Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκιώνης: «Μένει ξανά η πίκρα…»

gionis

gionisΑκόμα και αρκετές ώρες μετά τον συγκλονιστικό αγώνα με τον Στέγκερ, αν τον έπιανες από τη μύτη θα έσκαγε! Ο Παναγιώτης Γκιώνης (φωτό) ξανάζησε σε κορυφαία διοργάνωση τη δυσάρεστη εμπειρία μίας ήττας στις λεπτομέρειες, πάνω που ετοιμαζόταν να κάνει το παραπάνω βήμα. Όπως το περασμένο καλοκαίρι στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου και την ήττα από τον Ιάπωνα Κισικάβα…Όπως το 2007 στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου όπου κόντραρε γερά τον Σουηδό Χάκανσον ή όπως το 2008 στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου όταν λύγισε από τον Κο Λάι Τσακ από το Χονγκ Κονγκ…Ειδικά στο απλό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έμεινε για 3η φορά στη 16άδα και τώρα πλησίασε περισσότερο από ποτέ στα προημιτελικά. Σε δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου έβγαλε την πίκρα του για την ήττα με 4-3 από τον Γερμανό πρωταθλητή, όχι όμως και απογοήτευση. Είχε την ικανοποίηση ότι έδωσε και πάλι τον καλύτερό του εαυτό και τόνισε ότι συνεχίζοντας τη σωστή δουλειά θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να πάρει αυτό που (έχει αποδείξει ότι) αξίζει, να πλασαριστεί δηλαδή κάποια στιγμή στην 8άδα μεγάλης διοργάνωσης. Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα ο 1ος Μεσογειονίκης υπογράμμισε ότι ήταν πολύ κρίσιμο το 5ο σετ όπου πρώτα γύρισε το σκορ και μετά έχασε τέσσερα σετ μπολ…

«Τι να πω; Γι’ άλλη μία φορά έγινε τρομερό ματς και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ως συνήθως… Απλά μένει ξανά η πίκρα γιατί πάλι φτάνω στην πηγή και δεν πίνω νερό…Έτσι είναι όμως, σε τόσο υψηλό επίπεδο, κερδίζει αυτός που στο τέλος θα ‘χει και λίγη τύχη και γενικώς αυτός που είναι και πιο ψύχραιμος», σχολίασε αρχικά ο Παναγιώτης Γκιώνης, που είχε πλασάρισμα στον γύρο των «16» και στο διπλό ανδρών με τον Κώστα Παπαγεωργίου σηματοδοτώντας τις δύο καλύτερες θέσεις για το ελληνικό πινγκ πονγκ στο Ευρωπαϊκό του Χέρνινγκ. Ακολούθως, ο 32χρονος αθλητής της Ανζέ μίλησε για το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα κι έδωσε κουράγιο στον εαυτό του για τη συνέχεια. «Ο Στέγκερ, τον οποίο έχω νικήσει στο πρόσφατο παρελθόν, έπαιξε σπουδαίο πινγκ πονγκ και αποδείχτηκε και στη συνέχεια ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση όταν απέκλεισε με εμφατικό τρόπο τον Σαμσόνοφ και μπήκε ημιτελικά. Νομίζω ότι σ’ ένα μεγάλο βαθμό το παιχνίδι κρίθηκε στο 5ο σετ, όπου έχανα 8-4 και το πήγα 10-8 υπέρ μου. Θεωρώ ότι αν έπαιρνα αυτό το σετ και το προβάδισμα με 3-2, ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα τώρα. Τέλος πάντων, εγώ νομίζω ότι από τη μεριά μου έδωσα το μέγιστο των δυνάμεών μου και όπως λέμε πάντα συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε παρακάτω περιμένοντας τις επόμενες ευκαιρίες για διάκριση».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής τόνισε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα, αλλά και περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε. Κάπως έτσι κρίνονται αυτά τα ματς. Στο 5ο σετ έπρεπε να προηγηθούμε, όμως ο Στέγκερ ήταν πολύ ψύχραιμος. Γενικά ήταν σταθερός, απέδωσε σαφώς καλύτερα από το περσινό ματς εναντίον του Παναγιώτη στο ομαδικό της ίδιας διοργάνωσης. Ο Παναγιώτης τα έδωσε όλα, προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά έπεσε πάλι πάνω σ’ έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες, ο οποίος αντέδρασε πολύ καλά στη σε βάρος του εξέλιξη. Στο 9-9 του «κόντρα» σετ είχε τα σερβίς ο Στέγκερ, πήγε τον πόντο έτσι όπως ήθελε και πήρε τους δύο καθοριστικούς πόντους».

Το συναρπαστικό ματς του Γκιώνη με τον Στέγκερ, που πολύ πιθανό να έκανε και ρεκόρ χρονικής διάρκειας σε μεγάλο event, καθώς έφτασε τα 80 λεπτά, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στις διαδικτυακές μεταδόσεις της E.T.T.U. στο πρόγραμμα LAOLA1.TV.

Όσον αφορά στις γυναίκες η ελληνική παρουσία δεν είχε να επιδείξει κάτι ουσιαστικό στη Δανία. Καταγράφηκαν απλά, κάποιες αξιόλογες προσπάθειες σε παιχνίδια με δυνατές αθλήτριες. Μία τέτοια περίπτωση αποτέλεσαν τα δύο πρώτα ματς της 17χρονης Κατερίνας Τόλιου, η οποία πάντως έφυγε χωρίς νίκη από το Χέρνινγκ στη δεύτερη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών. «Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Φάνηκα ανταγωνιστική απέναντι σε δύο πολύ αξιόλογες αθλήτριες. Παρόλα αυτά θα μπορούσα να είχα κερδίσει την Κασάμποβα, ενώ με τη Στεφάνοβα έπαιξα αρκετά καλά και το ευχαριστήθηκα. Στο τρίτο μου παιχνίδι έκανα πολλά λάθη και βιαζόμουν. Αλλά γενικότερα είμαι ικανοποιημένη με την προσπάθειά μου», δήλωσε σήμερα η Τόλιου.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Δανίας ολοκληρώνεται το απόγευμα στο «Jyske Bank Boxen» με τους τελικούς στο απλό.

 

 *Φωτογραφία Πέτρος Γιαννακούρης

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ