Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ζει μέρες …Γκέτεμποργκ 1993 η Σουηδία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Person panigirizei_me_Tickan

Person panigirizei_me_TickanΠέρασε στα ημιτελικά του ομαδικού ανδρών, εξασφάλισε θέση στα μετάλλια και της έρχονται οι ευχάριστες αναμνήσεις από τη μεγαλειώδη πορεία της σ’ ένα άλλο οικείο έδαφος, στο Γκέτεμποργκ και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1993. Ο λόγος για την εθνική ομάδα της Σουηδίας, η οποία πέτυχε τον υψηλό στόχο της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χάλμσταντ μπαίνοντας στην 4άδα και τώρα ονειρεύεται ακόμα περισσότερα πράγματα! Διότι για τη δυνατή ομάδα και το ενθουσιώδες κοινό της δεν είναι μόνο η σπουδαία διαδρομή μέχρι τώρα, που φέρνει στο μυαλό το χρυσό μετάλλιο 25 χρόνια πριν, αλλά και το γεγονός ότι στα ημιτελικά θα είναι αντίπαλος η Κίνα. Η διαχρονικά κορυφαία δύναμη στο άθλημα, την οποία η Σουηδία είχε υποσκελίσει στον τελικό του Γκέτεμποργκ για να φτάσει στον τρίτο σερί παγκόσμιο τίτλο! Με τα σημερινά δεδομένα βέβαια, η Κίνα φαντάζει αχτύπητη, οι Σουηδοί δεν έχουν πια Γιαν Όβε Βάλντνερ και Γιόργκεν Πέρσον, αλλά είπαμε. Οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης ονειρεύονται και δεν είναι κακό…

Στο μεταξύ, πανηγύρισαν έξαλλα το ευρύ 3-0 εναντίον της «χάλκινης» παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2016 Αγγλίας κι επιβεβαίωσαν την εξαιρετική τους κατάσταση. Στη βασική τριάδα είναι ο Ματίας Κάρλσον, ο Κρίστιαν Κάρλσον και ο Γιον Πέρσον (στη φωτό ο Πέρσον μετά τη νίκη του επί του Γουόκερ και τη διαμόρφωση του τελικού 3-0). Η Κίνα νωρίτερα δεν είχε πίεση μέχρι να ξεπεράσει την Αυστρία με 3-0. Αγωνίστηκε με τους Μα Λονγκ, Σου Σιν και Φαν Ζεντόνγκ.

Περισσότερο σασπένς έκρυβαν οι δύο άλλοι προημιτελικοί. Η Γερμανία έκαμψε με 3-1 τη Βραζιλία με τον αμυντικό Ρούεν Φίλους να μπαίνει στη θέση 1 και να βγάζει δύο νίκες (η άλλη από τον Ντιμίτρι Οβτσάροφ, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Τίμο Μπολ).

Αντίπαλος της Γερμανίας στα ημιτελικά θα είναι η Κορέα, η οποία ξεπέρασε με 3-1 την Ιαπωνία. Ως πρώτος παίκτης επικράτησε σε δύο ατομικά παιχνίδια ο Τζουν Γιουνγκσίκ, ενώ θετικό αποτέλεσμα σημείωσε και ο Γιανγκ Βουτζίν. Οι ημιτελικοί του ομαδικού ανδρών γίνονται αύριο: Στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) παίζουν η Σουηδία με την Κίνα και στις 19:00 η Γερμανία με την Κορέα.

ΚΙΝΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στις γυναίκες Κίνα και Ιαπωνία θα τα …ξαναπούν σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αναμετρήθηκαν στο Τόκιο το 2014, στην Κουάλα Λουμπούρ το 2016 και θα συναντηθούν για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Χάλμσταντ. Κι εδώ φυσικά, είναι φαβορί οι Κινέζες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Άλλωστε, η παγκόσμια πρωταθλήτρια θεωρείτο ακλόνητο φαβορί και το 2010 στη Μόσχα, αλλά ηττήθηκε από τη Σιγκαπούρη… Ο τελικός διεξάγεται αύριο στις 15:30.

Σήμερα έγιναν οι ημιτελικοί του αγωνίσματος. Η Ιαπωνία ξεπέρασε την ενωμένη Κορέα με 3-0 και η Κίνα το Χονγκ Κονγκ με 3-1. Στον πρώτο ημιτελικό η στιγμή ήταν ιστορική για την επιτραπέζια αντισφαίριση και τον παγκόσμιο αθλητισμό έπειτα από την πρωτοβουλία της Νότιας και της Βόρειας Κορέας να σχηματίσουν ενιαία ομάδα στη διάρκεια των αγώνων. Δεν έδωσαν τον χτεσινό μεταξύ τους προημιτελικό, αντίθετα ζήτησαν και πέτυχαν (σε συμφωνία και με την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος) να σχηματίσουν μικτή ομάδα και να προχωρήσουν ως ενωμένη Κορέα. Η σπουδαία κίνηση με τις κοινωνικές προεκτάσεις έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και σήμερα βρέθηκαν μαζί στον πάγκο όλα τα μέλη των δύο αποστολών. Η Ιαπωνία έδειξε την ανωτερότητά της και πέρασε στον τελικό, πάντως η αντίπαλος πάλεψε για την υπέρβαση και μάλιστα το πιο κρίσιμο και αμφίρροπο ματς το έδωσε αθλήτρια από τη Β. Κορέα. Η Κιμ Σονγκ Ι με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού είχε τρία ματς μπολ κόντρα στην Κασούμι Ισικάβα πριν χάσει το 5ο σετ με 16-14.

Στον ημιτελικό της Κίνας με το Χονγκ Κονγκ η είδηση ήταν η τεράστια νίκη της Σου Μίνι Γιου επί της Ντινγκ Νινγκ. Στο εναρκτήριο παιχνίδι κατέβαλλε την παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκη με 3-0 σετ. Αργότερα μάλιστα, δημιούργησε προϋποθέσεις για την έκπληξη και η Ντου Χόι Κιμ, ώσπου ηττήθηκε από τη Ζου Γιουλίνγκ με 3-2 σετ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ