Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση ενώνει ξανά Βόρεια και Νότια Κορέα, συνεχίζουν σαν μία ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Korea united

Korea unitedΗ επιτραπέζια αντισφαίριση, ο αθλητισμός γενικότερα, έφερε πάλι μαζί τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα και στο Halmstad Arena καταγράφηκε το πρωί μία ιστορική στιγμή! Οι δύο χώρες, που θα ήταν αντίπαλες στα προημιτελικά του ομαδικού γυναικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος δεν έδωσαν ποτέ τον μεταξύ τους αγώνα. Αθλήτριες και προπονητές αγκαλιάστηκαν την ώρα της παρουσίασης, έβγαλαν φωτογραφίες, που έστελναν μήνυμα ειρήνης και αδερφοσύνης και δήλωσαν στους διαιτητές ότι δεν θέλουν με τίποτα ν’ αγωνιστεί η μία χώρα εναντίον της άλλης! Αντί γι’ αυτό οι δύο ομάδες ζήτησαν να σχηματίσουν μια ενιαία κορεατική ομάδα για το υπόλοιπο της διοργάνωσης κι εκείνη να μετάσχει στον ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου εναντίον της Ιαπωνίας ή της Ουκρανίας. Η πρωτοβουλία έγινε δεκτή, μάλιστα στην απόφαση για την ενοποιημένη ομάδα δεν μετείχαν μόνο οι επικεφαλής των αποστολών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, αλλά και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Ο πρόεδρος της I.T.T.F. Τόμας Βάικερτ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν ενημέρωσα το διοικητικό συμβούλιο για την εξέλιξη αυτή, η ενοποιημένη ομάδα γνώρισε standing ovation από τους αντιπροσώπους των ομοσπονδιών, που έδειξαν την υποστήριξή τους σε αυτή την ιστορική κίνηση».

Από το πρωί ειδησεογραφικά πρακτορεία, ιστοσελίδες και κανάλια προβάλλουν τη μεγάλη είδηση, ενώ στα social media ο κόσμος χαιρετίζει την πρωτοβουλία με αλλεπάλληλα θετικά σχόλια. Οι φίλαθλοι, που ήταν στις εξέδρες χειροκρότησαν θερμά τις αθλήτριες και απόλαυσαν τη στιγμή της δυνατής φιλίας, άσχετα αν δεν έγινε ο προημιτελικός. Η ενωμένη Κορέα θα είναι στα μετάλλια και θα προσπαθήσει να φτάσει όσο μπορεί ψηλότερα στη διοργάνωση. Η δημοκρατία της Κορέας πήγε με πέντε αθλήτριες στη σουηδική πόλη και η Βόρεια Κορέα με τέσσερις. Μέσα στη μέρα οι αποστολές θα ενημερωθούν ποιες θα είναι οι πέντε αθλήτριες, που θα συγκροτήσουν την ομάδα της ενωμένης Κορέας.

Η διεθνής ομοσπονδία αναφέρει ακόμα στο δημοσίευμά της: «Η κίνηση αυτή ακολουθεί την υπόσχεση, που έδωσαν οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας για «διαρκή ειρήνη» στη χερσόνησο της Κορέας μόλις την περασμένη εβδομάδα. Μαρτυρά ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι το τέλειο μέσο για την προώθηση της ειρήνης μέσω του αθλητισμού. Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, μέλος της Δ.Ο.Ε. και «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ρίου Σέουνγκ Μιν τόνισε: «Αυτή είναι μία μεγάλη, μία ιστορική απόφαση και για τις δύο χώρες μας. Αυτή είναι η ιστορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ειρήνης μεταξύ των χωρών μας μέσω της επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

Η τελευταία φορά, που συμμετείχε η ομάδα της Unified Korea στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το 1991 στη Σίμπα της Ιαπωνίας. Είχε καταπλήξει μάλιστα τον κόσμο του αθλήματος διότι είχε νικήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κίνα και είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Νωρίτερα στο 2018 οι δύο κορεατικές χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους στους χειμερινές Ολυμπιακούς Αγώνες στην Pyongchang κι αυτό ήταν το σημαντικότερο σημάδι της ενότητας στον διεθνή αθλητισμό από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 1991. Η Βόρεια Κορέα συμμετέχει εδώ στο Χάλμσταντ χάρη στη Δ.Ο.Ε. λόγω της στήριξης της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ