Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων η Παπαδημητρίου στο Ομάν

Egypt Laoura_odigies

Egypt Laoura_odigiesΣτην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό κορασίδων έφτασε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο πρώτο κομμάτι των αγώνων της στο διεθνές τουρνουά του Ομάν. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια συγκρότησε ξανά δυνατό δίδυμο με την Αιγύπτια Φαρίντα Μπανταβάι, προχώρησαν με τρεις νίκες μέχρι τον τελικό του αγωνίσματος κι εκεί κάμφθηκαν με 3-0 από την Κίνα, η οποία σαφώς παρουσιάζεται ιδιαίτερα ποιοτική σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα όπεν. Νωρίτερα, στα ημιτελικά, ξεπέρασαν με 3-2 και με ανατροπή το υψηλό εμπόδιο της Ινδίας Α. Στην πρωτεύουσα Μουσκάτ γίνεται η έναρξη του World Junior Circuit της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για το 2018. Με αυτή την επιτυχία η Παπαδημητρίου δίνει συνέχεια στα μετάλλια, που κατέκτησε πέρσι στον θεσμό (τα τέσσερα μάλιστα, ήταν πάλι από τη συνεργασία με την Μπανταβάι) και από αύριο θα επιδιώξει τις υψηλές θέσεις και στο απλό. Στην τεχνική καθοδήγηση έχει την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε.  

Στο αγώνισμα του ομαδικού κορασίδων μετείχαν μόνο 6 ομάδες. Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και ως νούμερο 1 φαβορί η μικτή Ελλάδας/Αιγύπτου ήταν επικεφαλής στο 1ο. Στον εναρκτήριο αγώνα της νίκησε χτες τη μικτή Ιορδανίας/Λιβάνου/Αιγύπτου με 3-0. Η Παπαδημητρίου κατέβαλλε τη Νουρ Αμπντελφατάχ με 3-1 σετ, ενώ στο διπλό με την Μπανταβάι επιβλήθηκαν με 3-0 των Αμπντελφατάχ και Ριχάντ Ελ-Χασάνι. Το απόγευμα ήρθε νέα νίκη με 3-0, αυτή τη φορά απέναντι στην Ινδία Β. Στο ατομικό της ματς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκαμψε την Καθριντίνα Αρόκια με 3-0 σετ, ενώ στο διπλό με την Αιγύπτια συμπαίκτριά της επιβλήθηκαν με 3-0 των Αρόκια/Σρέγια Σιβακουμάρ.

Σήμερα έγινε το τελικό ταμπλό των 4ων. Με εξασφαλισμένη τη θέση στα μετάλλια η μικτή έδωσε ντέρμπι στα ημιτελικά με την Ινδία Α. Βρέθηκε να χάνει 0-2 στα επί μέρους παιχνίδια και 1-2 σετ στο τρίτο στη σειρά ματς κι όμως κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση και να επικρατήσει με 3-2. Επιπλέον, στο δεύτερο παιχνίδι της και με το σκορ ομάδων στο 1-2 η αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά έχανε 0-2 στα σετ και πέτυχε την ανατροπή.

Στον τελικό η Κίνα ήταν ασυναγώνιστη, πάντως η Παπαδημητρίου είχε την τύχη να παίξει πρώτη φορά σε τέτοιο τουρνουά με αθλήτριες από την κορυφαία δύναμη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Επιπλέον μετείχε για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες σε τελικό ενός όπεν του WJC και είναι κι αυτό επιτυχία, άσχετα αν αναζητά ακόμα το πρώτο χρυσό μετάλλιο. Αύριο αρχίζουν τα ατομικά και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων θα πάρει μέρος και στο απλό νεανίδων. Στις κορασίδες είναι 2ο φαβορί και στις νεάνιδες 4ο.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του ημιτελικού Ελλάδα/Αίγυπτος-Ινδία Α 3-2:

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Σουάνα Σαΐνι 1-3 (4-11, 9-11, 11-8, 8-11)

Φαρίντα Μπανταβάι-Νίθια Μάνι 1-3 (8-11, 7-11, 11-8, 11-13)

Παπαδημητρίου/Μπανταβάι-Σαΐνι/Μάνι 3-2 (9-11, 11-7, 8-11, 11-7, 11-6)

Παπαδημητρίου-Μάνι 3-2 (4-11, 4-11, 11-7, 11-9, 12-10)

Μπανταβάι-Σαΐνι 3-2 (10-12, 11-3, 11-9, 6-11, 11-4)

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα-Ελλάδα/Αίγυπτος 3-0:

Λι Γιουκί-Φαρίντα Μπανταβάι 3-0 (11-5, 11-5, 11-7)

Κουάι Μαν-Μαλαματένια Παπαδημητρίου 3-0 (11-4, 11-1, 11-4)

Κουάι Μαν/Μα Σινγιούε-Παπαδημητρίου/Μπανταβάι 3-0 (11-8, 11-9, 11-3)

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Με τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής άρχισε το βράδυ της Τρίτης ο 2ος γύρος στα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει φέτος από έναν αθλητή στην 1η και τη 2η εθνική κατηγορία. Στην ProAη Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου κάμφθηκε με 3-1 στην έδρα της από την Ενεμπόν, την τέως ομάδα του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Στη βαθμολογία είναι 9η και προτελευταία με 14 βαθμούς. Ο Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στη θέση 1 της Ιστρ και είχε δύο ήττες. Πρώτα με 3-0 σετ από τον Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό κι έπειτα από τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, τον οποίο θυμίζουμε ότι είχε νικήσει δύο φορές την περασμένη σεζόν στους αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Στην αντίστοιχη αγωνιστική της ProBη Μετς του Γιώργου Φραγκούλη ξεπέρασε εκτός έδρας την Ισί Λε Μουλινό με 3-2. Στην αρχή του 2ου γύρου βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Μπουλόν. Ο Φραγκούλης έχασε 3-0 σετ στον ατομικό του αγώνα από τον Σουηδό Χάμπους Νόρντμπεργκ, ενώ με τον Γάλλο συμπαίκτη του Νταμιέν Λορκά νίκησαν 3-2 στο διπλό τους Γάλλους Κασέν/Ντε Νοντρές.

* Την ερχόμενη βδομάδα θα δώσουν τους πρώτους αγώνες τους για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών οι ομάδες του Κώστα Παπαγεωργίου και του Παναγιώτη Γκιώνη. Ως γνωστόν, η Ιστρ είχε αποκλείσει με ανατροπή την ολλανδική Ταβέρζο του Κρεάνγκα και στην τελική 8άδα θα συναντήσει την επίσης γαλλική Ποντουάζ. Το πρώτο ματς θα γίνει στην έδρα της Ιστρ την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς στις 24 του μήνα. Ενδιάμεσα μάλιστα, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και για την 11η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος (συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου). Η τσεχική Οστράβα θ’ αγωνιστεί στη Γαλλία με την Ανζέ το άλλο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Ο Γκιώνης, αφού βρεθεί σε γνωστά λημέρια και σε οικείο περιβάλλον θα κοντράρει και στην Οστράβα την πρώην ομάδα του στις 23 του μήνα. 

                            

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ