Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Focus στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα από τα τοπ ονόματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Doubles women_final

Doubles women_finalΗ ευρεία νίκη της εθνικής ομάδας ανδρών επί του Λουξεμβούργου, στην έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019, ανήκει στο παρελθόν, η ανάλυση των αντιπάλων μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού μετά την κλήρωση της Δευτέρας μπορεί να περιμένει, τώρα το βάρος πέφτει στη σημαντικότερη διοργάνωση στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, υπόσχεται νέες συγκινήσεις και τραβάει την προσοχή όλων των φίλων του αθλήματος. Τα κορυφαία ονόματα, που σταθερά τιμούν τον θεσμό με τη συμμετοχή τους, θα είναι και φέτος παρόντα κι αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος μέχρι τα μετάλλια επιφυλάσσει θέαμα, σασπένς και ανταγωνισμό σε όλα τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού. Σημειωτέον, ότι ο θεσμός συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής, καθώς έγινε πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 1947-1948. Η φετινή διοργάνωση γίνεται στην κοινή έδρα του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και του Α.Ο. Ταταύλα και είναι ξανά αφιερωμένη στη μνήμη του Δάμωνα Δαμιανίδη, επί σειρά ετών εφόρου του Πέρα Αθηνών και μέλους της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Στην τελική φάση έχουν προκριθεί 38 άνδρες και 26 γυναίκες. Ακύρωσαν όμως, δύο αθλητές και μία αθλήτρια, συνεπώς οι συμμετοχές αναμένεται να είναι 36 και 25 αντίστοιχα. Οι περισσότεροι προχώρησαν από τους προκριματικούς αγώνες στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ είχαν απευθείας πρόκριση οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες εκείνης της χρονικής στιγμής.

Τα φαβορί στο απλό ανδρών είναι οι: Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Βλοτινός. Σταθερά απόντες δυστυχώς, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Από νεότερους αθλητές, που αγωνίζονται μόνο σε κλαμπ του εξωτερικού, δεν θ’ αγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που είχε χάσει και την περσινή διοργάνωση (λόγω τραυματισμού τότε), ενώ δεν δήλωσε ούτε φέτος ο Γιώργος Φραγκούλης.

Στο απλό γυναικών είναι στις θέσεις των φαβορί οι: Χριστίνα Φίλη, Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Όλγα Γεωργοπούλου, Μαρία Χριστοφοράκη και Κωνσταντίνα Παρίδη. Παρούσες από κει και πέρα κι άλλες δυνατές αθλήτριες από τις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών, νεανίδων και κορασίδων θα κρατήσουν σίγουρα ψηλά τα αγωνιστικό επίπεδο. Θα λείψουν έμπειρες αθλήτριες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη διοργάνωση και παραμένουν ενεργές, όπως η Δέσποινα Δάνδουλα, η Αρχοντούλα Βολακάκη και η Μαρία Μοίρου.

Στο διπλό ανδρών δηλώθηκαν 15 ζευγάρια και στο διπλό γυναικών 10. Στα αξιοσημείωτα ότι δεν δηλώθηκαν στο διπλό ανδρών τρεις πρώην πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος, οι Λαγογιάννης, Βλοτινός και Παπαδημητρίου, ενώ στο διπλό γυναικών δεν σχημάτισε δίδυμο η επίσης πρωταθλήτρια του αγωνίσματος στο κοντινό παρελθόν Ελένη Γεωργιάδου.

Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Δύσκολα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στη Νορβηγία η Αγγλία στον όμιλο της εθνικής γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για την 1η αγωνιστική του 3ου γκρουπ του επιπέδου Β η ομάδα, που είναι επικεφαλής του γκρουπ, νίκησε εντός έδρας με 3-1 χρησιμοποιώντας τη βασική της τριάδα. Η Χο Τιν Τιν κατέβαλλε τη Μάγια Γκέλε με 3-1 και τη Ρεμπέκα Κάρλσεν με 3-0 σετ. Η Κέλι Σίμπλει έκαμψε την Κάρλσεν με 3-1 σετ, ενώ η Μαρία Τσαπτσίνος ηττήθηκε από τη Ίλκα Ντόβαλ με 3-1.

Τα αποτελέσματα στα άλλα ματς του σταδίου 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στις κατηγορίες, που μετέχουν οι εθνικές μας ομάδες:

Στο επίπεδο Α των ανδρών:

Σλοβενία-Βέλγιο 3-0

Ουκρανία-Λευκορωσία 0-3

Κροατία-Τουρκία 2-3

Σουηδία-Δανία 3-0

Πορτογαλία-Ουγγαρία 3-1

Στο επίπεδο Β των γυναικών:

Λιθουανία-Φινλανδία 3-1

Τουρκία-Εσθονία 3-0

Σερβία-Σκωτία 3-0

Βέλγιο-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ