Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Χίος περιμένει ανυπόμονα τους μικρούς φίλους του αθλήματος για το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της

Afisa Xios_anaptixiako_2018

Afisa Xios_anaptixiako_2018Η πολύχρονη και σημαντική δραστηριότητά της στην επιτραπέζια αντισφαίριση είναι δεδομένη. Το ίδιο και η αγάπη της για το άθλημα. Η Χίος φιλοξένησε πέρσι την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων κι ενθουσίασε τους πάντες με την εξαιρετική οργάνωση που παρουσίασε. Φέτος θα κάνει ένα ακόμα εγχείρημα και για πρώτη φορά στα χρονικά θα πραγματοποιήσει πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Το νησί ετοιμάζεται για την ξεχωριστή στιγμή, που θα ζήσει στις 17 και 18 Φεβρουαρίου. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Παγχιακό Γυμναστικό Σύλλογο θα διεξάγει το 9ο τουρνουά της φετινής σειράς, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Σούλας Αναγνώστου. Τόπος διεξαγωγής είναι το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων και φυσικά έχουν προκηρυχθεί όλες οι ηλικιακές κατηγορίες από τη μίνι παμπαίδων μέχρι των Ελπίδων. Οι άνθρωποι του Παγχιακού είναι …επί ποδός για τη σωστή προετοιμασία, μάλιστα το όπεν δίνει την ευκαιρία για έντονη αγωνιστική δράση, αλλά και χαλάρωση, καθώς πέφτει μέσα στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής παραμένουν σε εξέλιξη από την περασμένη βδομάδα και η προθεσμία λήγει αύριο τα μεσάνυχτα.  

Η Σούλα Αναγνώστου υπήρξε από τα πρόσωπα, που είχαν μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη και τη διάδοση του ολυμπιακού αθλήματος στη Χίο. Δεν ήταν αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (αντίθετα ήταν πρωταθλήτρια της κολύμβησης), όμως από το 1985 και μετά ασχολήθηκε έντονα και με αυτό το άθλημα. Έβγαλε σχολή διαιτησίας και διαιτήτευσε και σε διεθνείς αγώνες στη χώρα (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 1987 και Μεσογειακοί Αγώνες 1991). Το 1987 ασχολήθηκε με την προπονητική. Πήρε δίπλωμα Γ’ και αργότερα Β’ κατηγορίας, έγινε προπονήτρια στον Παγχιακό και από τα χέρια της πέρασαν πολλοί αξιόλογοι αθλητές του νησιού. Ήταν μητέρα του Κωνσταντίνου Αναγνώστου, πρώην αθλητή και νυν προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παγχιακού.

Όπως σε όλα τα αναπτυξιακά τουρνουά δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες γραμμένοι στη δύναμη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., των οποίων το δελτίο Ταυτότητας και Υγείας έχει ισχύ για την περίοδο 2017–2018. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο on-line σύστημα δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr). Για κάθε αθλητή-αθλήτρια το παράβολο συμμετοχής είναι 25 ευρώ. Για αθλητές–αθλήτριες, που είναι αδέρφια το παράβολο είναι 15 ευρώ ανά αθλητή. Επίσης, στο σάιτ της ομοσπονδίας και την ενότητα των ανακοινώσεων (https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=category&id=2&Itemid=8) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν προσφορές ξενοδοχείων και εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Από κει και πέρα οι διοργανωτές διαφημίζουν το τουρνουά στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ετοιμάζουν κάποια events για τα παιδάκια στην έναρξη των αγώνων και γενικά θ’ ανακοινώσουν κάποια πράγματα στο προσεχές διάστημα. Το κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων βρίσκεται έξω από τη Χώρα και θα φιλοξενήσει πρώτη φορά πανελλήνιας εμβέλειας αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων είχε γίνει στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Χίου και τώρα επιλέχθηκε ένα πιο μεγάλο γυμναστήριο.

Τέλος, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρωτάθλημα (τρόποι μετακίνησης κ.λ.π.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την έφορο του Παγχιακού Δήμητρα Δημητριάδου στο τηλέφωνο 6945-772010 ή με τον προπονητή της ομάδας Κωνσταντίνο Αναγνώστου (6932-376520).

* Τα αποτελέσματα από τη σχολή διαιτησίας, που οργανώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στην Ορεστιάδα, ανακοίνωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Τα ονόματα των 15 επιτυχόντων, που ανακηρύσσονται επίσημοι διαιτητές, υπάρχουν στο λινκ https://www.httf.gr/images/orestiada_apotel_sxolis_2018.pdf.

                            

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ