Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους «16» του απλού ο Γκιώνης στο Ζάγκρεμπ

Gionis open_Zagreb_2018

Gionis open_Zagreb_2018Σε World Tour με πολλές εκπλήξεις από τον εναρκτήριο κιόλας γύρο ο Παναγιώτης Γκιώνης βγαίνει αλώβητος και προχωρά στο ταμπλό του απλού. Άρχισε σήμερα την προσπάθειά του στο καθιερωμένο όπεν της Κροατίας, προκρίθηκε με δύο νίκες στον γύρο των «16» κι εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον τίτλο, που κατέκτησε πέρσι στο Ζάγκρεμπ. Είναι νούμερο 6 στο τουρνουά και ήδη από τα απρόσμενα αποτελέσματα έχουν αποκλειστεί το 3ο, το 4ο και το 5ο φαβορί! Ο Γάλλος Τριστάν Φλορέ, που είχε φτάσει πέρσι στον τελικό με τον Γκιώνη, ο …οικοδεσπότης Κροάτης Αντρέι Γκάσινα και ο Ιάπωνας Γιούτο Κιζουκούρι! Ο Γκιώνης έκαμψε πολύ δύσκολα στον 1ο γύρο τον Ισπανό Χέσους Καντέρο και στον 2ο τον Γιανγκ Χενγκ Βέι από την Ταϊπέι. Αύριο αντιμετωπίζει τον Γάλλο Αντρέα Λαντριού. Στον πάγκο έχει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Στην πρώτη μέρα των νοκ άουτ ο πολύπειρος αμυντικός (νούμερο 67 στο παγκόσμιο rankinglist Απριλίου) είχε αντίπαλο τον Χέσους Καντέρο, που προερχόταν από τα προκριματικά (Νο 127). Ο Ισπανός αγωνίζεται με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα κι έχει ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού. Μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος κι αυτό αποδείχτηκε στο ματς με τον Γκιώνη, όπου προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 σετ. Ο Έλληνας άσος όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία του, βρήκε ρυθμό και λύσεις και κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση σε 4-3 παίρνοντας με διαφορά το 7ο σετ (4-11, 8-11, 11-5, 4-11, 11-7, 11-9, 11-4).

Στoν 2ο γύρο του κροατικού World Tour κοντραρίστηκε με τον Γιανγκ Χενγκ Βέι από την Ταϊπέι (Νο 138), που επίσης είχε βρεθεί απευθείας στο ταμπλό. Έχασε οριακά το 1ο σετ, επικράτησε στην παράταση του 2ου και κυριάρχησε στη συνέχεια. Ανέβασε σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή του και κατέκτησε τη νίκη με 4-1 (9-11, 14-12, 11-2, 11-3 και 11-8).

Οι αγώνες του 3ου γύρου διεξάγονται αύριο. Ο Γκιώνης αντιμετωπίζει νωρίς το μεσημέρι τον Αντρέα Λαντριού (No121) κι έχει τον πρώτο λόγο για την είσοδο στην 8άδα. Στον 1ο γύρο πάντως, ο Γάλλος απέκλεισε με το εμφατικό 4-0 σετ τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ, που ήταν στα seedingτου όπεν. Αν ο πρωταθλητής ας καταφέρει να μπει στα προημιτελικά τότε θα συναντήσει είτε τον Σλοβένο Ντένι Κοζούλ είτε τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Ελ-Μπιαλί. Και οι δύο έφεραν σήμερα σπουδαία αποτελέσματα στο ταμπλό. Ο Κοζούλ ξεπέρασε στους «32» με 4-1 σετ τον Ουκρανό Γεβέν Προυσκέρα, ο οποίος στην πρεμιέρα είχε κόψει τον δρόμο του περσινού φιναλίστ Τριστάν Φλορέ! Ο Ελ-Μπιαλί απέκλεισε με 4-3 σετ στον 2ο γύρο τον Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ, νούμερο 15 των αγώνων!

 

* Ο Γκιώνης σε προσπάθειά του από τους σημερινούς αγώνες στο Ζάγκρεμπ (photo gallery I.T.T.F.)

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ