Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκη για την Ιστρ του Παπαγεωργίου, ήττα για την Οστράβα του Γκιώνη στους πρώτους προημιτελικούς του E.T.T.U. Cup

Papageorgiou Istres_afisa

Papageorgiou Istres_afisaΤους πρώτους αγώνες τους για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών στην επιτραπέζια αντισφαίριση (E.T.T.U. Cup) έδωσαν το Σαββατοκύριακο οι ομάδες του Κώστα Παπαγεωργίου και του Παναγιώτη Γκιώνη. Οι προσπάθειές τους είχαν αντίθετη εξέλιξη και κατάληξη. Η γαλλική Ιστρ του πρώτου σημείωσε χτες σπουδαία νίκη εντός έδρας απέναντι στην επίσης γαλλική Ποντουάζ με 3-1 και αύξησε τις πιθανότητες για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η τσεχική Οστράβα του Γκιώνη αγωνίστηκε κι αυτή στη Γαλλία προχτές, γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Ανζέ και φαίνεται ότι μόνο με …θαύμα πλέον μπορεί να περάσει στον επόμενο γύρο. Οι ρεβάνς θα γίνουν μέσα στην βδομάδα. Η Οστράβα θα υποδεχτεί την Ανζέ την ερχόμενη Παρασκευή (23 του μήνα), ενώ η Ιστρ θ’ αγωνιστεί εκτός έδρας μία μέρα μετά, το Σάββατο.

Στον γαλλικό «εμφύλιο» έκανε τη διαφορά ο Λι Πινγκ. Η Ιστρ αποφάσισε για πρώτη φορά φέτος να χρησιμοποιήσει σε ευρωπαϊκό ματς τον εξαιρετικό Κινέζο επιθετικό, που τα τελευταία χρόνια εκπροσωπεί το Κατάρ κι αυτό είναι απόδειξη ότι θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Μιλάμε για αθλητή, που πριν μετακινηθεί στο Κατάρ, είχε αναδειχτεί με τα χρώματα της Κίνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό μικτό ανδρών (2009)! Ο Λι Πινγκ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε τους δύο πρώτους αθλητές της Ποντουάζ με 3-0 σετ! Αίσθηση δε, προκάλεσε και η ευρεία νίκη του Γάλλου Μπένζαμιν Μπροσιέ απέναντι στον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, πρώην κάτοχο του Ευρωπαϊκού Τοπ 16. Ο Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στη θέση 3 κι αντιμετώπισε τον διεθνή Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ. Είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 3-0 για την ομάδα του, αλλά τελικά σε αμφίρροπη αναμέτρηση λύγισε με 3-1 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ιστρ-Ποντουάζ 3-1:

Λι Πινγκ-Καν Ακουζού 3-0 (11-8, 11-6, 12-10)

Μπένζαμιν Μπροσιέ-Μάρκος Φρέιτας 3-0 (12-10, 11-8, 11-7)

Κώστας Παπαγεωργίου-Νιαγκόλ Στογιάνοφ 1-3 (8-11, 11-7, 7-11, 11-13)

Λι Πινγκ-Φρέιτας 3-0 (12-10, 11-9, 11-8)

Να σημειωθεί ότι με τις ίδιες ακριβώς τριάδες είχαν συναντηθεί στην έδρα της Ιστρ οι δύο ομάδες στον 1ο γύρο της γαλλικής λίγκας και είχε νικήσει η Ποντουάζ με 3-1. Αύριο κοντράρονται πάλι για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το Σάββατο τα …ξαναλένε στην ευρωπαϊκή ρεβάνς. Θυμίζουμε ότι η Ποντουάζ έχει δύο τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ στην κατοχή της από το 2014 και το 2016.

Σε άλλο μέρος της Γαλλίας, στο Ανζέ, η Οστράβα αντιμετώπισε τα Σάββατο τη φορμαρισμένη τοπική ομάδα, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση της γαλλικής λίγκας. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο για τον Γκιώνη διότι βρέθηκε στον χώρο της ομάδας, που υπηρέτησε για αρκετά χρόνια πριν μετακινηθεί το καλοκαίρι του 2014 στη Γερμανία και την Μπορούσια Ντίσελντορφ. Γνώρισε θερμή υποδοχή από στελέχη και φιλάθλους της ομάδας, άλλωστε κανένας δεν ξεχνά ότι με τη φανέλα της πήγε στον τελικό του E.T.T.U. Cup το 2012, ενώ άνηκε στο δυναμικό της όταν με τα ελληνικά χρώματα έφτασε σε μεγάλες διεθνείς διακρίσεις. Στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ανζέ είχε υπογραμμίσει πριν από τον αγώνα ότι επιστρέφει πρώτη φορά ως αντίπαλος ο Γκιώνης. Ο πολύπειρος αμυντικός χάρηκε τη ζεστή ατμόσφαιρα και χαιρέτησε τους πάντες, όμως το αποτέλεσμα το δικό του και της ομάδας τού άφησε πικρή γεύση. Τοποθετήθηκε στη θέση 1 και στο δεύτερο στη σειρά ματς αντιμετώπισε τον Σουηδό διεθνή Γιον Πέρσον. Έκανε κακό ξεκίνημα, μείωσε σε 2-1, όμως έχασε με οριακή διαφορά το 4ο σετ και τελικά τον αγώνα. Στο τέλος η Οστράβα κάμφθηκε με 3-0 και με δεδομένο ότι πήρε μόλις δύο σετ φαντάζει απίθανο να πετύχει την ανατροπή στη ρεβάνς της Παρασκευής. Γενικά η τύχη δεν την ευνόησε αυτή τη φορά και είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχή ο Σέρβος Καρακάσεβιτς έχασε και τα τρία σετ με διαφορά δύο πόντων από τον Σουηδό Λούντκβιστ. Στην Οστράβα καταλαβαίνουν ότι οι ελπίδες για την 4άδα περιορίστηκαν δραματικά, πάντως στον λογαριασμό της ομάδας στα socialmediaγράφουν ότι «δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να πιστέψεις στα θαύματα εφόσον υπάρξει μία πολύ καλή απόδοση» και θυμίζουν σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα το φετινό 3-0 επί της γερμανικής Οχσενχάουζεν στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ανζέ-Οστράβα 3-0:

Γενς Λούντκβιστ-Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς 3-0 (11-9, 18-16, 11-9)

Γιον Πέρσον-Παναγιώτης Γκιώνης 3-1 (11-5, 11-5, 5-11, 11-9)

Αντρέα Λαντριέ-Τόμας Τρέγκλερ 3-1 (8-11, 11-7, 11-6, 11-8)

Στα άλλα ματς του προημιτελικού γύρου Στοκεράου (Αυστρία)-Σαρτρ (Γαλλία) 1-3 και Νίνο Πράχα (Τσεχία)-Ντιάλντοβο (Πολωνία) 1-3. Από το πρώτο ζευγάρι βγαίνει αντίπαλος για την Ιστρ σε περίπτωση πρόκρισης, ενώ όποιος επικρατήσει από την αναμέτρηση της Ανζέ με την Οστράβα θα συναντήσει στα ημιτελικά την Ντιάλντοβο ή τη Νίνο Πράχα.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ