Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναδείχτηκαν οι Τοπικοί Κυπελλούχοι στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Ελλάδα

Με τη διεξαγωγή των αγώνων στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, που είχαν αναβληθεί αναγκαστικά στο αρχικά προγραμματισμένο διήμερο, έκλεισε χτες ένα δεύτερο κομμάτι στο Τοπικό Κύπελλο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το Σάββατο έγιναν οι προκριματικοί όμιλοι, την Κυριακή τα νοκ άουτ παιχνίδια και προέκυψαν οι Τοπικοί νικητές, όπως και οι ομάδες, που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη κατέκτησαν την πρωτιά ο Αίας Ευόσμου στους άνδρες και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στις γυναίκες, ενώ στη Δυτική Ελλάδα αναδείχτηκαν Τοπικοί Κυπελλούχοι ο Α.Ο. Παγώνα Πάτρας στους άνδρες και οι Φοίνικες Γλυφάδας Πάτρας στις γυναίκες. Οι αγώνες στην Κρήτη, οι οποίοι επίσης είχαν αναβληθεί τον Σεπτέμβριο, είναι αυτοί που μένουν για να ολοκληρωθούν τα προκριματικά των συνολικά επτά περιοχών. Θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο.

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα της Θεσσαλονίκης ο Αίας αντιμετώπισε στον τελικό τη Χ.Α.Ν.Θ. και τη νίκησε με 3-1. Η ομάδα του Ευόσμου παρέταξε το Σαββατοκύριακο τους Ανέστη Γιοβά-Αλχαζίδη, Κωνσταντίνο Κώτση, Γρηγόρη Οικονόμου και Στέφανο Παπασάβογλου. Εκτός από τον πρωταθλητή και τον φιναλίστ στα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πέρασαν ακόμα ο ΕΦΕΑ Απόλλων Βόλου και ο Α.Ο. Νέμεσις, που ακολούθησαν στην 3η θέση.

Στις γυναίκες αναμετρήθηκαν στον τελικό τα συγγενικά σωματεία της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και της ΧΑΝ Καλαμαριάς. Η ΧΑΝΘ κατέκτησε το τρόπαιο με νίκη 3-0 και στηριζόμενη στις Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου, Ρόζα Χοβσεπιάν και Βασιλική Τζάμου. Κι εδώ προκρίνονται στην τελική φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες και αυτές του τελικού συμπλήρωσαν ο ΟΕΑ Έδεσσας και η Ένωση Αρμενίων Θεσσαλονίκης.

Στους αγώνες της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην Πάτρα πρώτευσαν δύο ομάδες, που ανήκουν στην Α1 εθνική κατηγορία. Στους άνδρες η Παγώνα κατέβαλλε στον τελικό τον ΑΣΕΑ Άνοδος Πάτρας με 3-0. Τη σύνθεσή της στη διοργάνωση αποτέλεσαν οι Αντώνης Μαλινάκης, Στέφανος Μανουσώφ, Δημήτρης Νικολόπουλος και Γιάννης Κωστακιώτης. Στις γυναίκες οι Φοίνικες Πάτρας επιβλήθηκαν στον τελικό του Α.Π.Σ. Αναγέννηση, επίσης από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Με τους Φοίνικες αγωνίστηκαν οι Βασιλική Ηλιοπούλου, Χριστίνα Αθανασοπούλου και Μαριάτζελα Πανουργιά. Από τη Δυτική Ελλάδα πέρασαν στα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο νικητής και ο φιναλίστ σε άνδρες και γυναίκες.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού αυτό το Σαββατοκύριακο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για το ετήσιο πρωτάθλημα τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Υπεύθυνο για την οργάνωση των αγώνων ήταν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με τη συνδρομή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την εποπτεία της γραμματείας του ΑΣΑΕΔ. Αγωνίστηκαν πέντε σώματα και όπως κάθε χρόνο ήταν μέσα στους συμμετέχοντες και γνωστοί αθλητές.

Όλοι οι νικητές:

Στο ατομικό:

1. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (στρατιώτης Πεζικού)

2. Βασίλης Σφακιανάκης (στρατιώτης Πεζικού)

3. Γιάννης Γεωργαντάς (στρατιώτης Πεζικού)

-. Χρήστος Τσαρσιταλίδης (Λιμενικό Σώμα)

Στο διπλό:

1. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος/Γιάννης Γεωργαντάς (στρατιώτες Πεζικού)

2. Δημήτρης Μπιστόλας/Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος (Αστυνομία)

3. Ιορδάνης Καϊτατζής/Θοδωρής Σιγρέκης (Στρατός Ξηράς)

– . Χρήστος Τσαρτσιταλίδης/Ανδρέας Λαλιώτης (Λιμενικό)

Στο ομαδικό πρώτο σώμα αναδείχτηκε ο Στρατός Ξηράς, καθώς κατέκτησε συνολικά πέντε μετάλλια. Εκ μέρους της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέστη στη διοργάνωση ο β’ αντιπρόεδρος Κώστας Μάκρας. Παρέλαβε την τιμητική πλακέτα στη βράβευση της Αεροπορίας προς την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι έκανε απονομή επάθλων.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ