Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξεχωριστή στιγμή για τη Χίο, έτοιμη για το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της

Xios open_afisa_2

Xios open_afisa_2Η Χίος θα προσθέσει με περηφάνια αυτό το Σαββατοκύριακο το όνομά της στα μέρη, που μετέχουν στη γιορτή των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Φιλοξενεί αύριο και μεθαύριο το 1ο πανελλήνιο τουρνουά της στις μικρές ηλικίες, το 9ο στη φετινή σειρά και γίνεται με χαρά ένας ακόμα νέος σταθμός στον θεσμό. Προηγήθηκε τον Οκτώβριο η Κοζάνη και θ’ ακολουθήσει στις 10 και 11 Μαρτίου η Αλεξανδρούπολη. Τώρα όλα τα βλέμματα πέφτουν στο όμορφο ακριτικό νησί, το οποίο φιλοδοξεί όχι απλά να φανεί αντάξιο της εμπιστοσύνης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και των σωματείων, αλλά να παρουσιάσει μία καθόλα εξαιρετική εικόνα, όπως έχει δείξει στο κοντινό παρελθόν ότι μπορεί να κάνει. Το όπεν διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων από την ομοσπονδία και τον τοπικό Παγχιακό Γυμναστικό Σύλλογο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου) και υπό την αιγίδα του δήμου Χίου. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Σούλας Αναγνώστου, η οποία υπηρέτησε το άθλημα ως διαιτήτρια και προπονήτρια και συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και τη διάδοσή του στη Χίο. Πρόκειται να πάρουν μέρος 90 αγόρια και κορίτσια και να διαγωνιστούν σε έξι ηλικιακές κατηγορίες.

Αγώνες και χαλάρωση στο πνεύμα της αργίας της Καθαρής Δευτέρας θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν 13 έφηβοι, 9 νεάνιδες, 23 παίδες, 10 κορασίδες, 20 παμπαίδες και 15 παγκορασίδες. Λόγω του εορταστικού τριημέρου μάλιστα, δεν μπήκαν δρομολόγια πλοίων την Κυριακή από το νησί και οι αποστολές, που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο μετακίνησης, θ’ αναχωρήσουν για την επιστροφή τους τη Δευτέρα.

Σε αυτό το πρώτο κάλεσμα η Χίος βρήκε ανταπόκριση από σωματεία και της βόρειας και της νότιας Ελλάδας. Θα πάρουν μέρος αθλητές από την Αθήνα, την Καβάλα, τη Βόχα Κορινθίας, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα. Μεγάλος δε, είναι ο αριθμός των συμμετοχών με παιδιά από τους τοπικούς συλλόγους. Γενικά οι άνθρωποι του Παγχιακού εκτιμούν δύο πράγματα ως ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα σε αυτή τη νέα προσπάθεια: Το ένα ότι κατέστη δυνατό να γίνουν και οι έξι κλασικές κατηγορίες των αναπτυξιακών και το άλλο ότι αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού και των ασχολούμενων με το άθλημα είναι μεγάλο το ποσοστό των 50 συμμετοχών από ντόπια παιδιά.  

Επίσης, είναι εγγυημένα το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ο συναγωνισμός, καθώς και σε αυτό το τουρνουά θα εμφανιστούν ονόματα από τις πρώτες θέσεις των πινάκων αξιολόγησης. Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι ο Γιάννης Μπόσκοβιτς και ο Ιάσωνας Κορδούτης στους νέους, η Άρτεμις Κουτσουράκη και η Ιωάννα Γιουρετζίδου στις νεάνιδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος και ο Ευστάθιος-Εφραίμ Παπαδόπουλος στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις κορασίδες, ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου και ο Μάριος Κατσαπρακάκης στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες.

Η κλήρωση των γκρουπ έγινε την περασμένη Τρίτη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη δουν στο σάιτ των αναπτυξιακών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το λινκ http://www.ttscore.io/event/67. Εκεί θα υπάρχει, όπως κάθε φορά και onlineενημέρωση για τα αποτελέσματα.

ΜΙΚΡΟ ΣΟΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Xios raketa_megali_diafimstikoΘα χρησιμοποιηθούν συνολικά 10 αγωνιστικά τραπέζια. Το πρόγραμμα ανοίγει στις 09:30 με τους ομίλους των παμπαίδων και το τελευταίο ωράριο της ημέρας έχει οριστεί για τις 3 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα το πρωί θ’ αρχίσουν οι αγώνες την Κυριακή και οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν στις 14:30. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί τελετή έναρξης (γύρω στις 12:30), όπου έχουν προσκληθεί οι τοπικές αρχές. Στη διάρκειά της θα λάβει χώρα μικρό σόου για τα παιδιά. Οι διοργανωτές προτίμησαν να μην αποκαλύψουν κάτι παραπάνω, όπως επίσης κρατούν για έκπληξη κάποιες τιμητικές βραβεύσεις, αλλά και το αναμνηστικό δώρο προς τους συμμετέχοντες, που εκτιμάται ως κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο.

Το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων βρίσκεται έξω από τη Χώρα και θα φιλοξενήσει πρώτη φορά πανελλήνιας εμβέλειας αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί αφίσες του τουρνουά και μεγάλο διαφημιστικό μπάνερ σε σχήμα ρακέτας, ενώ τα τοπικά Μ.Μ.Ε. προβάλλουν τη διοργάνωση και καλούν τους ντόπιους φιλάθλους να επισκεφτούν το γυμναστήριο και να γνωρίσουν το ολυμπιακό άθλημα. Ο Παγχιακός έχει φροντίσει ώστε να γίνει παραλαβή όλων των αποστολών από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι (όπως έκανε και πέρσι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων) κι ακόμα να μετακινούνται οι αθλητές με πούλμαν από και προς τα ξενοδοχεία. Επίσης, για τα παιδιά και τους συνοδούς τους κανονίστηκε να γίνει επίσκεψη αύριο το απόγευμα στη Νέα Μονή Χίου, ένα ξακουστό Βυζαντινό μοναστήρι με πολλά ψηφιδωτά.

Οι αθλητές θα παραλάβουν από μία σακουλίτσα με τοπικό χυμό, σάντουιτς, μήλο, μπανάνα, χιώτικο μανταρίνι και κρουασάν σοκολάτα, ενώ η χορηγός εταιρεία «Gia…giamas» από τη Σάμο θα τους προσφέρει χυμούς δωρεάν. Έξω από τη σάλα θα στηθεί περίπτερο με είδη πινγκ πονγκ από το κατάστημα-χορηγό GP Sports. Οι αγώνες των παιδιών θα καλυφθούν και φωτογραφικά από επαγγελματία φωτογράφο. Σημειώνεται τέλος, ότι ακόμα και για οποιαδήποτε πληροφορία της τελευταίας στιγμής ή τυχόν προβλήματα οι εμπλεκόμενοι με το όπεν μπορούν να επικοινωνούν με την έφορο του Παγχιακού Δήμητρα Δημητριάδου (στο τηλέφωνο 6945-772010) ή με τον προπονητή της ομάδας Κωνσταντίνο Αναγνώστου (6932-376520).

Συνολικά 22 χορηγοί θα προσφέρουν την πολύτιμη στήριξή τους και είναι οι ακόλουθοι:

Astra Airlines

Blue Star Ferries

GP Sports

Hellenic SEAWAYS

Marneris  εθνικές μεταφορές-ψυγειομεταφορές

Ανθοπωλείο Ξυντάρη

Παραδοσιακά αναψυκτικά «Gia…giamas»

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Παναγιώτης Πάτρας

La Casa Μάρκος Γεωργούλης

Manavischios.gr

Οπτικά Μπάτσης

Chiosfoodmarket.gr

Medieval Castle

Ο Τύπος Ζήσιμος δημιουργία και εκτύπωση

Kafekouti Bakery

Παιδικά πολυκαταστήματα Κούμης

Amandier patisserie speciale

Χυμοί Χίου  

Πυξίδα χαρτοβιβλιοπωλείο

Avgonima All Seasons Hotel

Πάγκαλος πυροτεχνήματα

Καφέ-Ζαχαροπλαστείο Πες Αλεύρι

ΩΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στον προημιτελικό γύρο μπήκε το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης των ανδρών (E.T.T.U. Cup) και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έχει παρόντες δύο κορυφαίους αθλητές της. Στις προηγούμενες φάσεις αγωνίστηκαν ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, τώρα που μπήκαν στον …χορό και τέσσερις ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζουν το κλαμπ του πρώτου και η ομάδα του Παναγιώτη Γκιώνη. Η διοργάνωση συνεχίζεται με διπλές αναμετρήσεις όπου όσοι ήταν από την αρχή στο E.T.T.U. Cupαναμετρώνται με ομάδες που ήρθαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και τα δύο βασικά στελέχη της εθνικής μας ομάδας παίζουν το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία.   

Η τσεχική Οστράβα του Γκιώνη αντιμετωπίζει αύριο την Ανζέ. Με την εν λόγω γαλλική ομάδα ο πολύπειρος αμυντικός πήγε το 2012 μέχρι και τον τελικό του E.T.T.U. Cup, ενώ ήταν αθλητής της όταν σημείωσε τη μεγάλη διάκριση με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο απλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2013! Υπηρέτησε με συνέπεια για αρκετά χρόνια την Ανζέ και με χαρά επιστρέφει τώρα σε οικείο περιβάλλον άσχετα αν έχει πλέον άλλο στόχο.

Η γαλλική Ιστρ του Παπαγεωργίου υποδέχεται την Κυριακή στο πρώτο ματς την Ποντουάζ από την ίδια χώρα. Αφού προχώρησε στην τελική 8άδα με εντυπωσιακή ανατροπή απέναντι στην ολλανδική Ταβέρζο του Κρεάνγκα, θα παλέψει και για την είσοδο στα ημιτελικά. Να σημειωθεί ότι η Ποντουάζ αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014 και το 2016. Και τα δύο ματς έχουν ώρα έναρξης 18:00 Ελλάδας (17:00 τοπική).

Οι ρεβάνς θα γίνουν την άλλη βδομάδα. Η Οστράβα θα υποδεχτεί την Ανζέ στην Τσεχία την ερχόμενη Παρασκευή 23 του μήνα, ενώ η Ιστρ θ’ αγωνιστεί εκτός έδρας το Σάββατο στις 24. Αν η Ανζέ μπει στα ημιτελικά θα συναντήσει τη νικήτρια από τον αγώνα Νίνο Πράχα (Τσεχία)-Ντιάλντοβο (Πολωνία). Η Ιστρ σε περίπτωση πρόκρισης διασταυρώνεται με όποιον επικρατήσει στη διπλή αναμέτρηση Στοκεράου (Αυστρία)-Σαρτρ (Γαλλία).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ