Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωταθλητής και στην 1η κατηγορία της Τσεχίας με την Οστράβα ο Γκιώνης

Gio Tsexia_champion_me_dio_kipella

Gio Tsexia_champion_me_dio_kipellaOstrava 2018_champion_me_tropaioΈναν ακόμα διασυλλογικό τίτλο στο εξωτερικό πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στέφθηκε πρωταθλητής στην Τσεχία με την Οστράβα ΤΤC 2016 και ολοκλήρωσε την αγωνιστική παρουσία του στη χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Στον τρίτο τελικό των πλέι οφ η ομάδα του επικράτησε 4-3 μέσα στην Πράγα της Νίνο και με συνολικό σκορ 3-0 στις νίκες επανέλαβε την περσινή επιτυχία της. Επιπλέον, ο Γκιώνης, που ήταν αήττητος σε έξι ατομικούς αγώνες στους τελικούς, είχε και ατομική επιβράβευση στη μοναδική του χρονιά στην Τσεχία, καθώς ανακηρύχτηκε MVPτου πρωταθλήματος. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην πολωνική Μπογκόρια έχοντας πάρει το 4ο σερί πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας ύστερα από τα δύο με την Μπορούσια Ντίσελντορφ στην Μπουντεσλίγκα το 2015 και το 2016 και το ένα με την Μπογκόρια το 2017. Με την Μπορούσια είχε κατακτήσει τις ίδιες χρονιές και το Κύπελλο Γερμανίας.

Με νίκες 4-0 εκτός και εντός έδρας στους δύο πρώτους τελικούς η Οστράβα είχε δείξει ότι είναι μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Απέμενε να το επιβεβαιώσει και χτες βράδυ στο νέο εκτός έδρας παιχνίδι και να σηκώσει το τρόπαιο. Αυτή τη φορά η Νίνο μετέτρεψε τον τελικό σε ντέρμπι, ώσπου η Οστράβα πέτυχε το ζητούμενο στο διπλό στο τέλος (με τον Τσέχο Σέρβο Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς και τον Τσέχο Τόμας Τρέγκλερ) και επικράτησε με 4-3. Νωρίτερα ο Γκιώνης ήταν και πάλι εξαιρετικός από τη θέση 1 της ομάδας του, όπως και στους δύο πρώτους τελικούς στις αρχές της εβδομάδας. Στην αρχή κατέβαλλε με 3-2 σετ τον Τσέχο Άντονιν Γκάβλας και αργότερα τον επίσης Τσέχο Γιάκαμπ Κλέπρλικ με 3-0.

Στην κατάμεστη αίθουσα του αγώνα και σε όμορφη ατμόσφαιρα έγινε αργότερα η απονομή των επάθλων. Η Οστράβα πήρε ένα μεγάλο κι ένα μικρό κύπελλο, κάτι που έχει καθιερώσει η ομοσπονδία της χώρας για τους πρωταθλητές. Το μεγάλο κύπελλο, όπου αναγράφεται η χρονιά του τίτλου, το κρατάει ο σύλλογος για έναν χρόνο και το γυρίζει στην τσεχική ομοσπονδία. Το μικρό το κρατάει για πάντα.

Gio Tsexia_final_fasiΟ Γκιώνης, που με χαρά άκουσε τους διοργανωτές των τελικών ν’ ανακοινώνουν ότι είναι και ο πολυτιμότερος αθλητής του πρωταθλήματος, έκανε και ορισμένες δηλώσεις για την ιστοσελίδα της τσεχικής ομοσπονδίας. «Χαίρομαι πολύ με τον τίτλο διότι ήταν ο βασικός στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Χαίρομαι επίσης, που βοήθησα πολύ με τα αποτελέσματά μου στους τελικούς. Σήμερα, φυσικά, ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Νίνο διαθέτει ισχυρή ομάδα, αν χάναμε η σειρά θ’ αποκτούσε άλλο ενδιαφέρον, αλλά ευτυχώς νικήσαμε ξανά, ίσως και με μία μικρή βοήθεια από την τύχη. Το ρεπορτάζ επισημαίνει στη συνέχεια ότι ο Γκιώνης πήγε στην Τσεχία ως το μεγαλύτερο αστέρι, αλλά «δεν αισθάνθηκα καμία πίεση. Έχω παίξει στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία και ήθελα να επωφεληθώ και από την εμπειρία μου. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν να μείνω συγκεντρωμένος. Το τσεχικό πρωτάθλημα έχει πολύ καλούς παίκτες, οργανωμένους και καλούς συλλόγους, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι πιο επαγγελματικό ώστε να κρατήσει και περισσότερους από τους καλύτερους Τσέχους αθλητές». Έπειτα κι από τη διάκριση του Γκιώνη με την Οστράβα είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η σεζόν θα τελειώσει με τρεις τίτλους 1ης εθνικής κατηγορίας για ομάδες, στις οποίες αγωνίζονται Έλληνες αθλητές! Προηγήθηκαν τα πρωταθλήματα της Ντίεστ του Καλλίνικου Κρεάνγκα στο Βέλγιο και της Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου στη Σουηδία.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ