Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έντονη παρουσία με πέντε αθλητές στο ιταλικό όπεν νέων

Alexandroupoli Likostratis

Alexandroupoli LikostratisΝέα γερά αγωνιστικά τεστ στο εξωτερικό για επίλεκτους αθλητές μας από τις μικρές ηλικίες. Στο Λινιάνο άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή το καθιερωμένο διεθνές όπεν της Ιταλίας, το οποίο εντάσσεται στο World Junior Circuit της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και την Ελλάδα εκπροσωπούν συνολικά τρεις έφηβοι και δύο κορασίδες. Στον ιταλικό βορρά αγωνίζονται ήδη ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης των Αετών Πόλης (νούμερο 8 στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης των νέων), ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς (Νο 9) και ο Νίκος Κορδαλής της Ε.Α. Βόχας (Νο 11) και αποκλείστηκαν στα ατομικά αγωνίσματα. Στην πορεία θα προστεθούν στο τουρνουά η Μαλαματένια Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά (νούμερο 1 στον πίνακα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στις κορασίδες) και η Χρυσή Φωτιάδου του Ο.Ε.Α. Φλώρινας (Νο 3). Στην τεχνική καθοδήγηση των νέων είναι ο προπονητής της Ε.Α. Βόχας Αντώνης Πέρρας, ενώ τα κορίτσια θα κοουτσάρει ο τεχνικός υπεύθυνος στις Σάρισες Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα. Οι αγώνες έχουν και φέτος πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και μεγάλη απήχηση, καθώς παίρνουν μέρος περίπου 300 αγόρια και κορίτσια από 32 χώρες όλου του κόσμου!

Στο απλό νέων έγιναν 20 γκρουπ. Οι αθλητές μας είχαν πολύ δύσκολο έργο δεδομένου ότι ήταν στην τελευταία σειρά των seeding, πάντως μέτρησαν δυνάμεις κι έβγαλαν συμπεράσματα.

Ο Κορδαλής μετείχε στο 9ο γκρουπ. Στην 1η αγωνιστική έχασε από τον Γιαν Κάι Βονγκ από τη Σιγκαπούρη με 3-0 σετ (3-11, 9-11, 7-11) και στη 2η κατέβαλλε τον Σλοβένο Ροκ Τρίτνικ με 3-1 (7-11, 11-8, 13-11, 11-7). Το απόγευμα κυνήγησε τις ελπίδες του για την πρόκριση, όμως λύγισε με 3-1 σετ από τον επικεφαλής Τέρενς Γεούνγκ, που αγωνίζεται με την καναδική υπηκοότητα κι έμεινε έξω από τον 1ο γύρο. Η εξέλιξη 2-11, 9-11, 11-9 και 4-11.

Ο Χατζηλυγερούδης ήταν στο 10ο γκρουπ. Υπέστη τρεις ήττες κι έμεινε στην 4η θέση. Κάμφθηκε κατά σειρά από τον Ιταλό Αντρέα Πάπο με 3-0 σετ (8-11, 7-11, 7-11), τον Άγγλο Σαγιάν Σιρά με 3-1 (10-12, 11-6, 10-12, 9-11) και τον Σλοβάκο Ντανιέλ Όρακ (επικεφαλής) με 3-0 σετ (7-11, 7-11, 6-11).

Ο Λυκοστράτης βρέθηκε στο 17ο γκρουπ και περιορίστηκε επίσης στην τελευταία θέση. Ηττήθηκε από τον Τσέχο Φράντισεκ Οντέρκα με 3-0 σετ (9-11, 8-11, 4-11), τον Καναδό Λουκ Σικάρ με το ίδιο σκορ (8-11, 2-11, 9-11) και τον επικεφαλής Ισπανό Αλμπέρτο Λίλο με 3-1 σετ (11-4, 4-11, 9-11, 8-11).

Στο ομαδικό νέων οι ομάδες χωρίστηκαν στην αρχική φάση σε 7 γκρουπ. Τα ματς διεξάγονται την Παρασκευή και οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα περνάνε στο ταμπλό. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ με αντιπάλους τη Ρωσία (επικεφαλής) και την Ουγγαρία.

Στο διπλό νέων έγινε ταμπλό των «64». Τα δύο ζευγάρια με Έλληνες αθλητές αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο. O Λυκοστράτης συγκρότησε δίδυμο με τον Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο. Ηττήθηκαν από τους Ράμπιν Καγιάμ/Αντόνιο Πελεγκρίνι από το Ιράν και την Ιταλία αντίστοιχα, με 3-0 σετ (7-11 5-11, 7-11).

Ο Χατζηλυγερούδης με τον Κορδαλή αντιμετώπισαν τους Ελβετούς Ελίας Χάρντμεϊερ/Μπάρις Μουλέ και κάμφθηκαν με 3-1 σετ (7-11, 4-11, 11-7, 3-11).

Οι κορασίδες αρχίζουν μεθαύριο τα παιχνίδια τους. Στο απλό κατ’ αρχάς, η Παπαδημητρίου αποφεύγει τα προκριματικά και πηγαίνει κατευθείαν στον 1ο γύρο. Είναι νούμερο 9 του τουρνουά και εκτός γκρουπ μένουν τα 16 πρώτα φαβορί. Τα προκριματικά του απλού κορασίδων περιλαμβάνουν 12 γκρουπ. Η Φωτιάδου βρέθηκε στο 9ο και θα συναντήσει την Ισπανίδα Ανόα Κριστομπάλ (επικεφαλής), την Ιταλίδα Ορόρα Σικουτίνι και την Αγγλίδα Μίλι Ρογκόουβ.

Στο ομαδικό κορασίδων σχηματίστηκαν 5 προκριματικά γκρουπ. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 4ο και την Παρασκευή θ’ αντιμετωπίσει κατά σειρά την Αγγλία, τη μικτή Τσεχίας/Κροατίας (επικεφαλής) και τη Σλοβακία. Στο δεύτερο στάδιο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ.

Το διπλό κορασίδων τέλος, αρχίζει από το ταμπλό των «32». Οι Φωτιάδου/Παπαδημητρίου θ’ αναμετρηθούν το Σάββατο με τις Ιταλίδες Κατερίνα Αγκελί/Νικόλ Άρλια. Αν πάρουν τη νίκη θα συνεχίσουν το Σάββατο απέναντι στις νικήτριες από το ζευγάρι Τζέρμαν Κερ/Μίλι Ρογκόουβ (Αγγλία)-Τζέλε Στορτζ/Νάομι Πράνκοβιτς (Γερμανία). Για την Παπαδημητρίου να προστεθεί ότι προσκλήθηκε και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας όπου διεξάγεται το Euro Talent Development Camp της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.). Είναι μαζί με την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε και θα μεταβεί από εκεί στην Ιταλία.

 

* Ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης σερβίρει σε πρόσφατους αγώνες του (φωτό Βασίλης Καραουλάνης). 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ