Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι νικήτριες ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα 2017-2018

Apollon Kalamarias_17-18_men

Apollon Kalamarias_17-18_menΈντονο συναγωνισμό, καλό αγωνιστικό επίπεδο και όμορφες στιγμές είχαν να επιδείξουν και τα τοπικά διασυλλογικά πρωταθλήματα. Έφτασαν πρόσφατα στο τέλος τους για την περίοδο 2017-2018, ανέδειξαν τους νικητές σε όλες τις περιοχές της χώρας, αλλά και τις ομάδες, που από τη Β’ Εθνική θα διεκδικήσουν την άνοδο στη 2η εθνική κατηγορία. Με βάση τα αναρτημένα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) θα κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα στα πρωταθλήματα της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας, της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών για να δούμε τις ομάδες, που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Πριν αναφέρουμε τους πρωταγωνιστές σε κάθε τοπική κατηγορία να επισημάνουμε ότι τα μπαράζ ανόδου της Β’ Εθνικής, όπως επίσης και τα παιχνίδια τελικής κατάταξης για πρωταθλήματα, που είχαν ομίλους, έχουν οριστεί για τις 28 και 29 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη της Β’ Εθνικής, στα μπαράζ των ανδρών μπορούν ν’ αγωνιστούν οι 3 πρώτες ομάδες της περιφέρειας Αττικής, οι 2 πρώτες ομάδες της περιφέρειας Βόρειας Ελλάδας και οι πρωταθλήτριες ομάδες των περιφερειών Πελοποννήσου και Λοιπής Χώρας. Για τις γυναίκες, μετέχουν στο ειδικό πρωτάθλημα οι 2 πρώτες ομάδες της περιφέρειας Αττικής και οι πρωταθλήτριες ομάδες των υπολοίπων περιφερειών. Και στις δύο περιπτώσεις εξασφαλίζουν οι 2 πρώτες ομάδες την άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Τα πεπραγμένα στους άνδρες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά. Συγκέντρωσε 34 βαθμούς σε 18 αγώνες. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Ο. Διονύσου με 33 και την 3η ο Γ.Α.Ο. Πειραιά με 31 βαθμούς. Στην 3η θέση προέκυψε ισοβαθμία και ο Γ.Α.Ο.Π. ωφελήθηκε έναντι του Φιλονίκη. Από τα μεταξύ τους παιχνίδια είχε 7 επί μέρους ματς υπέρ και 4 κατά.

Στην Α’ Αττικής κατέκτησε τον τίτλο με το απόλυτο των επιτυχιών ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας. Εμφάνισε 36 βαθμούς. Τον ακολούθησε με 34 ο Ο.Φ. Νέας Ιωνίας. Ισοβαθμία υπήρχε στην 3η θέση και μάλιστα τριπλή. Εν τέλει ο Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας είχε καλύτερο συντελεστή από τα παιχνίδια με τον Άρη 2006 και τον Φ.Ε.Σ Κάντζα και κατετάγη 3ος (+3 με 12 ματς υπέρ και 9 κατά). Η ομάδα της Βούλας αρκέστηκε στην 4η θέση και η Κάντζα στην 5η.

Στη Β’ Αττικής πήρε την 1η θέση ο Παράδεισος Αμαρουσίου με 31 βαθμούς. Έναν πόντο πίσω του τερμάτισε ο Αθηναϊκός Α.Σ., ενώ 3η με 29 βαθμούς ήταν η Κορωνίδα Γαλατσίου.

Στη Γ’ Αττικής δημιουργήθηκαν δύο όμιλοι. Στον 1ο έφτασε αήττητος στην πρωτιά ο Α.Ο. Ιλισσός Καλλιθέας με 20 βαθμούς. Τη 2η θέση κατέλαβε ο Α.Ο. Ανθούπολης με 17 και την 3η ο Μεσογειακός με 15 βαθμούς. Πήραν μέρος 6 ομάδες. Άλλες τόσες θα ήταν και στο 2ο γκρουπ, όμως υπήρξε μία αποβολή κι έμειναν 5. Την 1η θέση κατέκτησε ο Α.Ο. Κηπούπολης με 15 βαθμούς. Στη 2η αρκέστηκε η Ν.Ε. Μεγαρίδος με 14 και στην 3η ο Γ.Α.Σ. Χολαργού με 13 βαθμούς.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας πήρε χωρίς ήττα την πρωτιά ο Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς. Είχε 36 βαθμούς σε 18 ματς και άφησε δύο βαθμούς πίσω του τον 2ο της κατάταξης Π.Α.Σ. Εχέδωρος. Την 3η θέση κατέκτησε ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας με 31 βαθμούς.

Επίσης για τη Βόρεια Ελλάδα των ανδρών σχηματίστηκαν σε τοπικό επίπεδο τρεις κατηγορίες. Στο Α’ Τοπικό (όπου μετείχαν 10 ομάδες) έφτασε στην κορυφή ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας με 34 βαθμούς. Τον ακολούθησαν ο Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης με 32 και ο Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης με 30 βαθμούς.

Στο Β’ Τοπικό (επίσης με 10 ομάδες) πρώτευσε αήττητος ο Ο.Ε.Α. Φλώρινας. Συγκέντρωσε 36 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Α.Σ. Ατρόμητος Άβαντα με 32 και την 3η ο Α.Ο. Βόλου «Ιάσων» επίσης με 32 βαθμούς. Την ίδια βαθμολογική συγκομιδή είχε και ο Μ.Α.Σ Αετός Θεσσαλονίκης, αλλά υστέρησε στα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων. Ο Ατρόμητος είχε συντελεστή +1 (13 επί μέρους ματς υπέρ και 12 κατά), ο Ιάσων 0 (12-12) και ο Αετός -1 (12-13).

Στη Γ’ κατηγορία αγωνίστηκαν 7 ομάδες και τον τίτλο πήρε ο Α.Σ. Μακέδνος με 18 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισαν μαζί στους 17 βαθμούς ο Φ.Ο. Καρδίτσας και ο Φ.Ο.Α. Νεάπολης και υπερίσχυσε η ομάδα της Θεσσαλίας, που είχε επικρατήσει και στους δύο γύρους.

Στην Πελοπόννησο γίνονται από πέρσι δύο κατηγορίες. Στη Β’ Εθνική αγωνίστηκαν 10 ομάδες κι έφτασαν στον τίτλο οι Φοίνικες Πάτρας. Γνώρισαν μόλις μία ήττα και εμφάνισαν 35 βαθμούς. Τη 2η θέση πήρε ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων με 34 βαθμούς και την 3η ο Α.Ο. Αχαΐας η Γαλήνη με 31.

Στην Α’ τοπική κατηγορία έμειναν 5 ομάδες ύστερα από μία αποβολή. Στην κορυφή ανέβηκε ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου με 14 βαθμούς. Ίδιο απολογισμό είχε και ο Φάρος Α.Ο. Πάτρας, αλλά είχε χάσει και στους δύο γύρους από τον Ποσειδώνα. Τρίτος έμεινε Ο Ο.Ε.Α. Καλαμάτας με 13 βαθμούς.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας και τον όμιλο της Χίου κατέκτησε την πρωτιά σε ισοβαθμία ο Παγχιακός. Στη συγκομιδή των 11 βαθμών με τη Βοκαριά είχε 6 ατομικά παιχνίδια υπέρ και 5 κατά. Την 3η θέση πήρε ο Ο.Ε.Α. Χίου με 8 βαθμούς.

Στον όμιλο για τη Λέσβο, την Τήνο και την Κω, οι αγώνες είχαν γίνει τον χειμώνα στην Αθήνα και είχε επικρατήσει ο Μακαράς. Το σωματείο της Λέσβου είχε μαζέψει 8 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Α.Ο. Ε.Π.Α. Κω με 6 και 3ος ο Ποσειδώνας Τήνου με 4 βαθμούς.

Στον όμιλο της Κρήτης, όπου μετείχαν 3 ομάδες, πρώτευσε ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου με 8 βαθμούς. Δεύτερος ήρθε ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου με 6 και 3ος ο Α.Ο. Ακρωτηρίου με 4 βαθμούς. Οι νικητές των ομίλων κοντράρονται στα μπαράζ των νησιών για να κριθεί ποιος θα πάει Αθήνα για να διεκδικήσει άνοδο στην Α2.

Οι εξελίξεις στις γυναίκες:

Στη Β’ Εθνική Αττικής πρώτευσε ο Παναθηναϊκός με 35 βαθμούς. Υπέστη μόλις μία ήττα στο τελευταίο διήμερο. Πίσω του τερμάτισαν η Α.Ε.Κ. με 33 και ο Τελαμών Σαλαμίνας με 32 βαθμούς.

Στην Α’ Αττικής σχηματίστηκαν δύο γκρουπ. Στο 1ο, όπου μετείχαν 7 ομάδες, αναδείχτηκε νικήτρια η Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων. Συγκέντρωσε 22 βαθμούς και πίσω της βρέθηκαν με 21 οι Αετοί Πόλης. Στην 3η θέση και τους 19 βαθμούς ισοβάθμησαν ο Άρης Νικαίας και ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς και ωφελήθηκε ο πρώτος με 7 παιχνίδια υπέρ και 5 κατά από τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις. Στο 2ο γκρουπ άρχισαν 6 ομάδες, αλλά προέκυψαν μηδενισμοί και στο τέλος έμειναν 3…Την πρωτιά κατέκτησε ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου με 8 βαθμούς και τον ακολούθησαν η Αθηνά Νέου Φαλήρου με 6 και ο Α.Ο. Δ.Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας με 4.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Ο.Ε.Α Φλώρινας. Είχε μόνο νίκες και μάζεψε 16 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Αίας Ευόσμου με 14 και στην 3η ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης με 12 βαθμούς. 

Στη Β’ Εθνική Λοιπής χώρας σχηματίστηκαν τρεις όμιλοι. Στον 1ο όμιλο, αυτόν της Χίου, επιβλήθηκε με 8 βαθμούς ο Παγχιακός Γ.Σ.. Δεύτερος με 5 βαθμούς ήρθε ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά, που ήταν καλύτερος στην ισοβαθμία με τον Μ.Σ. Βαρβασίου ο Φάρος (7 επί μέρους παιχνίδια υπέρ και 4 κατά).

Στον 2ο όμιλο βρίσκονται μόνο ο Ο.Α. Χανίων και ο Ποσειδώνας Τήνου και θ’ αναμετρηθούν σε λίγο καιρό στην Αθήνα, ενώ στον 3ο πήρε την πρωτιά ο Α.Ο. Γαλήνη. Μάζεψε 7 βαθμούς και σε ισοβαθμία με τον Φαέθωνα Πάτρας υπερίσχυσε στα συνολικά σετ των αγώνων τους (19-18). Στην 3η θέση περιορίστηκε ο Ποσειδών Λουτρακίου με 4 βαθμούς. Οι νικητές των γκρουπ θα παίξουν μεταξύ τους στα προ-μπαράζ.

 

* Όποιος εκπρόσωπος σωματείου εντοπίσει λάθη παρακαλείται να το επισημάνει όσο γίνεται πιο γρήγορα στη σελιδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο facebook ή στον Γιάννη Φάκαρο από το γραφείο Τύπου στον ίδιο ιστότοπο 

 

* Στη φωτό η ανδρική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που αναδείχτηκε νικήτρια στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2.      

 

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ