε αρχικά στο 5ο γκρουπ. Νίκησε τον Ανδρέα Βαμιανάκη των Χανίων με 3-1, τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο του Α.Ο. Ξυλοκάστρου με 3-0 και τον Γιάννη Γακίδη της Φιλίας Ορεστιάδας, επίσης με 3-0. Στο ταμπλό έκαμψε κατά σειρά τον Αστέριο Τζενίδη της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 3-1 σετ στον γύρο των «16», τον Ηρακλή Κερασίδη, 4ο φαβορί του αγωνίσματος με 3-2 στην 8άδα και το νούμερο 1 του ταμπλό, τον Γιάννη Πιστόλα με 3-1.

Ιδιαίτερο χρώμα είχε ο τελικός των παγκορασίδων όχι μόνο γιατί κοντραρίστηκαν τα δύο πρώτα φαβορί και όλα κρίθηκαν στο 5ο σετ, αλλά και γιατί υπήρχε η συμπαράσταση φίλων του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στη Λεμονιά Γκαϊντατζή. Η αθλήτρια της 5ης δημοτικού τούς έδωσε αυτή τη χαρά, αφού χρειάστηκε να κάνει ανατροπή από 1-2 σετ. Η Μεραμβελλιωτάκη πιστοποίησε την αγωνιστική της πρόοδο και ολοκλήρωσε τη χρονιά επιτυχώς παίζοντας σε τρεις τελικούς. Η εξέλιξη του συναρπαστικού αγώνα 11-6, 11-13, 11-13, 11-8 και 11-4.

Από την κορυφή του ταμπλό η Γκαϊντατζή προχώρησε χωρίς αγώνα στην 8άδα, εκεί απέκλεισε πολύ δύσκολα τη Δέσποινα Άμπα με 3-2 σετ κι από 1-2 πίσω, ενώ στην 4άδα κατέβαλλε με 3-0 την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος Νεφέλη Καφάτου. Χτες στα γκρουπ είχε βγει νικήτρια στο 1ο με νίκες 3-0 απέναντι στη Βαρβάρα Καμπουράκη της Ελευσίνας και την Κατερίνα Αλεξούδη της Φιλίας Ορεστιάδας.

Από τη βάση του ταμπλό η Μεραμβελλιωτάκη είχε επίσης bye στον 1ο γύρο και μετά επικράτησε της Στέλλας Τζαρίδου και της Ερμιόνης Γκόγκα με 3-0 σετ. Την Κυριακή είχε πάρει την 1η θέση στο 2ο γκρουπ όταν ξεπέρασε τη Σωτηρία Νικολαΐδου της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 3-2 σετ και τη Ζωή Καζάκου των Χανίων με 3-0.

Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα η οριακή επικράτηση με 3-2 της Ερμιόνης Γκόγκα στα προημιτελικά απέναντι στη Φωτεινή Δημητριάδη, το 4ο φαβορί του αγωνίσματος. Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα η Γκόγκα κατάφερε ν’ ανέβει στο πόντιουμ των νικητών και στα τρία αγωνίσματα.

Τα δυο πρώτα φαβορί έπαιξαν για το χρυσό μετάλλιο στο διπλό παμπαίδων. Οι Ηρακλής Κερασίδης/Γιάννης Μαλαμούδης (νούμερο 2) απέδωσαν καλύτερα στο Pampaidiko 2018_agoria_diplo_telikosσυνδυαστικό παιχνίδι και με νίκη 3-1 σε γερή αναμέτρηση με τους Γιάννη Πιστόλα/Ανδρέα Καρυπίδη πήραν το χρυσό μετάλλιο (11-7, 4-11, 11-7, 11-8). Ο Κερασίδης κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική φορά τον πανελλήνιο τίτλο στο αγώνισμα (το 2017 με συμπαίκτη τον Αλέξανδρο Μαδέση).

Pampaidiko 2018_parousiasti_telikos_diplou_pagorasidonΣτο διπλό παγκορασίδων επικράτησε το 2ο φαβορί. Η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Νεφέλη Καφάτου αντιμετώπισαν στον τελικό τις Στέλλα Τζαρίδου/Δέσποινα Άμπα (νούμερο 3), οι οποίες πρόβαλλαν ως μεγάλη απειλή ειδικά μετά την εμφατική νίκη τους στα ημιτελικά με 3-0 σετ κόντρα στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τις Λεμονιά Γκαϊντατζή/Φωτεινή Δημητριάδη. Σε αμφίρροπο αγώνα οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ήταν πιο σταθερές, πέρασαν την τακτική τους και επικράτησαν με 3-1 σετ (11-6, 11-13, 11-8, 11-6).

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Μαλαμούδης (Ρουφ 80)

2. Ανδρέας Καραμπελιάς (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

3. Γιάννης Πιστόλας (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

-. Ανδρέας Καρυπίδης (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Νεφέλη Καφάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π)

-. Ερμιόνη Γκόγκα (Αθηνά Νέου Φαλήρου)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Ηρακλής Κερασίδης/Γιάννης Μαλαμούδης (Ρουφ 80)

2. Γιάννης Πιστόλας/Ανδρέας Καρυπίδης (Φάρος Αλεξανδρούπολης/Αίας Ευόσμου)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Ανδρέας Καραμπελιάς (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

-. Γιώργος Κάλλιας/Ευάγγελος Δερνεξής (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Νεφέλη Καφάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Στέλλα Τζαρίδου/Δέσποινα Άμπα (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

3. Μαρία Χελβατζιάν/Ερμιόνη Γκόγκα (Αθηνά Νέου Φαλήρου)

-. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Φωτεινή Δημητριάδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

Αξίζουν αναφοράς και διάφορα ακόμα σημεία από το μεστό τριήμερο στην Καβάλα:

Ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. πρόσφερε πράγματα σε αθλητές, προπονητές και συνοδούς. Κέρασε τα παιδιά μπανάνες, νερό, σάντουιτς και τους μοίρασε και αναμνηστικά μπλουζάκια. Στους προπονητές πρόσφερε επίσης σακούλα με νερό, μπανάνα, κουραμπιέδες, αλλά και καφέ και στους αρχηγούς των αποστολών κουραμπιέδες.

Καλό και λειτουργικό το γυμναστήριο και σε χώρο γεμάτο από αθλοπαιδείες και μία παιδική χαρά. Διαθέτει και κλιματισμό, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε αρκετά χρονικά διαστήματα για ν’ αντιμετωπιστεί η έντονη ζέστη.

Ομαλά κύλησε το πρόγραμμα σε εννέα τραπέζια τελικά. Στη γραμματεία ήταν οι διοικητικοί υπάλληλοι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μαρία Μιτακίδου και Μαρία Τσίπου, μαζί τους συνεχώς και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τάκης Τζόβολος. Στο τέλος μίας ακόμα κοπιαστικής σεζόν χρειάζεται αναφορά και σε πρόσωπα, που με τις ώρες κάθονταν σε αναπτυξιακά τουρνουά, Πανελλήνια πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες για να εξασφαλίσουν την καλύτερη οργάνωση. Πολύ σημαντική επίσης η βοήθεια στην ενημέρωση από την ιστοσελίδα ttscore.io, που φέτος επεκτάθηκε και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Επίσης, σταθερά το τριήμερο ήταν στο γυμναστήριο και ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς.

Αξιέπαινη πράξη από τον παμπαίδα Γιώργο Μαρούλη. Έξω από τη σάλα του γυμναστηρίου ο αθλητής της Δόξας Πεύκης βρήκε τυχαία χτες στο έδαφος 15 ευρώ και δείχνοντας παιδεία και ήθος πήγε και τα παρέδωσε αμέσως στη γραμματεία. Ακόμα και μετά την ανακοίνωση της τελευταίας δεν βρέθηκε ποιος είχε χάσει τα χρήματα, πάντως το θέμα είναι η θαυμάσια κίνηση του μικρού. Εύγε στον ίδιο και στους γονείς του.

Φερ πλέι σε ματς μπολ ημιτελικού από τον Γιώργο Κρυωνά. Οι αθλήτριές του Τζαρίδου/Άμπα προηγούνταν 2-0 σετ και 10-7 των Γκαϊντατζή/Δημητριάδη και ήταν μία ανάσα από το ν’ αποκλείσουν το νούμερο 1 του ταμπλό. Στο σερβίς της Τζαρίδου η Δημητριάδη έχασε την υποδοχή, αλλά η μπάλα είχε βρει πρώτα στο φιλέ. Ο προπονητής του Αίαντα φώναξε κατευθείαν ότι υπάρχει let, κάτι που δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής. Ο τελευταίος ρώτησε και τις αθλήτριες οι οποίες επίσης συμφώνησαν ότι η μπάλα είχε χτυπήσει πρώτα στο φιλέ κι έτσι δόθηκε επανάληψη. Τελικά οι αθλήτριες του Κρυωνά επικράτησαν στο σετ με 11-8 και πανηγύρισαν τη νίκη με 3-0.    

Αν δεν επρόκειτο για πολύ μικρή σε ηλικία αθλήτρια δεν θα έκανε εντύπωση, αλλά όταν μιλάμε για μαθήτρια της Β‘ δημοτικού είναι αξιοσημείωτο να προκρίνεται στα νοκ άουτ του απλού. Ο λόγος για τη Χριστίνα Τζενίδη της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, η οποία αφού πριν λίγες ημέρες προκρίθηκε από τη Βόρεια Ελλάδα στα τελικά, χτες πέρασε κι από τα προκριματικά γκρουπ στο κυρίως ταμπλό.

Σε ένα ακόμα Πανελλήνιο πρωτάθλημα της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας είχαν επιτυχίες σωματεία από την Περιφέρεια και τη Θεσσαλονίκη. Σε μετάλλια έφτασαν σωματεία από την Αλεξανδρούπολη, τη Φλώρινα, την Καβάλα, την Πάτρα και τη συμπρωτεύουσα.  

Το νεοσύστατο σωματείο της Αθηνάς Νέου Φαλήρου κατάφερε να πάρει μετάλλιο και στα τρία αγωνίσματα των κοριτσιών! Κατηγορία, στην οποία δίνει βάρος το σωματείο, που ιδρύθηκε πέρσι.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ