Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναχωρεί αύριο για το όπεν νέων του Βελγίου ο Σγουρόπουλος

DSC5149

 DSC5149Ελάχιστα 24ωρα μετά την πρωτιά του Παναγιώτη Γκιώνη στο κροατικό όπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έρχεται μία ακόμα διοργάνωση της I.T.T.F. (αυτή τη φορά από το World Junior Circuit) να δώσει ευκαιρία για νέα διάκριση σε τοπ Έλληνα αθλητή. Στο τουρνουά νέων και παίδων του Βελγίου, που θα διεξαχθεί από μεθαύριο μέχρι τις 22 του μήνα στο Σπα, θα πάρει μέρος ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων Γιάννης Σγουρόπουλος. Θα μετάσχει σε όλα τα αγωνίσματα (απλό, διπλό και ομαδικό της ηλικιακής κατηγορίας του) και σαφώς έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε πολύ ψηλές θέσεις. Το βελγικό όπεν είναι της κατηγορίας Regular και θα συγκεντρώσει περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες από 25 χώρες όλου του κόσμου. Μόνο το Βέλγιο θα έχει …35 αθλητές, αλλά ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες θα βρίσκονται και μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Γαλλία κ.α.. Ο αθλητής του Ολυμπιακού αναχωρεί αύριο για το Βέλγιο μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Centre Sportif de la Fraineuse. Οι τελικές δηλώσεις περιλαμβάνουν 116 αγόρια και 100 κορίτσια. Είχε δηλώσει συμμετοχή και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων Ιωάννα Γερασιμάτου, αλλά ακύρωσε. Το πρόγραμμα θ’ ανοίξει με το απλό νέων και νεανίδων. Στο ομαδικό πρόκειται ν’ αγωνιστούν 13 ομάδες. Ο Σγουρόπουλος θα είναι παρών με συμπαίκτες δύο Ιάπωνες. Μαζί με τους Αότο Ασάζου και Τακέρου Κασίβα θα συνθέσουν τη μικτή Ιαπωνίας/Ελλάδας. Θ’ αγωνιστεί και στο διπλό και θα έχει άλλο ξένο παρτενέρ. Συγκεκριμένα έχει δηλωθεί με τον Νορβηγό Μπόργκαρ Χάουγκ.

* Οι ιστοσελίδες της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας του αθλήματος, το σάιτ της κροατικής ομοσπονδίας και ξένα μέσα ενημέρωσης, που ασχολούνται με την επιτραπέζια αντισφαίριση, είχαν βασικό θέμα το δεύτερο σερί τρόπαιο του Γκιώνη στα ρεπορτάζ τους από το ITTF Challenge Croatia Open. «Γι’ άλλη μια φορά επικράτησαν οι αμυντικές ικανότητες του 38χρονου οδοντίατρου», έγραψε χαρακτηριστικά η I.T.T.F. και φιλοξένησε και δήλωση του Έλληνα πρωταθλητή: «Μου αρέσει να παίζω στο Ζάγκρεμπ. Μου θυμίζει την Ελλάδα με τόσες ώρες ηλιοφάνειας. Έχω παίξει εδώ πολλές φορές ακόμα και ως νέος παίκτης. Πριν από δύο χρόνια βρισκόμουν στα προημιτελικά, πέρσι κατέκτησα αυτό το τουρνουά και τώρα το έκανα και πάλι. Άρχισα το τουρνουά πολύ άσχημα και λίγο έλειψε να χάσω στον πρώτο μου αγώνα όπου ήμουν και τυχερός. Από παιχνίδι σε παιχνίδι άρχισα να παίζω καλύτερα και καλύτερα. Είχα πολύ κλειστό ημιτελικό εναντίον του Ντούντα, αλλά μετά τη νίκη μου ήμουν γεμάτος αυτοπεποίθηση. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο κέρδισα ξανά στο Ζάγκρεμπ».

Zagreb 2018_Gio-Vatsa_ipostiriktiko* Να σημειωθεί και μία κίνηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι Κροάτες διοργανωτές κάλεσαν μετά τον τελικό τον Γκιώνη και τον προπονητή του Κώστα Βατσακλή και οι τελευταίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά, ώστε να μετάσχουν σε υποστηρικτική ενέργεια προς διεθνή Κροάτισσα αθλήτρια, η οποία αρρώστησε σοβαρά. Κράτησαν στα χέρια τους πανό που έγραφε «Dina we support you» και είχε καρδούλα στη μέση και φωτογραφήθηκαν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μάλιστα, σε σύντομες δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιόφωνο του Ζάγκρεμπ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στην αθλήτρια ταχεία ανάρρωση.

* Στα Premium Events του W.J.C. (τη δεύτερη βαθμίδα των όπεν της I.T.T.F.) εντάσσεται το τουρνουά της Γαλλίας, που θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα, επίσης με ελληνική συμμετοχή. Στους αγώνες, που θα φιλοξενηθούν στο Μετς από τις 25 έως τις 29 Απριλίου έχουν δηλώσει ο έφηβος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης των Αετών Πόλης και οι κορασίδες Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ