Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο τελευταίο κομμάτι τους τα διασυλλογικά πρωταθλήματα με τους αγώνες μπαράζ

SEF A2_drasi

SEF A2_drasiΜε τους καθιερωμένους αγώνες μπαράζ σε Α1-Α2 εθνική κατηγορία και στη Β’ Εθνική, όπως και με τα ματς τελικής διαβάθμισης στις χαμηλότερες κατηγορίες θα γραφτεί το φινάλε στα διασυλλογικά πρωταθλήματα για την περίοδο 2017-2018. Το μεγαλύτερο μέρος στην έξτρα διαδικασία διεξάγεται αύριο και μεθαύριο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Οι άνδρες θα ολοκληρώσουν τους συγκεκριμένους αγώνες και θ’ απομένουν μόνο τα μπαράζ της Α1-Α2 κατηγορίας γυναικών, τα οποία ορίστηκε να γίνουν στις 19-20 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στην ομοσπονδιακή αίθουσα της Δ.Ε.Θ. (περίπτερο 1). Τα μπαράζ αναδεικνύουν από δύο ομάδες, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 την επόμενη χρονιά κι επίσης τις δύο ομάδες, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2. Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν αύριο με τις ομάδες, που θα είναι παρούσες. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα προκύψουν και οι πρωταθλητές στη Γ’ Αττικής ανδρών και την Α’ Αττικής γυναικών.

Στα επιπλέον ματς για Α1 και Α2 ανδρών παίρνουν μέρος ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας και ο Α.Ο. Πεύκης, οι οποίοι προέρχονται από την 1η κατηγορία (τερμάτισαν στην 8η και την 9η θέση αντίστοιχα), ο Α.Σ. Ίφιτος Πατρών και η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας από τη 2η κατηγορία (πήραν 2η και 3η θέση αντίστοιχα στο πρωτάθλημα). Θα παίξουν με το σύστημα «ένας προς όλους» και οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θ’ αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην Α1. Τα ωράρια των αγωνιστικών είναι 13:00 και 16:00 το Σάββατο και 10:00 την Κυριακή.

Στα μπαράζ της Β’ Εθνικής των ανδρών πρόκειται να μετάσχουν 7 ομάδες. Οι πρώτες 3 από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής, αντιστοίχως οι 2 πρώτες από τη Βόρεια Ελλάδα, η νικήτρια από την Πελοπόννησο κι εκείνη που θα επικρατήσει απόψε στα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας, τα οποία γίνονται επίσης στο Σ.Ε.Φ.. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά, Α.Ο. Διονύσου, Γ.Α.Ο. Πειραιά, Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς, Π.Α.Σ. Εχέδωρος, Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας και ο νικητής των προ-μπαράζ για τα νησιά. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, θα παίξουν μεταξύ τους και στη συνέχεια οι δύο πρώτες θα δώσουν ματς χιαστί για τις δύο θέσεις ανόδου. Τα ωράρια είναι 16:00 και 19:00 το Σάββατο και 10:00 και 13:00 την Κυριακή. Νωρίτερα θα έχει γίνει γνωστό ποιος από τους Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου, Παγχιακό Γ.Σ. και Α.Ε.Σ. Λέσβου Μακαράς θα έχει προχωρήσει από τα προ-μπαράζ.

Στη Β’ Εθνική γυναικών αγωνίζονται οι 2 πρώτες ομάδες από το πρωτάθλημα της Αττικής, η νικήτρια από τη Βόρεια Ελλάδα και η νικήτρια από τα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας-Πελοποννήσου. Συνεπώς, για τις δύο θέσεις, που οδηγούν στην Α2 εθνική κατηγορία, θα κοντραριστούν σ’ έναν όμιλο ο Παναθηναϊκός Α.Ο., η Α.Ε.Κ., ο Ο.Ε.Α. Φλώρινας και ο νικητής από τα σημερινά προ-μπαράζ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο και στα ωράρια 10:00, 13:00 και 19:00. Νωρίτερα θα έχουν αγωνιστεί στα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας ο Παγχιακός Γ.Σ., ο Α.Ο. Γαλήνη και ο νικητής από τη διπλή αναμέτρηση Ο.Α. Χανίων-Ποσειδών Τήνου.

Οι τελευταίες διασυλλογικές κατηγορίες της Αττικής είχαν γίνει και φέτος σε δύο ομίλους. Έτσι, οι αγώνες κατάταξης θα κρίνουν τους πρωταθλητές, όπως και τις παρακάτω θέσεις. Στο πρωτάθλημα της Γ’ Αττικής ανδρών θα διεξαχθούν χιαστί ματς κατάταξης για τις θέσεις 1-4, 5-8 και 9-11, ενώ για την Α’ Αττικής γυναικών τις θέσεις 1-4 και 5-6. Τους τίτλους διεκδικούν ο Ιλισσός Καλλιθέας, η Ν.Ε. Μεγαρίδος, ο Α.Ο. Ανθούπολης και ο Α.Ο. Κηπούπολης στη Γ’ Αττικής ανδρών και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, ο Α.Ο.Ε.Α. Αθηνά Νέου Φαλήρου, ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου και οι Αετοί Πόλης στην Α’ Αττικής γυναικών.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ