Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λύγισαν στις λεπτομέρειες Γκιώνης/Παπαγεωργίου στο διπλό

Στις τιμητικές θέσεις 9-16 του διπλού ανδρών αρκούνται τελικά ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Χέρνινγκ. Το βράδυ κάμφθηκαν πολύ δύσκολα από τους Ρώσους Μικάιλ Πάικοφ/Αλεξέι Λιβεντσόφ με 3-0 σετ, έμειναν έξω από τα προημιτελικά, αλλά μπορούν να έχουν την ικανοποίηση ότι πάλεψαν για το καλύτερο και άξιζαν να βρεθούν ψηλότερα. Σ’ ένα σπουδαίο ματς έχασαν και τα τρία σετ με το ψυχολογικό όριο των δύο πόντων. Υστέρησαν στις λεπτομέρειες και βασικά από τα μισά του κάθε σετ και μετά…

Οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή ήταν πολύ ανταγωνιστικοί κόντρα στους σημερινούς «χάλκινους» πρωταθλητές Ευρώπης του αγωνίσματος, οι οποίοι εμφανίζουν εξαιρετικό συνδυασμό αριστερόχειρα και δεξιόχειρα επιθετικού αθλητή. Είχε δε, τη σημασία του και το γεγονός ότι ήταν ξεκούραστος και ο Γκιώνης από τη στιγμή που δύο ώρες νωρίτερα είχε νικήσει άνευ αγώνα τον Τσέχο Πετρ Κόρμπελ στο απλό.

Στο συναρπαστικό σε εξέλιξη 1ο σετ το ελληνικό δίδυμο έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκε 7-1, όμως οι Ρώσοι ισοφάρισαν και πέρασαν μπροστά με επτά πόντους στη σειρά! Αργότερα είχαν δύο σετ μπολ (10-8), οι διεθνείς μας ισοφάρισαν και απέκτησαν εκείνοι πλεονέκτημα με 11-10, αλλά στο τέλος έχασαν τρεις διαδοχικούς πόντους. Στο 2ο σετ οι Πάικοφ/Λιβεντσόφ πέρασαν την τακτική τους και δημιούργησαν καλή διαφορά με 7-4. Οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου πλησίασαν στον πόντο (8-9 και 9-10), όμως λύγισαν ξανά με οριακή διαφορά. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκαν, μπήκαν δυνατά και στο 3ο σετ και αξιοποιώντας το σερβίς τους βρέθηκαν στο +4 (5-1). Και πάλι όμως, η αντίδραση των Ρώσων ήταν δυναμική και με πέντε διαδοχικούς πόντους πέρασαν μπροστά! Οι Έλληνες το μετέτρεψαν σε 8-7, αργότερα απέκτησαν και δύο σετ μπολ με 10-8, αλλά απέτυχαν και στην τελευταία ευκαιρία τους να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του αγώνα. Τα σετ 11-13, 9-11 και 10-12.

Ο Πάικοφ και ο Λιβεντσόφ, τους οποίους θαύμασαν οι Έλληνες φίλαθλοι με την εθνική τους ομάδα πριν από έναν μήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι το 4ο φαβορί του αγωνίσματος. Πέρσι στο Γκντανσκ ήταν το ένα από τα δύο ρωσικά ζευγάρια, που έφτασαν στο πόντιουμ των νικητών (οι Σιμπάεφ/Σκάτσκοφ είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο). Να σημειωθεί τέλος, ότι η είσοδος στη 16άδα του διπλού συνιστά το καλύτερο πλασάρισμα του Κώστα Παπαγεωργίου σε κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας ανδρών.

* Από ελληνικής πλευράς συνεχίζει πλέον στο τουρνουά μόνο ο Παναγιώτης Γκιώνης και κυνηγά τη μεγάλη διάκριση στο απλό. Για τη 16άδα αντιμετωπίζει αύριο Σάββατο, στις 13:50 ώρα Ελλάδας, τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ.

* Έκπληξη και στο διπλό ανδρών. Οι Αυστριακοί Φενγκ Ξιαοκουάν/Στέφαν Φέγκερλ νίκησαν στον γύρο των «16» τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2011 Μάρκος Φρέιτας/Αντρέι Γκάσινα (Πορτογαλία/Κροατία) με 3-2 σετ και τους απέκλεισαν από τη συνέχεια!

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ