Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αρίστευσε η Χίος στο τεστ του 1ου αναπτυξιακού όπεν

Xios ptrin_apo_tis_aponomes

Xios ptrin_apo_tis_aponomesΔεν είχε κανένας αμφιβολία, αλλά είναι δεδομένο πια ότι η Χίος έκανε ένα ακόμα πετυχημένο βήμα στη διοργάνωση αγώνων πανελλήνιαςxios koritsi_aponomi_malama_daniela εμβέλειας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Στο νέο τεστ, που αφορούσε αναπτυξιακό τουρνουά, πήρε άριστα και κατέστησε σαφές ότι έχει τις προϋποθέσεις να καθιερώσει ένα τέτοιο τουρνουά. To 9o της φετινής σειράς έγινε το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων και μετατράπηκε σε γιορτή του αθλήματος, όπως προσκαλούσε και …προκαλούσε τους διοργανωτές και το εορταστικό πνεύμα του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας. Ο Παγχιακός Γ.Σ., σωματείο με ιστορία δεκαετιών στον χώρο, έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και άφησε θαυμάσιες εντυπώσεις σε αθλητές, προπονητές και συνοδούς. Πρόβαλλε υπέροχα τις μικρές ηλικίες και ταυτόχρονα έδειξε την πολύ καλή δραστηριότητα της Χίου στο άθλημα. Διοργάνωσε το όπεν μαζί με την ομοσπονδία και είχε τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου) και την αιγίδα του δήμου Χίου. To αφιέρωσε στη μνήμη της Σούλας Αναγνώστου, η οποία μέσα από τον Παγχιακό είχε μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί. Στο όπεν πήραν μέρος 85 παιδιά (με πέντε απουσίες της τελευταίας στιγμής) και ευχαριστήθηκαν το πάθος και τον συναγωνισμό των αγώνων. Αναδείχτηκαν μάλιστα και πολλοί καινούργιοι νικητές στη φετινή σεζόν. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος στους νέους, η Ιωάννα Γιουρετζίδου στις νεάνιδες, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παίδες, ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου στους παμπαίδες και η Φωτεινή Δημητριάδη στις παγκορασίδες.

Σε 10 τραπέζια έλαβε χώρα το αγωνιστικό πρόγραμμα. Κύλησε ομαλά από τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου μέχρι σήμερα το μεσημέρι και φυσικά ήταν λιγότερο κουραστικό απ’ ό,τι συνήθως σε αυτά τα πρωταθλήματα λόγω του μικρού αριθμού συμμετοχών.

xios agoria_aponomiΣτην κατηγορία των νέων έφτασαν στον τελικό δύο αθλητές, που δεν ήταν στα ισάριθμα πρώτα φαβορί. Ο Μιχάλης Διαμαντόπουλος πραγματοποίησε μία ακόμα πολύ καλή πορεία, η οποία είχε ως επισφράγισμα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία. Ο αθλητής με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού ξεπέρασε στον τελικό με 3-0 σετ τον Ανδρέα Μίντση (11-7, 11-6, 11-8). Ο τελευταίος σημείωσε επίσης επιτυχία με τον πρώτο του τελικό, μάλιστα στα προημιτελικά απέκλεισε με 3-2  σετ το νούμερο 1 φαβορί και νικητή σε δύο όπεν φέτος Γιάννη Μπόσκοβιτς.

Στις νεάνιδες ήταν αναμενόμενο να είναι διαφορετικές οι πρωταγωνίστριες, καθώς απουσίαζαν τα κορυφαία ονόματα της κατηγορίας. Στον αμφίρροπο τελικό η Ιωάννα Γιουρετζίδου έκαμψε με 3-2 σετ την Άρτεμη Κουτσουράκη κι έφτασε σε πρωτόγνωρη διάκριση (11-7, 7-11, 7-11, 11-3, 11-3).

Στους παίδες επικράτησε το νούμερο 1 φαβορί, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος. Στον τελικό δέχτηκε έντονη πίεση από τον θετικότατο Δημήτρη Βασιλάκη, που έφτασε πρώτη φορά ως εκεί. Τελικά ο Πειραιώτης αθλητής πήρε τη νίκη με 3-1 σετ (8-11, 11-5, 12-10, 11-7) και την παρθενική του πρωτιά σε αυτή τη χρονιά.

Στις κορασίδες πάλεψαν δεύτερη συνεχή φορά για την πρωτιά τα δύο φαβορί, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου αντίστοιχα, μετά τον τελικό στον Καρέα. Έγινε ένα ακόμα εξαιρετικό ματς, όπου νίκησε στα …σημεία με 3-2 σετ η Γραμματοπούλου και πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο φέτος (12-10, 11-8, 7-11, 6-11, 12-10).

xios aponomi_agorakiaΣτους παμπαίδες κυριάρχησε ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου. Το 1ο φαβορί της κατηγορίας επιβλήθηκε στον τελικό με 3-0 σετ του Μάριου Κατσαπρακάκη (11-7, 11-3, 13-11) κι έφτασε επίσης σε πρωτοφανή επιτυχία.

Δύο κοριτσάκια από τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας τέλος, η Φωτεινή Δημητριάδη και η Λεμονιά Γκαϊντατζή διεκδίκησαν την 1η θέση στις παγκορασίδες. Εν τέλει προέκυψε κι εδώ νέα νικήτρια στην κατηγορία, καθώς η Δημητριάδη κατέβαλλε τη συμπαίκτριά της με 3-1 σετ (11-7, 11-9, 6-11, 11-4).

Xios Xartaetos_doroΟι αθλητές παρέλαβαν από μία σακουλίτσα με τοπικό χυμό, σάντουιτς, μήλο, μπανάνα, χιώτικο μανταρίνι και κρουασάν σοκολάτα. Επίσης, τους προσφέρθηκανxios koritsakia_aponomi χυμοί δωρεάν, ενώ το πρωτότυπο αναμνηστικό δώρο από τους διοργανωτές ήταν ένας μικρός χαρταετός, που είχε αποτυπωμένο το σήμα του 1ου αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Χίου. Οι ντόπιοι φρόντισαν επίσης ώστε να καλυφθούν οι αγώνες και από επαγγελματία φωτογράφο, ενώ σήμερα είχαν και μετάδοση livestreaming μέσα από το youtube.

Xios Mesta_xorioΤο απόγευμα του Σαββάτου έγινε μίνι εκδρομή για τα παιδιά και τους συνοδούς στη Νέα Μονή Χίου, όπου υπάρχει υπέροχο Βυζαντινό μοναστήρι με πολλά ψηφιδωτά, ενώ άλλα μέλη αποστολών βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν χωριά τα οποία με διάφορες εκδηλώσεις κινήθηκαν στο πνεύμα των ημερών. Έξω από τη σάλα στήθηκε περίπτερο με είδη πινγκ πονγκ από το κατάστημα-χορηγό GPSports.

Χτες το μεσημέρι έγινε η προγραμματισμένη τελετή έναρξης, όπου παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, που καλωσόρισε τις αποστολές, εξέφρασε τη χαρά του για τη διεξαγωγή στο νησί μίας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης στο άθλημα και τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα στηρίζει πάντα τέτοιες εκδηλώσεις. Χαιρετισμό έκαναν επίσης ο πρόεδρος του Παγχιακού Πέτρος Φλάμος και ο Κώστας Παπαδόπουλος από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Ακολούθησε μικρό σόου και η έκπληξη προς τους συμμετέχοντες ήταν ότι εμφανίστηκαν δύο παιδάκια ντυμένα minions και ήταν σαν μασκότ των αγώνων. 

Xios open_vravefseisΟ Παγχιακός Γ.Σ. έκανε και διάφορες τιμητικές βραβεύσεις πριν και μετά τους αγώνες. Το Σάββατο βραβεύτηκαν ο ομοσπονδιακός Xios finale_me_paidia_Xiouπροπονητής Κώστας Βατσακλής για τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας ανδρών, οι πρώην διεθνείς και νυν αθλήτριες του Παγχιακού Γ.Σ. Μαρία Μοίρου και Μαρία Μιτακίδου για την πολύχρονη προσφορά τους στο άθλημα, ο Χαρίλαος Κουτσουράδης για την προσφορά του στον αθλητισμό της Χίου (ήταν δε ο εμπνευστής της κατασκευής του γυμναστηρίου Καμποχώρων) και η μεταφορική Μαρνέρης, που είναι μέγας χορηγός της ομάδας. Στο τέλος και πριν δοθούν τα έπαθλα βραβεύτηκαν από τον Παγχιακό οι ντόπιες οικογένειες αθλητών, οι οποίες έχουν βοηθήσει για την υλοποίηση των πρωταθλημάτων τα δύο τελευταία χρόνια του Πανελληνίου παίδων-κορασίδων, όπως και αυτού του αναπτυξιακού.

Xios neanides_aponimiΑπονομές επάθλων έκαναν ο Παντελής Μπουγδάνος από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χίου στους παμπαίδες, ο Κώστας Παπαδόπουλος στις παγκορασίδες, ο Μανώλης Βουρνούς στις κορασίδες, ο πρόεδρος του Παγχιακού Πέτρος Φλάμος στους παίδες, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στους εφήβους και ο Κώστας Βατσακλής στις νεανίδες. 

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

2. Ανδρέας Μίντσης (Ένωση Ποντίων Μελισσίων)

3. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Απόλλων Καλαμαριάς)

4. Ιάσωνας Κορδούτης (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γιουρετζίδου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Άρτεμις Κουτσουράκη (Παγχιακός Γ.Σ.)

3. Μαρία Τσώνου (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

4. Μαρία Ραπτοπούλου (Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου Φάρος)

ΠΑΙΔΕΣ:

Xios aponomi_paides1. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Δημήτρης Βασιλάκης (Π.Α.Ο. Φυλής)

3. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)

4. Αθανάσιος Τζενίδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Στέλλα Γαβαλά (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

4. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Ο. Αθηνά Νέου Φαλήρου)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. Μάριος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)

3. Νίκος Ξενάκης (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά)

4. Πέτρος Λιώτσης (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Φωτεινή Δημητριάδη (ΑΣ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Στέλλα Τζαρίδου (Αίας Ευόσμου)

Xios episimoiΤους αγώνες στήριξαν συνολικά 22 χορηγοί και ήταν οι ακόλουθοι:

Astra Airlines

Blue Star Ferries

GP Sports

Hellenic SEAWAYS

Marneris  εθνικές μεταφορές-ψυγειομεταφορές

Ανθοπωλείο Ξυντάρη

Παραδοσιακά αναψυκτικά «Gia…giamas»

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παναγιώτης Πάτρας

La Casa Μάρκος Γεωργούλης

Manavischios.gr

Οπτικά Μπάτσης

Chiosfoodmarket.gr

Medieval Castle

Ο Τύπος Ζήσιμος δημιουργία και εκτύπωση

Kafekouti Bakery

Παιδικά πολυκαταστήματα Κούμης

Amandier patisserie speciale

Χυμοί Χίου 

Πυξίδα χαρτοβιβλιοπωλείο

Avgonima All Seasons Hotel

Πάγκαλος πυροτεχνήματα

Καφέ-Ζαχαροπλαστείο Πες Αλεύρι

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΕΧΙΚΟΥ ΟΠΕΝ

Τις μικρές ηλικίες αφορά και η επόμενη είδηση, απλά έρχεται από τη διεθνή σκηνή. Με τους αγώνες των κορασίδων σε απλό και διπλό λοιπόν, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η ελληνική παρουσία στο δυνατό διεθνές όπεν της Τσεχίας.  Η Ζωή Αγγελίδου και η Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη γνώρισαν φυσιολογικά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του απλού κορασίδων, έχασαν και στον 1ο γύρο του διπλού, πάντως αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και μέτρησαν δυνάμεις με καλές εμφανίσεις στην πρώτη τους εξόρμηση στο εξωτερικό. Οι αθλήτριες του Ο.Α. Χανίων είχαν στην τεχνική καθοδήγηση τον προπονητή του σωματείου Μιχάλη Αγγελίδη.

Στο απλό κορασίδων η Αγγελίδου αγωνίστηκε στο 9ο γκρουπ και αρκέστηκε στην 3η θέση. Έκαμψε τη Νατάσα Τζόρτζεβιτς από την Αυστρία με 3-2 σετ (11-7, 6-11, 10-12, 11-5, 11-9) και ηττήθηκε με 3-0 από τη Ρουμάνα επικεφαλής Ίρινα Ρους (10-12, 7-11, 5-11) και με 3-1 από τη Σουηδέζα Λέα Τβέιτ Μούσκαντορ (8-11, 11-8, 5-11, 4-11).

Η Βαμβακάκη μετείχε στο 11ο γκρουπ. Γνώρισε τρεις ήττες κι έμεινε στην τελευταία θέση. Έχασε 3-0 σετ από την Ουγγαρέζα επικεφαλής Τορόντια Ντόλγκες (6-11, 10-12, 5-11), επίσης 3-0 από την Τσέχα Μπάρμπορα Μπρεζίνοβα (3-11, 4-11, 7-11) και 3-1 από τη Σλοβάκα Αλμπέτα Κοβάκοβα (6-11, 7-11, 13-11, 4-11).

Στο διπλό κορασίδων ήρθε άμεσα ο αποκλεισμός στο ταμπλό των «64». Η Αγγελίδου και η Βαμβακάκη έχασαν από τις Ουγγαρέζες Σένκε Αντάμικ/Τορόντια Ντόλγκες με 3-0 σετ (4-11, 8-11, 4-11).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ