Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με πρωτιά στο γκρουπ πρόκριση στο ταμπλό του απλού κορασίδων για τη Φωτιάδου στο Λινιάνο

Alexandroupoli Fotiadou

Alexandroupoli FotiadouΠέτυχε ήδη τον αρχικό στόχο της και με το παραπάνω η Χρυσή Φωτιάδου στο δυνατό ιταλικό όπεν νέων, που διεξάγεται στο Λινιάνο και εντάσσεται στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Η ταλαντούχα αθλήτρια του Ο.Ε.Α. Φλώρινας προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του απλού κορασίδων με πρωτιά στον όμιλό της. Ήταν στο 9ο γκρουπ από τη δεύτερη σειρά των seedingκαι με εξαιρετικές εμφανίσεις σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το ταμπλό είναι των «64», οι αγώνες του 1ου γύρου γίνονται το βράδυ και η Φωτιάδου συναντά τη Λέονι Μπέργκερ από τη Γερμανία. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είναι απευθείας στα νοκ άουτ ως 9ο φαβορί του τουρνουά. Περνάει μάλιστα, bye στις «32» και θ’ αρχίσει αύριο το πρωί την προσπάθειά της για καλό πλασάρισμα. Στο διπλό οι αθλήτριές μας αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο σε ντέρμπι με αθλήτριες της διοργανώτριας χώρας.

Στο απλό κορασίδων σχηματίστηκαν 12 γκρουπ και την πρόκριση στην νοκ άουτ φάση έδωσαν οι δύο πρώτες θέσεις από το κάθε ένα. Η Φωτιάδου αγωνίστηκε στο 9ο γκρουπ και πήρε πανηγυρικά την 1η θέση χάνοντας μόλις δύο επί μέρους σετ! Στην πάγκο έχει τον Ρουμάνο προπονητή της Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα.

Στην πρεμιέρα ξεπέρασε πολύ δύσκολα τη Μίλι Ρογκόουβ από την Αγγλία με 3-1 σετ (11-9, 11-9, 10-12, 11-8). Στη 2η αγωνιστική νίκησε κατά κράτος την Ισπανίδα επικεφαλής Ανόα Κριστομπάλ με 3-0 (11-8, 11-3, 11-9). Συνέχισε με την ίδια σταθερότητα κι έκλεισε με νέα νίκη 3-1 σετ επί της Ιταλίδας Ορόρα Σικουτίνι (11-8, 11-7, 4-11, 12-10). Η 14χρονη πρωταθλήτρια δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει τώρα να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο στο κυρίως ταμπλό. Στον 1ο γύρο αντιμετωπίζει απόψε τη Γερμανίδα Λέονι Μπέργκερ, η οποία προκρίθηκε με τη 2η θέση από το 11ο γκρουπ (είχε δύο θετικά αποτελέσματα και ήττα από Κινέζα αθλήτρια). Η Φωτιάδου αν νικήσει θα κοντραριστεί με το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, την Έλενα Ζαχαρία από τη Ρουμανία. Η Παπαδημητρίου πάει κατευθείαν στον 2ο γύρο του αγωνίσματος. Αντίπαλός της θα είναι αύριο η Ιταλίδα Νικόλ Άρλια.

Στο διπλό κορασίδων το ελληνικό δίδυμο αποκλείστηκε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «32»). Έδωσαν ντέρμπι με τις Ιταλίδες Κατερίνα Αγκελί/Νικόλ Άρλια και κάμφθηκαν με 3-2 σετ (8-11, 2-11, 11-7, 14-12, 10-12).

 

* Η Φωτιάδου εν δράσει στο πρόσφατο αναπτυξιακό της Αλεξανδρούπολης σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ