Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τη χαρά και την τιμή ν’ αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκού διασυλλογικού Κυπέλλου θα έχει ο Γκιώνης!

17-3-2012

17-3-2012Μέσα από μία ακόμα έκφανση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του ο Παναγιώτης Γκιώνης χάρισε για πολλοστή φορά στιγμές περηφάνιας στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση! Το βράδυ της Παρασκευής πανηγύρισε με την ομάδα του, την Ανζέρ, την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) και τον Μάιο θα έχει τη χαρά, την τιμή και το τεράστιο κίνητρο να διεκδικήσει τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο! Γίνεται μάλιστα, ο πρώτος στα χρονικά γηγενής Έλληνας πινγκπονίστας, που θα μετάσχει σε τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου ομάδων και φυσικά η διάκρισή του έχει θετικό αντίκτυπο και στην επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας! Η Ανζέρ πήρε την πολυπόθητη πρόκριση με δεύτερη νίκη 3-1 εναντίον της Σεστάς. Στον διπλό τελικό θα έχει αντίπαλο τη Μπορούσια Ντίσελντορφ, πάντως η Ενεμπόν, έστω και χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, λίγο έλειψε να πάρει μεγάλη πρόκριση μέσα στη Γερμανία! Νίκησε με το σκορ, που είχε χάσει στη Γαλλία (3-2) κι έμεινε εκτός τελικού στα σετ!!!

Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι ο Κρεάνγκα είναι ο μοναδικός ως σήμερα Έλληνας αθλητής, που έχει πάρει μέρος σε τελικό τέτοιας διοργάνωσης. Είχε αγωνιστεί με τη γαλλική Μονπελιέ το 2003 στον τελικό του «Νάνσι Έβανς» (σ.σ. η προηγούμενη ονομασία του E.T.T.U. Cup) και είχε κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ

Στη ρεβάνς με την επίσης γαλλική Σεστάς ο Παναγιώτης Γκιώνης (νούμερο 44 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) πρωταγωνίστησε σε μία ακόμα υπέροχη ευρωπαϊκή βραδιά για την Ανζέρ. Στο δεύτερο στη σειρά επί μέρους ματς ξεπέρασε και πάλι με 3-2 σετ (όπως στον πρώτο αγώνα) το υψηλό εμπόδιο του Σλοβάκου Λιούμπομιρ Πίστεϊ (Νο 137) και σιγούρεψε την πρόκριση της ομάδας του! Στην έναρξη του αγώνα είχε φτάσει σε σπουδαία νίκη ο Τσέχος Σίμονσικ επί του Αργεντινού Σονγκ και δεδομένου ότι η Ανζέρ είχε επικρατήσει 3-1 στην έδρα της, η νέα νίκη από τον Γκιώνη για το 0-2 τής ήταν αρκετή. Στη συνέχεια η αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο ο 32χρονος πρωταθλητής μας διατήρησε όρεξη και καλά στάνταρ απόδοσης και στον επόμενο αγώνα του και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με νίκη απέναντι στον πολύπειρο αθλητή κινεζικής καταγωγής Λιου Σονγκ (Νο 95) με 3-0 σετ. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά, που το γαλλικό κλαμπ θα μετάσχει σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν το 2009 πάλι στο E.T.T.U. Cup, όπου είχε κατακτήσει και το τρόπαιο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σεστάς-Ανζέρ 1-3:

Λιου Σονγκ-Γιόζεφ Σίμονσικ 2-3 (11-8, 11-4, 9-11, 8-11, 9-11)

Λιούμπομιρ Πίστεϊ-Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (11-8, 8-11, 3-11, 11-8, 8-11)

Λιν Τζου-Μισέλ Μαρτίνεζ 3-2 (5-11, 11-8, 7-11, 11-9, 11-7)

Λιου-Γκιώνης 0-3 (9-11, 3-11, 6-11)

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ»

Στο Gironde, όπου έγινε ο αγώνας, συμπαραστάθηκαν στον Γκιώνη και τους συμπαίκτες του διοικητικά στελέχη της Ανζέρ, όπως και 20 φίλαθλοι της ομάδας. Στο φινάλε η πρόκριση πανηγυρίστηκε έντονα και η διοίκηση παρέθεσε αμέσως μετά δείπνο σε όλο το επιτελείο της ομάδας για τα επινίκια. «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την πορεία γιατί αποκλείσαμε πολύ δύσκολες ομάδες και ιδίως τις γερμανικές. Είναι το καλύτερο φάρμακο για τον σύλλογο αυτή η επιτυχία γιατί στο πρωτάθλημα δεν έχουμε πάει τόσο καλά», δήλωσε ο Γκιώνης αργά τη νύχτα της Παρασκευής και πρόσθεσε: «Τώρα όλοι στην ομάδα χαμογελούν πλατιά και είναι πολύ ωραίο να βγάζεις ασπροπρόσωπους όλους αυτούς, που βλέπεις να πιστεύουν σε σένα και να σε έχουνε στην ομάδα τους. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος και για το λόγο ότι θα παίξω για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου συλλόγων και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στον απόλυτο θρίαμβο. Ξέρουμε βέβαια, πόσο ισχυρή είναι η Μπορούσια, η οποία προέρχεται από τρεις τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ στη σειρά, αλλά θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για την υπέρβαση».

Η ιστοσελίδα της γαλλικής ομάδας είχε χτες τα μεσάνυχτα τον τίτλο «Η Ανζέρ στον τελικό του E.T.T.U. Cup!» και στο ρεπορτάζ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Βαλιάντ πέτυχε τεράστιο κατόρθωμα με την είσοδό της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, που θα είναι ο δεύτερος στη μικρή ιστορία της! Με νίκη 3-1 οι άνδρες του Ζεράρντ Σαραζέν απέκτησαν το δικαίωμα να μετάσχουν στον τελικό και θα έχουν αντίπαλο την ισχυρή Μπορούσια, που γνώρισε μεν αναπάντεχη ήττα από την Ενεμπόν, αλλά δεν της στοίχισε γιατί αποδείχτηκε καλύτερη στον απολογισμό των σετ. Η Ανζέρ θα συναντήσει ένα πολύ βαρύ όνομα, αλλά σ’ έναν τελικό τίποτα δεν είναι αδύνατο και αυτό το έδειξε απόψε και η Ενεμπόν. Σε λίγες εβδομάδες πιθανόν να παρακολουθήσουν 3.000 άτομα τον αγώνα και σίγουρα θα ζήσουν μία ξεχωριστή βραδιά του αθλήματος. Μέχρι τότε απευθύνουμε ευχαριστώ στη διοίκηση, στο τεχνικό τιμ και ευχαριστώ στους τέσσερις καταπληκτικούς αθλητές μας τον Panos, τον Γιόζεφ (σ.σ. Σίμονσικ), τον Μιτς (σ.σ. Μαρτίνεζ) και τον Μπένζι (σ.σ. Μπροσιέ), που μας έκαναν να ξαναζήσουμε εκείνες τις σπάνιες στιγμές».

ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ Η ΕΝΕΜΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Η Ενεμπόν ήταν αουτσάιντερ στον επαναληπτικό με την Μπορούσια. Όχι τόσο γιατί αντιμετώπιζε μία από τις κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου με τρεις βασικούς αθλητές της πρωταθλήτριας Ευρώπης Γερμανίας, όσο γιατί πριν από μία εβδομάδα είχε ηττηθεί στην έδρα της με 3-2. Ωστόσο, έκανε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση μέσα στο πανέμορφο αθλητικό κέντρο (ειδικά διαμορφωμένο για πινγκ πονγκ) του Ντίσελντορφ και προηγούμενη με 2-1 δημιούργησε τις προϋποθέσεις για εκπληκτική ανατροπή. Τελικά νίκησε 3-2 με ίδια διαφορά σετ, όπως στον πρώτο αγώνα κι έχασε την πρόκριση στη διαδικασία της καταμέτρησης πόντων!

Η πολύ γερή αναμέτρηση κράτησε τρεις ώρες. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν έδωσε το παρών στη ρεβάνς, όμως η αγωνιστική εικόνα της Ενεμπόν ήταν και πάλι εξαιρετική. Το ασυνήθιστο για ισορροπημένο ματς ήταν ότι μέχρι και το 2-2 όλοι οι αγώνες κρίθηκαν στα 3 σετ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στο καθοριστικό πέμπτο ματς με τα σετ να είναι 6-6, όταν στη Γαλλία η Μπορούσια είχε 11 υπέρ και 10 κατά. Στον τελευταίο αγώνα έπαιξε για την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας ο Κορεάτης Τσο Ράε. Αντιμετώπισε τον Κριστιάν Σους κι αν επικρατούσε με 3-0 ή 3-1 σετ τότε την πρόκριση στον τελικό θα πανηγύριζε η Ενεμπόν! Η κατάληξη ήταν να φτάσει ο Ασιάτης στη νίκη με 3-2 (μάλιστα στο κόντρα σετ χρειάστηκε να ισοφαρίσει από 6-10 και να σώσει συνολικά πέντε ματς μπολ!), να κλείσουν τα συνολικά σετ με 9-8 υπέρ της Ενεμπόν και να υπολογιστούν οι πόντοι. Η Μπορούσια υπερίσχυσε με 380-364 και πέρασε στον τελικό. Στον πρώτο αγώνα είχε τους πόντους 209-197 υπέρ της και στον δεύτερο 171-167!!!

Αναλυτικά η εξέλιξη της συνάντησης Μπορούσια-Ενεμπόν 2-3:

Τίμο Μπολ-Τσο Εόν Ράε 3-0 (16-14, 11-4, 11-8)

Κριστιάν Σους-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 0-3 (7-11, 6-11, 9-11)

Πάτρικ Μπάουμ-Μπάι Φενγκτιάν 0-3 (7-11, 9-11, 8-11)

Μπολ-Προκόπκοφ 3-0 (11-7, 14-12, 11-2)

Σους-Τσο Ράε 2-3 (11-9, 9-11, 11-8, 7-11, 13-15) 

Μετά τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς είναι διπλός και ο τελικός του E.T.T.U. Cup. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος έχει προγραμματίσει τους δύο αγώνες για το χρονικό διάστημα από 4 έως 7 Μαΐου (ο πρώτος) και από 18 έως 21 Μαΐου (ο δεύτερος). Το πρώτο ματς πρόκειται να γίνει στη Γαλλία.

ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 5-8 ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

Με τους αγώνες του ομαδικού ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στο τουρνουά παίδων και παμπαίδων της Σλοβακίας, που άρχισε χτες στην πόλη Μαλάσκι. Την καλύτερη πορεία είχαν η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και η Έλλη Φίσερ, που έφτασαν στις θέσεις 5-8 του ομαδικού κορασίδων.

Αρχικά αγωνίστηκαν στο 4ο προκριματικό γκρουπ και προκρίθηκαν στα νοκ άουτ με δύο νίκες και μία ήττα. Κατέβαλλαν με 3-2 σωματείο από τη Ρουμανία (δύο νίκες η Ισαμπάλογλου και μία η Φίσερ) και με 3-1 σωματείο από τη Σλοβακία (από μία νίκη Φίσερ και Ισαμπάλογλου και μαζί οι δυο τους στο διπλό) κι έχασαν από άλλη ομάδα της Σλοβακίας, που βγήκε νικήτρια στο γκρουπ, με 3-0.

Στο ταμπλό των «8» το ελληνικό δίδυμο κάμφθηκε με 3-0 από Ρουμάνες αθλήτριες, που ήταν 2ο φαβορί του αγωνίσματος. Πάλεψαν για το καλύτερο πάντως, και είναι ενδεικτικό ότι έχασαν με 3-1 σετ όλα τα παιχνίδια.

Στο ομαδικό παίδων οι αθλητές του Άρη 2006 Ξάνθος Παναγόπουλος και Νίκος Γενεράλης αποκλείστηκαν στην προκριματική φάση. Αγωνίστηκαν στο 6ο γκρουπ και γνώρισαν δύο ήττες. Δύσκολα από ομάδα της Λιθουανίας με 3-1 και εύκολα από ομάδα της Σλοβακίας με 3-0. Σημειωτέον ότι ο Παναγόπουλος, που πέτυχε τη μοναδική νίκη, είχε πυρετό από το βράδυ της παραμονής του τουρνουά. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

 

                                                                  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ