Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος στην Pro A και την Pro B της Γαλλίας

Fragoulis Metz_pseira

Fragoulis Metz_pseiraΤην περασμένη Κυριακή η Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου πανηγύρισε πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) με εντυπωσιακή ανατροπή μέσα στην Ολλανδία επί της Ταβέρζο του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Χτες βράδυ όμως, στο κλείσιμο του 1ου γύρου στη γαλλική λίγκα (Pro A), γνώρισε άλλη μία ήττα κι αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να …κινείται μέσα στο άγχος για τον βασικό της στόχο, που είναι η παραμονή στην κορυφαία κατηγορία. Το κλαμπ έχασε μέσα στην έδρα του 3-1 από την Ζούρα Μορέ και με δύο ήττες ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και ο Έλληνας πρωταθλητής. Επίσης στη Γαλλία, τελείωσε ο 1ος γύρος της 2ης εθνικής κατηγορίας ανδρών (Pro B) με τον Γιώργο Φραγκούλη της Μετς (φωτό) να έρχεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, την Μπαγιάν Αρζεντάν και να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση. Στο μεταξύ, έχει αρχίσει ο 2ος γύρος στην Μπουντεσλίγκα 2 της Γερμανίας με τη Φρικενχάουζεν και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη να έχουν αρνητικά αποτελέσματα.

Στην 9η αγωνιστική της γαλλικής λίγκας η Ιστρ είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην 3η της βαθμολογίας Ζούρα Μορέ κι αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη. Έχασε 3-1 κι έμεινε στην 9η και προτελευταία θέση με 13 βαθμούς. Ο Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε αυτή τη φορά στη θέση 1 της ομάδας και κάμφθηκε με 3-0 σετ (αλλά με κλειστά σκορ) αρχικά από τον Φινλανδό Μπένεντεκ Όλαχ κι έπειτα από τον κινεζικής καταγωγής Κάο Ζάι.

Στην 9η αγωνιστική της Pro B η Μετς έδωσε ντέρμπι με την Μπαγιάρ Αρζεντάν εκτός έδρας και λύγισε με 3-2. Ο Φραγκούλης έδωσε στην αρχή το ατομικό του παιχνίδι και πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του. Κατέβαλλε με 3-2 σετ τον πολύπειρο Νιγηριανό Σεγκούν Τοριόλα, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στον αθλητισμό της αφρικανικής ηπείρου. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, υπήρξε 6 φορές νικητής στο απλό ανδρών στο πρωτάθλημα Αφρικής και τους Αφρικανικούς Αγώνες (συνολικά 15 ακόμα χρυσά μετάλλια στα υπόλοιπα αγωνίσματα), ήταν για πολύ καιρό ο κορυφαίος Αφρικανός στην παγκόσμια κατάταξη κι ευτύχησε να πάρει μέρος σε 7 Ολυμπιακούς Αγώνες σταθερά από το 1992 έως το 2016! Ο 25άχρονος πρωταθλητής μας έχανε 1-2 και κατέκτησε με 11-5 τα δύο επόμενα σετ! Αργότερα στο διπλό ο Φραγκούλης είχε ήττα 3-0 με συμπαίκτη τον Νταμιέν Λόρκα. Στη βαθμολογία η Μετς βρίσκεται στην 8η θέση με 11 βαθμούς μαζί με την Μπουλόν. Και στα δύο πρωταθλήματα ο 2ος γύρος αρχίζει στις 6 Φεβρουαρίου.

Στη Γερμανία η Φρικενχάουζεν του Αγγελάκη αντιμετώπισε εκτός έδρας την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τη 10η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα 2. Έχασε με 6-3 και τώρα είναι στην 8η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς. Ο Έλληνας αμυντικός άρχισε με νίκη 3-1 στο διπλό, όπου συνεργάστηκε με τον Πορτογάλο Τσεν Ντιόγκο κι αργότερα στα ατομικά του ματς υπέστη δύο ήττες από πολύ αξιόλογους Ούγγρους διεθνείς. Κάμφθηκε με 3-1 σετ τόσο από τον Μπέντσε Μαγιόρος (ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ήταν στον τελικό της κατηγορίας αθλητών έως 21 ετών στο WorldTourτης Βουδαπέστης) όσο και από τον Άνταμ Ζούντι.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ