Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατή αρχή με Λουξεμβούργο θέλει αύριο η εθνική ανδρών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

SEF diamorfosi_xorou_gia_ECQ

SEF diamorfosi_xorou_gia_ECQΜε τη σκέψη σε νέες επιτυχίες η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών βρίσκεται στην αφετηρία μίας ακόμα σημαντικής διοργάνωσης. Για την 1η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 αντιμετωπίζει αύριο στις 19:00, στην αίθουσα STIGAτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το Λουξεμβούργο. Μετά την 8η θέση, που κατέλαβε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2017, τέθηκε επικεφαλής στο 6ο γκρουπ της 1ης κατηγορίας (επιπέδου Α, όπως αναφέρεται φέτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος) και στους αντίπαλους της είναι και η Ρωσία. Λογικά δεν της ξεφεύγει η πρώτη δυάδα του γκρουπ, η οποία δίνει πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, αλλά βέβαια θα προσπαθήσει να πάρει την πρωτιά, όπως έκανε και στην αντίστοιχη διαδικασία της σεζόν 2016-2017. Στην αυριανή αγωνιστική προβάλλει ως σούπερ φαβορί απέναντι στο Λουξεμβούργο και οι διεθνείς μας, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι σε μεγάλη ετοιμότητα αυτό το 10ήμερο για μία σειρά από σημαντικούς αγώνες θέλουν να κάνουν δυνατή αρχή. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ από το SportsOnAir.gr. Το λινκ της μετάδοσης είναι https://www.youtube.com/watch?v=JS5ujsGJf0E.

Η συμφωνία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με την ελληνική ιστοσελίδα είναι για τις τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Θα καλυφθούν με τρεις κάμερες, θα έχουν περιγραφή, ριπλέι, όπως και ρεπορτάζ πριν και μετά τα ματς. Αύριο η πρώτη σύνδεση θα γίνει στις 18:30, καθώς θα μεταδοθεί Ρre game εκπομπή περίπου 20 λεπτών. Στο τέλος του αγώνα θ’ ακολουθήσει η Post game εκπομπή με δηλώσεις πρωταγωνιστών κι εκεί θα προβληθεί και το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του παιχνιδιού. Στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=aJIA3buQr-g μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις στελεχών της εθνικής ομάδας ανδρών εν όψει του αυριανού αγώνα. Στην κάμερα του SportsOnAir μίλησαν οι αθλητές Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Σγουρόπουλος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Η 5ΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στη Ναντ της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά την απόφαση για μείωση των συμμετοχών θα περιλαμβάνει 24 ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών. Οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας προπονήθηκαν πρωί κι απόγευμα σήμερα και θα κάνουν κι ένα χαλάρωμα αύριο το πρωί. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής υπολογίζει για τον αυριανό αγώνα τους Παναγιώτη Γκιώνη, Κώστα Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλο, Τάσο Ρηνιώτη και Γιώργο Κωνσταντινόπουλο. Μέσα από αυτούς θα επιλέξει την τριάδα, ενώ έχει το δικαίωμα να κάνει και μία αλλαγή στη διάρκεια του ματς, αν το κρίνει απαραίτητο. Γενικά βλέπει με χαρά ότι είναι όλοι οι αθλητές στη διάθεσή του, καθώς και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα γυρίζει σήμερα από αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα του στο Βέλγιο, ενώ βρίσκεται στην Αθήνα και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, ο οποίος την άλλη εβδομάδα θα μετάσχει μαζί με τον Σγουρόπουλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών/τριων κάτω των 21 ετών. Η αποστολή του Λουξεμβούργου έφτασε το μεσημέρι στην Αθήνα. Τη συγκροτούν οι αθλητές Τράιαν Τσιότσιου, Έρικ Γκλοντ, Μαρκ Ντιέλισεν και ο προπονητής Πίτερ Τέγκλας. Στο πρόγραμμά τους έχουν μία βραδινή προπόνηση κι επίσης ένα χαλάρωμα το πρωί ανήμερα του ματς.

Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα συναντήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Λουξεμβούργο στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ήταν και τότε πρεμιέρα της διοργάνωσης μάλιστα. Η Ελλάδα νίκησε εύκολα με 3-0 έχοντας στην τριάδα τον Γκιώνη, τον Παπαγεωργίου και τον Ρηνιώτη. Από τη σημερινή του σύνθεση το Λουξεμβούργο είχε σ’ εκείνο το ματς μόνο τον Γκλοντ, ενώ θυμίζουμε ότι είχε βρεθεί στην 1η κατηγορία της γηραιάς ηπείρου επειδή φιλοξενούσε τους αγώνες.

Ο Κώστας Βατσακλής ήταν λιτός στην τοποθέτησή του αναφορικά με το αυριανό ματς: «Σίγουρα υπερτερούμε αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και προσεχτικοί, όπως και με κάθε αντίπαλο. Θέλουμε να δείξουμε την ανωτερότητά μας με καλό σκορ. Όλα τα παιδιά είναι σε εγρήγορση, καθώς υπάρχει μπροστά μας ένα 10ήμερο, που θα το χαρακτήριζα «καυτό». Έχουμε την έναρξη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο γίνεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και τη Δευτέρα θα μεταβούμε στο Μινσκ με Σγουρόπουλο και Αγγελάκη για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21», τόνισε ο Βατσακλής.

Κάτι ακόμα, που κάνει ιδιαίτερη την εβδομάδα για τα στελέχη της εθνικής ομάδας, είναι ότι για αύριο είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2018. «Ναι είναι κι αυτό στο μυαλό μας, δεν το αρνούμαστε. Έχει προτεραιότητα ο αγώνας με το Λουξεμβούργο βέβαια, αλλά κοιτάμε ανυπόμονα και προς την αυριανή κλήρωση. Ξέρουμε ότι δυστυχώς πηγαίνουμε στη 2η κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και περιμένουμε να οριστικοποιηθεί αυτό μέσω της κλήρωσης». Η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Χάλμσταντ της Σουηδίας από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου. Εκεί είναι να διενεργηθεί και η κλήρωση.

Επιστρέφοντας στο στάδιο 1 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σημειώνουμε ότι αποφεύγουν τα προκριματικά η Γερμανία (κάτοχος του τίτλου) και η Γαλλία (θα φιλοξενήσει την τελική φάση) στους άνδρες, όπως και η Ρουμανία (κάτοχος του τίτλου) με τη Γαλλία στις γυναίκες. Το στάδιο 1 θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2018. Οι 6 πρώτες ομάδες των γκρουπ του επιπέδου Α και οι 6 δεύτερες θα συμπληρώσουν τη διοργανώτρια και την πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα προκριθούν στην τελική φάση. Οι 3 τελευταίες ομάδες των ίδιων γκρουπ θα πάνε στο στάδιο 2 για να διεκδικήσουν τα 10 υπόλοιπα «εισιτήρια» με ομάδες από το επίπεδο Β. Στο επίπεδο αυτό σχηματίστηκαν 6 γκρουπ ανδρών και 5 γυναικών. Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν επίσης με το σύστημα «ένας προς όλους» και οι 2 πρώτες από το κάθε γκρουπ θα προχωρήσουν στο στάδιο 2 ώστε να παλέψουν κι αυτές για τις υπόλοιπες 10 θέσεις της τελικής διεκδικήσουν κι αυτές τα 10 εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση. Να προστεθεί ότι γκρουπ θα σχηματιστούν και στο στάδιο 2. Θα είναι των 3ων ή 4ωνομάδων και τα παιχνίδια θα γίνουν πάλι με round robin σ’ ένα Σαββατοκύριακο και σε γυμναστήρια, που θα οριστούν.

* Επιδιαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την E.T.T.U. ο Γερμανός Φρανκ Μπρούνσεν. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι ο Νίκος Κόκκινος και ο Ζαφείρης Πορφύρης.

* Στη Ρωσία θα γίνει το ματς της 2ης αγωνιστικής του 6ο γκρουπ για την εθνική ανδρών. Στις 27 Μαρτίου θ’ αντιμετωπίσει το εθνικό συγκρότημα της χώρας. Το ρεπό της θα το κάνει στην 3η αγωνιστική στις 22 Μαΐου.

* Η εθνική γυναικών βρίσκεται στο 3ο γκρουπ του επιπέδου Β (σαν 2η κατηγορία δηλαδή) στο αρχικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κάνει το ρεπό της αύριο. Το ματς της 1ης αγωνιστικής είναι Αγγλία-Νορβηγία. Επιπλέον, θ’ αλλάξει ημερομηνία το εναρκτήριο παιχνίδι της, που θα είναι κόντρα στην Αγγλία. Η 2η αγωνιστική των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαρτίου, όμως οι Άγγλοι ειδοποίησαν ότι εκείνες τις ημέρες πρέπει να πάρουν μέρος στους Αγώνες Κοινοπολιτείας. Η ομοσπονδία τους έχει ζητήσει να μετακινηθεί για αργότερα η μέρα τέλεσης του ματς, η E.T.T.U. έχει αφήσει το θέμα στην ευχέρεια των δύο χωρών και σε συνεννόηση με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα βρεθεί νέα ημερομηνία μέσα στον Απρίλιο και πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

* Τα προκριματικά άρχισαν χτες με αγώνα στη Ρωσία για το επίπεδο Α των γυναικών. Για το 3ο γκρουπ η Λευκορωσία κατέβαλλε τη Ρωσία με 3-0.  

* Το ομαδικό αφορά και το Παγκόσμιο Κύπελλο, που ολοκληρώθηκε χτες στο Λονδίνο. Όπως αναμενόταν, κυριάρχησε η Κίνα παίρνοντας και τα δύο χρυσά μετάλλια. Στους άνδρες επιβλήθηκε στον τελικό της Ιαπωνίας με 3-0. Στα ημιτελικά έφτασαν η καταπληκτική Αγγλία (με την ίδια τριάδα σημειωτέον, την οποία νίκησε 3-0 η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017 κατακτώντας την πρωτιά στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017) και η Κορέα. Στις γυναίκες η Κίνα κατέβαλλε 3-0 στον τελικό την Ιαπωνία. Στην 3η θέση βρέθηκαν το Χονγκ Κονγκ και η Βόρεια Κορέα. Μεθαύριο Τετάρτη από τις 09:30 έως τις 11:30 το Eurosport 1 θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

* Σημερινή φωτό με τη διαμόρφωση της ομοσπονδιακής αίθουσας στο ΣΕΦ εν όψει του αγώνα με το Λουξεμβούργο.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ