Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χωρίς αγώνα στους «16» ο Γκιώνης λόγω τραυματισμού του Κόρμπελ

Χωρίς κόπο πέρασε ο Παναγιώτης Γκιώνης στους «16» του απλού ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας. Δεν χρειάστηκε ν’ αγωνιστεί για να πετύχει τον αρχικό του στόχο, καθώς ο Τσέχος Πετρ Κόρμπελ αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στην αναμέτρηση του 1ου γύρου με τον Πολωνό Γουάνγκ Ζενγκ Γι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Έτσι ο Γκιώνης είναι γι’ άλλη μία χρονιά παρών στον γύρο των «16» κορυφαίας διοργάνωσης κι έχει μπροστά του αύριο τη μεγάλη πρόκληση να μπει πρώτη φορά στα προημιτελικά! Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αντίθετα, αποκλείστηκε από τον σπουδαίο Γερμανό Πάτρικ Μπάουμ, φιναλίστ του απλού ανδρών στα δύο τελευταία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και νούμερο 10 της γηραιάς ηπείρου τον Οκτώβριο.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ήταν προγραμματισμένο να δώσει τον αγώνα του στις 19:30 ώρα Ελλάδας. Ο Κόρμπελ ειδοποίησε ότι δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί και καταγράφηκε στα χαρτιά η νίκη του Έλληνα πρωταθλητή. Στον 3ο γύρο του αγωνίσματος θ’ αναμετρηθεί αύριο το μεσημέρι με τον Μπάστιαν Στέγκερ. Ο Γκιώνης έχει καλή παράδοση με τον Γερμανό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού, μάλιστα τελευταία φορά τον νίκησε στο ομαδικό του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Για να προχωρήσει στη 16άδα ο Στέγκερ έκαμψε πολύ δύσκολα σήμερα το βράδυ την αντίσταση του πολιτογραφημένου Τούρκου Βανγκ Μπόρα με 4-2 σετ. Επίσης στα έξι σετ είχε επικρατήσει και του Ρουμάνου Κονσταντίν Τσιότι στον 1ο γύρο.

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα (Νο 26 στην Ευρώπη) δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση εκείνη, που θα του επέτρεπε να φτάσει στη νίκη εναντίον ενός πολύ δυνατού και φορμαρισμένου παίκτη. Στο παρελθόν έχει νικήσει τον Πάτρικ Μπάουμ, αλλά σήμερα ο Γερμανός ήταν πιο έτοιμος. Ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκε 3-1, ωστόσο ο Μπάουμ πέρασε γρήγορα μπροστά και κράτησε οριακή διαφορά μέχρι το τέλος του σετ. Ο Κρεάνγκα συνέχισε με καλή υποδοχή και αποτελεσματική επίθεση, ξέφυγε και με τέσσερις πόντους μετά τα μέσα του 2ου σετ (8-4) και ισοφάρισε. Στο 3ο σετ αξιοποίησε ελάχιστα το σερβίς του, ο Μπάουμ έπαιξε καλύτερα και προηγήθηκε εκ νέου. Το 4ο σετ ήταν ισορροπημένο στην αρχή ώσπου τέσσερις πόντοι στη σειρά έδωσαν στον αριστερόχειρα Γερμανό πλεονέκτημα, που δεν έχασε. Επιπλέον, επέβαλλε το παιχνίδι του και στο 5ο σετ, ο Κρεάνγκα δεν μπόρεσε ν΄ ακολουθήσει και γράφτηκε το 4-1 (9-11, 11-6, 6-11, 6-11, 6-11). Μεταξύ άλλων επιτυχιών ο Μπάουμ είναι δευτεραθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών το 2010 και το 2011, παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό νέων το 2005 και πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (2008-2011).

* Σε λίγη ώρα Παναγιώτης Γκιώνης και Κώστας Παπαγεωργίου ρίχνονται στη «μάχη» του 2ου γύρου στο διιπλό ανδρών. Αντιμετωπίζουν τους Ρώσους Πάικοφ/Λιβεντσόφ κι αν τους νικήσουν και μπουν στην 8άδα θα παίξουν ξανά, πιο αργά απόψε, για το μετάλλιο!

* Έξω από τη συνέχεια βγήκε στον 2ο γύρο του απλού γυναικών η Λι Τζίε, νούμερο 6 στο ταμπλό του αγωνίσματος. Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια από την Ολλανδία έχασε με 4-1 σετ από τη Γερμανίδα Σαμπίν Βίντερ, που άρχισε την πορεία της από τα προκριματικά γκρουπ. Η Λι Τζίε είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό γυναικών το 2008, το 2009 και το 2011, ενώ στο Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12 κατέκτησε φέτος τη 2η θέση κι έχει τέσσερις σερί παρουσίες στα μετάλλια.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ