Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κωστόπουλος εν όψει του αγώνα της εθνικής γυναικών με την Αγγλία: «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας να δώσει επιπλέον κίνητρο»

Gre-Holland Kosto_me_Zavi

Gre-Holland Kosto_me_ZaviΈστω και με καθυστέρηση πλησιάζει και για την εθνική ομάδα των γυναικών η πρεμιέρα της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. Την ερχόμενη Τρίτη στις 19:00, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, δίνει τον εξ αναβολής αγώνα της με την Αγγλία και αρχίζει την πολύ δύσκολη νέα της προσπάθεια με στόχο την πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας. Η αναμέτρηση γίνεται για τη 2η αγωνιστική του 3ου γκρουπ στο επίπεδο Β των προκριματικών (κάτι σαν τη 2η κατηγορία δηλαδή). Αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου, αλλά μετατέθηκε γι’ αργότερα λόγω της συμμετοχής της Αγγλίας στους αγώνες Κοινοπολιτείας, στην Αυστραλία, όπου μάλιστα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, στην έναρξη του γκρουπ, τον Φεβρουάριο, η προσεχής αντίπαλός μας είχε νικήσει τη Νορβηγία με 3-1. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος περιμένει αμφίρροπο ματς και καλεί τον κόσμο να προσέλθει στο φαληρικό στάδιο και να συμπαρασταθεί στο εθνικό συγκρότημα. «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας ώστε να δώσει επιπλέον κίνητρο στις αθλήτριες για τη νίκη».

Ο Κωστόπουλος υπολογίζει στις Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ιωάννα Γερασιμάτου. Από τη συγκεκριμένη 5άδα θα επιλέξει τις τρεις αθλήτριες του ματς, ενώ πάντα υπάρχει το δικαίωμα να δηλωθεί και 4η με την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί στην πορεία. Η Αγγλία δεν έχει ενημερώσει ακόμα την ελληνική ομοσπονδία για την αποστολή της. Στους πρόσφατους αγώνες Κοινοπολιτείας είχε στην τριάδα τις Χο Τιν Τιν, Κέλι Σίμπλεϊ και Μαρία Τσαπτσίνος, αλλά φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να παρατάξει και κάποια αναπληρωματική.

«Είναι ο πρώτος αγώνας μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. Προερχόμαστε από πολύ δυνατή προετοιμασία διότι έρχεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού και μάλιστα το ματς της Τρίτης θα είναι και πολύ καλό τεστ για την κορυφαία διοργάνωση στη Σουηδία. Ο στόχος είναι η νίκη. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα επίσημη ενημέρωση για τη σύνθεση της αντιπάλου, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα όποιες αθλήτριες κι αν παρατάξει. Και οι δύο ομάδες ανήκουμε στη δεύτερη κατηγορία και τα παιχνίδια αυτά δεν θα έχουν σχέση με τα περσινά στην αντίστοιχη διοργάνωση, όταν αντιμετωπίσαμε πρωταθλήτριες Ευρώπης: Τη νυν Ρουμανία και την πρώην Ολλανδία. Πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τέλος», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής γυναικών και θυμήθηκε και την πρόσφατη τελευταία αναμέτρηση με τις Αγγλίδες. «Είχαμε αντιμετωπίσει την Αγγλία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Χάσαμε με 3-1, αλλά έγινε ντέρμπι και το σκορ μπορούσε να είναι καλύτερο για μας. Ήταν αποτέλεσμα που επηρέασε την πορεία μας στο Λουξεμβούργο, όμως με την τελική μας θέση εξασφαλίσαμε την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η δυσκολία στο να έρθει η πρόκριση και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξιτάρει, θα έλεγε κάποιος, στα παιχνίδια της εθνικής γυναικών. Διότι μετά την απόφαση για τη μείωση των ομάδων στα Παγκόσμια και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν είναι καθόλου σίγουρη η πρόκριση του εθνικού μας συγκροτήματος. Κι ενώ στα αντίστοιχα προκριματικά της περασμένης σεζόν γνώριζε ότι όποια θέση κι αν έπαιρνε θα έπαιζε τουλάχιστον στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017, τώρα πρέπει να παλέψει για να συμπεριληφθεί στις 24 ομάδες, που θα έχουν δικαίωμα παρουσίας στα τελικά της Ναντ. Κι ο αρχικός στόχος είναι η πρωτιά στο 3ο γκρουπ του επιπέδου Β.

«Πράγματι, το συγκεκριμένο στοιχείο κάνει πολύ ενδιαφέρουσες αυτές τις αναμετρήσεις. Τα κορίτσια έχουν πλέον δύο κίνητρα ουσιαστικά. Το ένα είναι της νίκης γιατί η Αγγλία βρίσκεται την ίδια κατηγορία και κοντά στα δικά μας στάνταρ και το δεύτερο είναι της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφόσον έχουν περιοριστεί οι θέσεις για την τελική φάση. Αξίζει λοιπόν, να έρθει ο κόσμος και να δει από κοντά ένα τέτοιο ματς. Τον θέλουμε κοντά μας για να δημιουργήσει όμορφη ατμόσφαιρα, να υποστηρίξει τα κορίτσια και να τους δώσει επιπλέον κίνητρο για τη νίκη», προσέθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η εθνική μας ομάδα κάνει σήμερα ρεπό και θα επανέλθει αύριο στις προπονήσεις. Θα κάνει μία ακόμα το απόγευμα της Δευτέρας και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για την έναρξη των προκριματικών με χαλάρωμα το πρωί της Τρίτης.

 

* Στη φωτό από τον περσινό αγώνα με την Ολλανδία στο Σ.Ε.Φ. ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δίνει οδηγίες στη Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ