Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιστροφή Γκιώνη στην πόλη όπου κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο σε World Tour

Gionis Zagreb_tropaio

Gionis Zagreb_tropaioΣε εδάφη, όπου έζησε πέρσι μία από τις μεγάλες διακρίσεις του, επιστρέφει αύριο ο Παναγιώτης Γκιώνης. Πηγαίνει στο Ζάγκρεμπ για να πάρει μέρος στο καθιερωμένο World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και να διεκδικήσει νέα διάκριση ύστερα από τον τίτλο, που κατέκτησε στο απλό ανδρών του αντίστοιχου περσινού όπεν. Ήταν Μάιος του 2017 όταν ως νούμερο 2 των αγώνων νίκησε στον τελικό τον Γάλλο Τριστάν Φλορέ και για πρώτη (και μοναδική έως τώρα) φορά στην καριέρα του κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε επαμειβόμενο τουρνουά της I.T.T.F.! Στο φετινό Challenge Series της κροατικής πρωτεύουσας είναι 7ο φαβορί, βρίσκεται και πάλι απευθείας στο ταμπλό και θα κυνηγήσει υψηλό πλασάρισμα, όπως και βαθμούς για τον πίνακα αξιολόγησης. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Το ετήσιο event άρχισε σήμερα με τα προκριματικά και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο. Στον 1ο γύρο του απλού ανδρών θα προκριθούν 32 αθλητές και θα συμπληρώσουν τα 32 seeding, που πέρασαν κατευθείαν στο ταμπλό των «64». Ο Γκιώνης κληρώθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό και περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά για την Πέμπτη. Εφόσον προχωρήσει στους «32» πιθανώς θα βρει μπροστά του τον Γιανγκ Χενγκ Βέι από την Ταϊπέι, που επίσης είναι ήδη στο ταμπλό. Εάν πετύχει νέα νίκη και μπει στη 16άδα, τότε δύο άλλα από τα φαβορί, που ενδεχομένως θα βρει μπροστά του είναι είτε ο Ρώσος Γκριγκόρι Βλασόφ είτε ο Μεξικανός Μάρκος Μαδρίντ. Το 1ο φαβορί των αγώνων είναι ο Γερμανός Ρικάρντο Βάλτερ και το 2ο ο συμπατριώτης του Μπένεντικτ Ντούντα (ο οποίος είναι στην πλευρά του Γκιώνη).

* Με μία διεθνή διάκριση θα έρθει η εθνική ομάδα γυναικών της Αγγλίας σε δύο εβδομάδες στην Αθήνα για την αναμέτρηση με την Ελλάδα στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες Κοινοπολιτείας, που έγιναν στην Αυστραλία. Στον «μικρό» τελικό νίκησε τη διοργανώτρια χώρα με 3-1. Στα ημιτελικά είχε χάσει με 3-0 από την Ινδία, η οποία αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τη βασική ομάδα αποτέλεσαν οι: Κέλι Σίμπλεϊ, Χο Τιν Τιν και Μαρία Τσάπτσινος. Η αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με την Αγγλία θα γίνει την Τρίτη 24 Απριλίου. Αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί στις 27 Μαρτίου και αναβλήθηκε μετά από αίτημα των αντιπάλων, ακριβώς εξαιτίας των αγώνων Κοινοπολιτείας.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ