Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το γύρισε και με τη Σερβία η εθνική ανδρών, περνάει στην πρώτη 12άδα της 2ης κατηγορίας

Men oloi_meta_niki_me_Servia

Men oloi_meta_niki_me_ServiaΜε νέα εντυπωσιακή ανατροπή στην πρώτη 12άδα της Second Division. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών έδειξε χαρακτήρα στις πιο …ζόρικες στιγμές στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Σερβία, επικράτησε με 3-2 από 0-2 πίσω και ουσιαστικά σιγούρεψε την πρώτη τριάδα του 7ου γκρουπ, που τη στέλνει στις θέσεις 25-36 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το ματς ήταν για την 4η αγωνιστική του γκρουπ και αμφότερες οι ομάδες είχαν μεγάλη ανάγκη τη νίκη στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην πρώτη 12άδα της κατηγορίας. Η τριάδα που σταθερά παρατάσσει έως τώρα ο Κώστας Βατσακλής δεν άρχισε καλά, όμως έβγαλε πείσμα και αντέδρασε πετυχημένα, όπως ακριβώς έκανε και προχτές στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία. Ο Παπαγεωργίου δηλαδή, την κράτησε στο ματς, ο Γκιώνης ισοφάρισε σε 2-2 και ο Σγουρόπουλος ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στα άλλα ματς του ομίλου η Ουγγαρία έσπασε το αήττητο της Ιταλίας και την έκαμψε με 3-2, ενώ η Παραγουάη κατέβαλλε το Εκουαδόρ με 3-1. Η Ελλάδα κλείνει τα παιχνίδια της στο γκρουπ το βράδυ (20:00) με αντίπαλο την Παραγουάη και αναμένεται να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί και να σφραγίσει την πρόκριση. Στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή βρίσκονται μαζί στην κορυφή με 7 βαθμούς Ιταλία, Ουγγαρία και Ελλάδα. Η Σερβία ακολουθεί με 6, στους 5 είναι η Παραγουάη και στους 4 το Εκουαδόρ.

Η Ελλάδα πήρε το Α στο στήσιμο των ομάδων και τον αγώνα άρχισε ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 67 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη). Τέθηκε αντιμέτωπος με τον αριστερόχειρα Ζολτ Πέτε (Νο 359), από τον οποίο είχε γνωρίσει ήττα φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πράγματι ο Έλληνας αμυντικός συνάντησε και σήμερα μπροστά του υψηλό εμπόδιο και τελικά κάμφθηκε με 3-1 σετ. Στο 4ο σετ πήγε να γυρίσει την κατάσταση όταν έσωσε πολλά ματς μπολ και πήρε και δικά του σετ μπολ, αλλά στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα.

Από τη θέση 2 μπήκε μετά στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Σγουρόπουλος (Νο 336) και αντιμετώπισε τον Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Νο 196). Έναν πολύπειρο αθλητή, που μπορεί στα 43 του χρόνια να έχει υποχρεώσεις και με την προεδρία στην ομοσπονδία της Σερβίας, αλλά παραμένει παικτικά σε υψηλό επίπεδο. Ο 18χρονος αθλητής μας διεκδίκησε τη νίκη, μπορούσε να πάει το ματς τουλάχιστον στα πέντε σετ ώσπου λύγισε με 3-1. Σίγουρα πάντως, έκανε ωφέλιμο τεστ απέναντι σε μεγάλης αξίας αθλητή, ο οποίος βασίζεται στην εξαιρετική τεχνική του. Μεταξύ άλλων διακρίσεων ο Καρακάσεβιτς είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό ανδρών.

Με ένα ακόμα παιχνίδι να εξελίσσεται αρνητικά για την εθνική μας ανέλαβε πάλι να την κρατήσει στη διεκδίκηση της νίκης ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 220). Αντίπαλός του ήταν ο Μπόγιαν Κρέπουλα (Νο 414), ο μοναδικός δεξιόχειρας της σερβικής αποστολής στο Χάλμσταντ. Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας βελτίωσε την απόδοσή του σε σχέση με χτες και κυρίως πέρασε την τακτική του. Έδειξε δε, την κατάλληλη συγκέντρωση στο 4ο σετ όταν μετά τη δυνατή αρχή και το προβάδισμα με 3-0 και 6-2 δέχτηκε την ισοφάριση σε 8-8.

Το τέταρτο στη σειρά παιχνίδι είχε την ιδιαιτερότητα ότι συναντήθηκαν δύο …συμπαίκτες. Ο Γκιώνης και ο Καρακάσεβιτς παίζουν μαζί την τρέχουσα σεζόν στην Οστράβα και προσπαθούν να την οδηγήσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Τσεχίας. Τώρα όμως, αμφότεροι κοιτούν την εθνική τους ομάδα. Γνωρίζοντας άριστα ο ένας το παιχνίδι του άλλου τα έδωσαν όλα για τη νίκη και χάρισαν στο κοινό μία συναρπαστική αναμέτρηση. Απόδειξη όχι μόνο τα πέντε σετ αλλά και το γεγονός ότι όλα κρίθηκαν με οριακή διαφορά! Σε ματς με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ ο Γκιώνης ήταν αυτός που έκανε ανατροπή στο τέλος και επικράτησε με 3-2. Αρχικά είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με 2-0 σετ, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση όταν ο Καρακάσεβιτς έσωσε σετ μπολ στο 10-8 του 2ου. Στο 5ο σετ έκανε πολύ καλή αρχή με 4-1 και ισοφαρίστηκε άμεσα. Στην αλλαγή των πλευρών ήταν στο 5-4 και βρέθηκε στο 5-8! Του άνηκε όμως, η τελευταία λέξη. Έφτασε στην ισοφάριση και πανηγύρισε τη νίκη στην παράταση!

Ο νικητής θα κρινόταν πια στον αγώνα του Σγουρόπολου με τον Πέτε. Ρευστά κι εδώ τα πράγματα, συναρπαστική η εξέλιξη με τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων να δείχνει ξανά την κλάση του και τη νοοτροπία νικητή και να επικρατεί με 3-2. Έχασε το 1ο σετ από 9-7, αλλά πήρε με εντυπωσιακή προσπάθεια το 3ο για να προηγηθεί 2-1. Τότε ισοφάρισε δύο φορές από 6-8 και από 8-10 και με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 2-1. Σώζοντας τρία σετ μπολ παραλίγο να φτάσει στη νίκη στα τέσσερα σετ, πάντως φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Μπήκε πολύ δυνατά, προηγήθηκε 5-0 και 7-3 και το αξιοποίησε.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Σερβία 3-2:

Παναγιώτης Γκιώνης-Ζολτ Πέτε 1-3 (4-11, 11-4, 9-11, 12-14)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς 1-3 (8-11, 7-11, 11-7, 9-11)

Κώστας Παπαγεωργίου-Μπόγιαν Κρέπουλα 3-1 (11-6, 9-11, 11-4, 11-8)

Γκιώνης-Καρακάσεβιτς 3-2 (14-12, 10-12, 9-11, 11-9, 12-10)

Σγουρόπουλος-Πέτε 3-2 (9-11, 11-8, 12-10, 10-12, 11-8)

 

* Οι διεθνείς πανηγυρίζουν τη νίκη τους μπροστά από τον φωτεινό πίνακα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ