Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με υποτροφία από την I.T.T.F. στο φετινό Επιστημονικό Αθλητικό Συνέδριο η Διάνα Ζέρδιλα

Zerdila

ZerdilaΞεχωριστή χαρά και τιμή για τη Διάνα Ζέρδιλα. Η πρώην διεθνής αθλήτρια και νυν καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια συμπεριλήφθηκε μέσα στις τρεις γυναίκες, που με υποτροφία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) θα βρεθούν στο φετινό Επιστημονικό Αθλητικό Συνέδριο! Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγες ημέρες η παγκόσμια ομοσπονδία και φυσικά η επιλογή της παλιάς πρωταθλήτριας πέρα από προσωπική επιβράβευση αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η συνδρομή της Ελλάδας στις επιστημονικές εργασίες γύρω από το άθλημα. Το Sport Science Conference του 2018 θα διεξαχθεί στο Χάλμσταντ από τις 25 έως τις 27 Απριλίου, ακριβώς πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού (29/04-06/05 στο ίδιο μέρος). Το οργανώνει το Πανεπιστήμιο της σουηδικής πόλης κι έχει θέμα την επιστήμη και την προπόνηση στα αθλήματα με ρακέτα για τη βελτίωση της απόδοσης και την υγεία (Science and Practice of Racket Sports for Improved Performance and Health).Μάλιστα, η I.T.T.F. διεξάγει το φετινό συνέδριο σε συνεργασία με την BWF, που είναι η διεθνής ομοσπονδία του μπάντμιντον.

Η επιχορήγηση ήταν μόνο για τρεις γυναίκες και εκτός από τη Ζέρδιλα την εξασφάλισαν η Αλέενα Έντουαρντς από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και η Λιου Ρούιζι από την Κίνα. Όλες έχουν παραστεί σε προηγούμενες επιστημονικές συναντήσεις της I.T.T.F.. Η πρώην Μεσογειονίκης είχε ζήσει πέρσι την πρώτη εμπειρία στο Ντίσελντορφ όταν παρουσίασε θέμα στο 15ο Sports Science Congress της I.T.T.F. στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων. Τότε είχε πάει με δικά της έξοδα, ενώ τώρα η μεγάλη διαφορά είναι ότι για να πάει στη φετινή έκδοση λαμβάνει υποτροφία και επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο. Φυσικά δεν θα παρακολουθήσει μόνο τις εργασίες του συνεδρίου, αλλά θα παρουσιάσει και ένα θέμα. «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα και ως γυναίκα και ως προπονήτρια και ως επιστήμονας να πάρω αυτή την υποτροφία. Δεν το περίμενα. Είναι κάτι τόσο όμορφο και αναπάντεχο που με ενθουσιάζει. Είχα κάνει βέβαια τη σχετική αίτηση, όμως δεν θα μπορούσα αλλιώς να πάω στη Σουηδία γιατί τα έξοδα είναι πολλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Διάνα Ζέρδιλα είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση και προπονήτρια του Α.Ο. Ελληνικού. Έχει εργαστεί με απόσπαση στην Σ.Ε.Φ.Α.Α. του ΕΚΠΑ, διδάσκοντας ως επιλογή το μάθημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πριν από δύο χρόνια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Μάλιστα, πέρσι στη Σεβίλλη είχε παρουσιάσει κομμάτι του μεταπτυχιακού της στο Παγκόσμιο συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας. Ολόκληρο το ρεπορτάζ της διεθνούς ομοσπονδίας είναι στο λινκ https://www.ittf.com/2018/03/20/sport-science-conference-grant-recipients-announced/. Δημοσιεύει φωτογραφίες των τριών γυναικών και ορισμένα στοιχεία τους.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γνωστοποιήσει από καιρό, στην ίδια συνάντηση στο Χάλμσταντ θα είναι παρών και ο Μιχάλης Κατσικαδέλης. Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής από την Πάτρα, πρώην αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ομοσπονδιακός προπονητής θα πραγματοποιήσει και παρουσίαση θέματος, όπως κάνει επιτυχώς εδώ και πολλά χρόνια στα αθλητικά επιστημονικά συνέδρια της I.T.T.F.. Απλά, η υποτροφία αφορούσε μόνο γυναίκες, μάλιστα η διεθνής ομοσπονδία έχει δημιουργήσει Επιτροπή γι’ αυτές προκειμένου να τις στηρίζει και να τις ενθαρρύνει για τη διεύρυνση των γνώσεών τους σε διάφορους τομείς γύρω από το άθλημα.

 

* Η Διάνα Ζέρδιλα σε μία από τις τελευταίες αγωνιστικές παρουσίες της πριν από λίγα χρόνια στο Σ.Ε.Φ. (φωτό Βασίλης Καραουλάνης) 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ