Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αποστολή του Λουξεμβούργου για τον αγώνα με την εθνική μας ομάδα των ανδρών

Glod Luxembourg_2

Glod Luxembourg_2Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού ξαναμπαίνουν σιγά-σιγά στη ζωή των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επανήλθαν στο πρόγραμμα την περασμένη αγωνιστική περίοδο και αφορούσαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017, μπαίνουν πάλι στην αφετηρία το 2018 και θα έχουν ως τερματισμό την τελική φάση της διοργάνωσης, το 2019, που θα γίνει στη Γαλλία. Η εναρκτήρια αγωνιστική των ομίλων θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, 27 του μήνα και από τα ελληνικά χρώματα θα περιλαμβάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών. Για το 6ο γκρουπ, στο οποίο είναι επικεφαλής, θα υποδεχτεί στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Λουξεμβούργο. Ο αγώνας είναι για το επίπεδο Α των προκριματικών (την 1η κατηγορία με άλλα λόγια) κι έχει ώρα έναρξης 19:00. Η ομάδα από το ευρωπαϊκό δουκάτο έχει γνωστοποιήσει στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τους αθλητές, με τους οποίους θ’ αγωνιστεί.  

Η αποστολή θα φτάσει στην Αθήνα τη Δευτέρα και θ’ αναχωρήσει για την επιστροφή της την Τετάρτη. Την αποτελούν οι αθλητές Τράιαν Τσιότσιου, Έρικ Γκλοντ (φωτό), Μαρκ Ντιέλισεν και ο προπονητής Πίτερ Τέγκλας. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο δικό τους έδαφος, είχαν αυτούς τους αθλητές στο ρόστερ, μάλιστα ο Γκλοντ είχε αγωνιστεί στην πρεμιέρα κατά της Ελλάδας. Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2013 είχε επιβληθεί τότε με 3-0 και φυσικά προβάλλει ως μεγάλο φαβορί για τη νίκη και στο επικείμενο ματς. Οι διεθνείς μας συνεχίζουν την προετοιμασία τους στο Σ.Ε.Φ. και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής θ’ ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες τους αθλητές, τους οποίους υπολογίζει για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών.

ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διεθνή διοργάνωση αφορά και το επόμενο νέο. Στο Έρεμπρο αρχίζει αύριο το όπεν νέων και παίδων της Σουηδίας, το οποίο είναι ενταγμένο στο World Junior Circuit της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Θα πάρει μέρος η κορασίδα Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου του Γ.Α.Ο. Πειραιά, η οποία προέρχεται από το χρυσό μετάλλιο στο αναπτυξιακό τουρνουά της Χίου. Το νούμερο 2 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης κορασίδων θα μετάσχει και στο διπλό νεανίδων με συμπαίκτρια τη Βελγίδα Εστέλ Ντουβιβιέ.

Το όπεν έχει το απλό σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες, αλλά διπλό μόνο σε νέους και νεάνιδες. Το πρώτο διήμερο θα γίνουν τα αγωνίσματα των νέων και των νεανίδων και από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου η παιδική κατηγορία. Η Γραμματοπούλου είναι νούμερο 14 στα seeding του απλού κορασίδων και αποφεύγει τα προκριματικά.

Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχει τον προπονητή του Α.Ο. Ταταύλα Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στο Έρεμπρο θα συναντήσουν θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, πιθανώς και χιόνια. Θα είναι η τρίτη σερί ελληνική συμμετοχή σε τουρνουά του W.J.C. ύστερα από εκείνες στο Ομάν (με ασημένιο μετάλλιο από τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο ομαδικό κορασίδων) και την Τσεχία (με χάλκινο από τον Γιάννη Σγουρόπουλο στο διπλό νέων). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ