Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι Γκιώνη, Κρεάνγκα και Παπαγεωργίου στους «64» του απλού

Hellas men 2012

Hellas men 2012Τους αντιπάλους τους στον 1ο γύρο του απλού ανδρών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Χέρνινγκ, πληροφορήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου. Ο Γκιώνης, που ήταν απευθείας στο ταμπλό των «64», κληρώθηκε με τον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ, ο Κρεάνγκα, ο οποίος επίσης μπήκε κατευθείαν στο ταμπλό, αντιμετωπίζει τον Ούγγρο Ντανιέλ Κοσίμπα και ο Παπαγεωργίου, ο οποίος προκρίθηκε με τρεις νίκες στα προκριματικά γκρουπ, τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας. Ο Κώστας Λαγογιάννης, που είχε πάρει τη 2η θέση στο δικό του γκρουπ, δεν έγινε ένας από τους πέντε «lucky losers» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Οι Έλληνες αθλητές θ’ αγωνιστούν διαδοχικά σήμερα το μεσημέρι.

Ο Παπαγεωργίου συναντά τον Φρέιτας στις 14:15 ώρα Ελλάδας (13:15 τοπική) και θα πρέπει να εμφανίσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κυνηγήσει τη νίκη-έκπληξη. Ο αθλητής από την ιβηρική χερσόνησο είναι το νούμερο 7 του ταμπλό. Όποιος επικρατήσει θα βρει μπροστά του στους «32» τον νικητή του αγώνα Ντάνιελ Ζβικλ (Ουγγαρία)-Αντρέι Γκάσινα (Κροατία).

Τρία τέταρτα αργότερα, στις 15:00, αρχίζει την προσπάθειά του για διάκριση ο Κρεάνγκα των δύο μεταλλίων (ασημένιο και χάλκινο) στο αγώνισμα στην ιστορία του θεσμού. Αντιμετωπίζει τον νεαρό Κοσίμπα, που πριν από δύο εβδομάδες έκλεισε τον 21ο χρόνο της ηλικίας του. Αν ξεπεράσει το εμπόδιό του θα κοντραριστεί, επίσης σήμερα, με τον νικητή της αναμέτρησης Πάτρικ Μπάουμ (Γερμανία)-Λι Αχμέτ (Τουρκία).

Στις 15:45 μπαίνει στο αγωνιστικό τραπέζι ο Γκιώνης με τη φιλοδοξία να κάνει την καλύτερη πορεία του στο απλό ανδρών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήδη η παρουσία στη 16άδα του διπλού τον βοηθά ψυχολογικά. Αντίπαλος του το μεσημέρι είναι ο Σλοβάκος Πίστεϊ κι έχει τα προγνωστικά με το μέρος του. Αν επικρατήσει, τότε στον 2ο γύρο θα κοντραριστεί με τον νικητή του Γουάνγκ Ζενγκ Γι (Πολωνία)-Πετρ Κόρμπελ (Τσεχία). Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Πίστεϊ πήρε πρωτιά σε ισοβαθμία στο 21ο γκρουπ (δύο νίκες μία ήττα), ενώ ο Κοσίμπα παρουσίασε μόνο νίκες στο 15ο γκρουπ και αναδείχτηκε νικητής χωρίς να είναι το πρώτο φαβορί.

Το βράδυ έγιναν γνωστά και τα ωράρια των αγώνων της 16άδας στο διπλό ανδρών. Οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του αγωνίσματος από τους Ρώσους Μικάιλ Παΐκοφ/Αλεξέι Λιβεντσόφ. Ο αγώνας αρχίζει στις 21:00, πάντα ώρα Ελλάδας.

 

*Οι τρεις Έλληνες αθλητές, που αγωνίζονται σήμερα στον 1ο γύρο του απλού, ο Γκιώνης, ο Κρεάνγκα και ο Παπαγεωργίου, διακρίνονται κατά σειρά δίπλα στον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή (φωτό Πέτρου Γιαννακούρη).

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ