Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξόρμηση από νεαρούς διεθνείς σε τρία όπεν του W.J.C. τον Φεβρουάριο

Aggelidou

AggelidouΜετά τη διπλή αγωνιστική παρουσία στο εν εξελίξει World Tour της Βουδαπέστης (με Παναγιώτη Γκιώνη και Κωνσταντίνο Αγγελάκη), αλλά Lamis odigies_se_Petriκαι την πετυχημένη πορεία της μικρής Λεμονιάς Γκαϊντατζή στο mini cadet όπεν, στην ίδια πόλη (που είχε αποτέλεσμα και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία αθλητριών έως 11 ετών) τα ελληνικά χρώματα ετοιμάζονται να κάνουν την εκκίνηση για το 2018 και στα τουρνουά νεαρών ηλικιών του World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Η αρχή θα γίνει τον Φεβρουάριο και σε διαδοχικά μάλιστα, όπεν σε Ευρώπη και Ασία! Θα υπάρχει συμμετοχή και στα τρία αυτού του μήνα με συνολικά 10 παιδιά! Οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος (αθλητής του Ολυμπιακού), Γιάννης Δαμιανής και Γεράσιμος Πετρής (Α.Σ. Αετοί Πόλης), οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα), Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας), Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας) και οι κορασίδες Ζωή Αγγελίδου και Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη (Ο.Α. Χανίων) δήλωσαν στο όπεν της Τσεχίας, που θα γίνει από τις 14 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Η κορασίδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου πρόκειται ν’ αγωνιστεί στο τουρνουά του Ομάν, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 του μήνα και η επίσης κορασίδα Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στο αντίστοιχο event της Σουηδίας, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 21 με 25 Φεβρουαρίου. Και οι δύο είναι αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά.

Η Ελλάδα μετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια στο τουρνουά της τσεχικής ομοσπονδίας, που φιλοξενείται στο Χοντονίν. Είναι από τα δυνατά της σειράς, εντάσσεται στη βαθμίδα Premium Events και συγκεντρώνει εκατοντάδες αθλητές. Φέτος μάλιστα, οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 400 και οι διοργανωτές δεν μπορούν να τις κάνουν όλες δεκτές. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού στις κατηγορίες, νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Με Σγουρόπουλο, Δαμιανή, Πετρή στους νέους δηλαδή, Δεβελέκου, Γερασιμάτου, Τρωαδίτη στις νεάνιδες και Αγγελίδου, Βαμβακάκη στις κορασίδες η ελληνική πλευρά θα έχει ομάδα στις τρεις από τις τέσσερις ηλικίες.

Στα Premium Events του W.J.C. είναι κι αυτό, που θα γίνει στο σουλτανάτο του Ομάν, στη Μέση Ανατολή. Τόπος διεξαγωγής η πρωτεύουσα Μουσκάτ. Απλά, το συγκεκριμένο θα έχει απλό και ομαδικό στις τέσσερις κατηγορίες. Η Παπαδημητρίου θα συνεργαστεί ξανά με την Αιγύπτια κορασίδα Φαρίντα Μπανταβάι, τα μετάλλια με την οποία μέσα στο 2017, περιλάμβαναν και το ομαδικό. Οι δηλώσεις για το Ομάν έκλεισαν στις 113.

Τέλος, το τουρνουά της Σουηδίας είναι της βαθμίδας Regular Events της I.T.T.F. και θα διεξαχθεί στο Έρεμπρο. Η προθεσμία για τις δηλώσεις δεν έχει λήξει ακόμα και προς το παρόν έχουν εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους 257 αγόρια και κορίτσια. Θα γίνουν τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού επίσης στην εφηβική και την παιδική κατηγορία. Η Γραμματοπούλου θ’ αναζητήσει στην πορεία τη συμπαίκτριά της.

 

* Δύο φωτό από το πρόσφατο όπεν της Πάτρας. Αριστερά η Ζωή Αγγελίδου και δεξιά ο Γεράσιμος Πετρής καθώς δέχεται τις οδηγίες του Χρήστου Λάμη.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ