Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασε 3-0 από τη Δανία κι έμεινε εκτός στόχου η εθνική ανδρών

Vatsaklis-Sgouros photo_Barberi

Vatsaklis-Sgouros photo_BarberiΈσβησαν οι ελπίδες της εθνικής μας ομάδας ανδρών για την άμεση επιστροφή στην 1η κατηγορία (Championship Division) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το βράδυ γνώρισε βαριά ήττα από τη Δανία με 3-0, έμεινε στις θέσεις 33-36 της διοργάνωσης και βγήκε πρόωρα από τη διεκδίκηση της πρώτης δυάδας στη Second Division και της ανόδου. Η Ελλάδα θα συναντούσε αναγκαστικά δυνατή αντίπαλο στο ταμπλό από τη στιγμή που είχε προκριθεί ως 3η από τον όμιλό της και η Δανία έδειξε από την αρχή ότι αποτελούσε πολύ υψηλό εμπόδιο. Από την άλλη πλευρά βέβαια, είχε φανεί από το γκρουπ ότι η ίδια η ελληνική ομάδα δεν πατούσε καλά στο Χάλμσταντ, ότι είχε αστάθεια στην απόδοσή της και δυστυχώς δεν μπόρεσε να βελτιώσει συνολικά το αγωνιστικό της πρόσωπο στο νοκ άουτ ματς. Στο δεύτερο στη σειρά ματς ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δέχτηκε την ανατροπή από έναν μεγάλο αθλητή, όπως είναι ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Μίκαελ Μέιζ. Η εθνική γυναικών δεν είχε αγώνα σήμερα και αντιμετωπίζει το Βέλγιο αύριο στις 11:00 για τις θέσεις 37-44. 

Στην αναμέτρηση με τους Δανούς η Ελλάδα είχε το Χ στο στήσιμο των ομάδων και ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 67 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) τοποθετήθηκε στη θέση 2. Άρχισε το ματς απέναντι στον Τζόναθαν Γκροθ (Νο 18) και με δεδομένη την ικανότητα του αριστερόχειρα αθλητή απέναντι στην άμυνα ανέλαβε πολύ δύσκολη αποστολή. Ο Γκιώνης κάμφθηκε με 3-0, αλλά όλα τα σετ ήταν κλειστά. Έχασε το 1ο οριακά, ενώ στο 3ο ισοφάρισε από 6-10, έσωσε συνολικά 5 ματς μπολ, αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση. Ο Γκροθ είναι ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών.

Πρώτος παίκτης δηλώθηκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 336) κι έζησε ξεχωριστή εμπειρία με τον αγώνα του κόντρα στον σπουδαίο Μίκαελ Μέιζ. Βεβαίως, δεν ήθελε απλά να μετρήσει δυνάμεις, αλλά να φτάσει στη νίκη και να κρατήσει γερά στο ματς την ελληνική ομάδα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων έκανε σαφές από την αρχή ότι θα διεκδικούσε στα ίσια το καλύτερο και προηγήθηκε με 2-0 σετ! Ωστόσο, ο πολύπειρος αριστερόχειρας, που στην πλούσια καριέρα του έχει μετάλλια απ’ όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις, αντέδρασε πετυχημένα, βρήκε τις λύσεις και επικράτησε με 3-2 σετ. Στο 3ο σετ οι αντίπαλοι ήταν στο 6-6 και ο Δανός κατέκτησε πέντε πόντους στη σειρά. Ο Μέιζ θ’ αξιολογηθεί ξανά στην παγκόσμια κατάταξη μετά τους αγώνες του Χάλμσταντ, καθώς επέστρεψε πρόσφατα στη διεθνή σκηνή, από την οποία είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του πριν δύο χρόνια λόγω των συχνών τραυματισμών του.

Στη θέση 3 αγωνίστηκε ο Τάσος Ρηνιώτης (Νο 281). Αναμετρήθηκε με τον Άντερς Λιντ (Νο 178), έναν πολύ αξιόλογο νεαρό αθλητή, με τον οποίο οι Έλληνες διεθνείς είχαν την ευκαιρία να μετάσχουν πέρσι στη Δανία σε καμπ προετοιμασίας. Ο Ρηνιώτης είχε «ζεσταθεί» χτες στο ματς με την Παραγουάη, αλλά σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο θα ‘πρεπε να πιάσει κι εκείνος πολύ καλά στάνταρ απόδοσης. Η αρνητική εξέλιξη του αγώνα ήταν φυσικό να επηρεάζει και ψυχολογικά και τελικά ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό και ηττήθηκε με 3-0 σετ. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα κι έκλεισε η αγωνιστική παρουσία της εθνικής μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στον πάγκο σήμερα κάθισε για την ελληνική πλευρά ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Δανία-Ελλάδα 3-0:

Τζόναθαν Γκροθ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-9, 11-8, 13-11)

Μίκαελ Μέιζ-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-2 (9-11, 8-11, 11-6, 11-6, 11-5)

Άντερς Λιντ-Τάσος Ρηνιώτης 3-0 (11-6, 11-9, 11-3)

* To πρωί προέκυψε ο αντίπαλος της εθνικής γυναικών στα νοκ άουτ και θα είναι ξανά το Βέλγιο, το οποίο είχε νικήσει 3-2 στο 6ο γκρουπ. Απλά αυτό είναι ματς κατάταξης για τη Second Division και σαφώς με μικρότερη σημασία από την πρεμιέρα στα γκρουπ. Το Βέλγιο νίκησε σήμερα την Κολομβία με 3-0 και η Ελλάδα θα το αντιμετωπίσει αύριο στις 11 ώρα Ελλάδας για τις θέσεις 37-44. Αν πάρει τη νίκη τότε για τις θέσεις 37-40 θα παίξει με το Ιράν ή τη Χιλή.

* H Κίνα, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και η Κορέα (ως μία πλέον) θα πάρουν τα μετάλλια στο ομαδικό γυναικών. Η Κίνα επιβλήθηκε 3-0 της Αυστρίας, το Χονγκ Κονγκ νίκησε με το ίδιο σκορ τη Ρουμανία, όπως και η Ιαπωνία την Ουκρανία, ενώ δεν έγινε ως γνωστόν ο προημιτελικός μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας. Στα ημιτελικά η Κίνα θα συναντήσει το Χονγκ Κονγκ και η Ιαπωνία την Κορέα.

* Στα προημιτελικά του ομαδικού ανδρών τα ζευγάρια θα είναι: Γερμανία-Βραζιλία, Ιαπωνία-Κορέα, Αγγλία-Σουηδία και Κίνα-Αυστρία. Έγιναν συναρπαστικά ματς στον 1ο γύρο του ταμπλό και είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγώνες Σουηδίας-Ταϊπέι, Αυστρίας-Πορτογαλίας και Βραζιλίας-Κροατίας έφτασαν στο 3-2. Οι Αυστριακοί μάλιστα, νίκησαν με ανατροπή από 0-2, ενώ ο αγώνας της Κροατίας με τη Βραζιλία κράτησε πάνω από 4 ώρες! Μόνο η Ιαπωνία πέτυχε «καθαρή» νίκη με 3-0 εναντίον του Χονγκ Κονγκ.

 

* Στη φωτό ο Κώστας Βατσακλής και ο Γιάννης Σγουροπουλος σε φωτό του Γιώργου Μπαρμπέρη από τον φετινό αγώνα Ελλάδα-Λουξεμβούργο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ