Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμη για ένα ακόμα εξαιρετικό αναπτυξιακό τουρνουά η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH Megalo_plano_geniko

XANTH Megalo_plano_genikoΗ Θεσσαλονίκη, αυτή η μεγάλη «αθλητούπολη», που καλλιέργησε και την επιτραπέζια αντισφαίριση από τα πρώτα της ακόμα βήματα στην Ελλάδα, θ’ αποτελέσει την επόμενη …στάση στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η σειρά περνάει από εκεί για δεύτερη και τελευταία φορά φέτος και είναι βέβαιο ότι το άθλημα και τα παιδιά θα τύχουν ξανά της προσοχής και της προβολής, που τους αρμόζει. Σε ρόλο οικοδέσποινας τώρα η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Το ιστορικό (και για την επιτραπέζια αντισφαίριση) σωματείο διεξάγει αύριο και μεθαύριο το 3ο του όπεν πανελλήνιας εμβέλειας στις μικρές ηλικίες, ενώ πριν είχε κάνει την αρχή με τελικό του θεσμού. Το οργανώνει στο κλειστό γυμναστήριό της «Μίμης Τσικίνας» μαζί με την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας και θα είναι το 7ο γενικά στο τρέχον πρόγραμμα. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είναι 300, μακράν οι περισσότερες από κάθε άλλο όπεν φέτος. Το ίδιο τουρνουά έχει το σχετικό ρεκόρ με 314 από το 2016. Πέρσι συγκέντρωσε 283 αθλητές και αθλήτριες, εμφάνισε τον δεύτερο καλύτερο αριθμό γενικά στον θεσμό και εκτός απροόπτου τώρα θα τον μεγαλώσει. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι, με το πλεονέκτημα που της δίνουν και οι άρτιες εγκαταστάσεις της, η Χ.Α.Ν.Θ. έχει ετοιμάσει …πράματα και θάματα για το τουρνουά. Σκοπός της να δώσει εορταστικό χαρακτήρα και σε αυτή την αθλητική εκδήλωση, να διαφημίσει τα ταλεντάκια του αθλήματος και τη δουλειά των σωματείων.

Για τρίτη φορά στη φετινή περίοδο και μετά από τη Σίνδο και την Πεύκη κατέστη εφικτό να γίνουν οι 8 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που πάντα προκηρύσσονται. Ως συνήθως θα λείψουν οι Νέοι Άνδρες και οι Νέες γυναίκες, αλλά θ’ απολαύσουν ματσάκια τα παιδιά έως 9 χρονών. Οι 300 συμμετοχές χωρίζονται σε 48 νέους, 18 νεάνιδες, 76 παίδες, 36 κορασίδες, 72 παμπαίδες, 19 παγκορασίδες 16 μίνι παμπαίδες και 15 μίνι παγκορασίδες. Όλη η Βόρεια Ελλάδα θα είναι παρούσα και την ίδια ώρα υπάρχει ανταπόκριση από πολλές ακόμα περιοχές της χώρας. Στο όπεν της Χ.Α.Ν.Θ. θα βρεθούν σωματεία από τη Φλώρινα, τις Σέρρες, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Αθήνα, τη Χίο, τα Λεχαινά Ηλείας, τη Βόχα Κορινθίας, την Καβάλα, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, την Ορεστιάδα, την Πάτρα, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Δράμα, τη Βέροια, τη Λέσβο, τον Βόλο, τα Χανιά, την Κομοτηνή, την Καρδίτσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη!

Η δράση θα λάβει χώρα σε 20 τραπέζια και θ’ αρχίσει αύριο στις 08:50 με τους ομίλους των παίδων. Η πολύ μεγάλη διάρκεια αγώνων του Σαββάτου θα κλείσει έπειτα από 12 και πλέον ώρες. Στις 08:30 θ’ αρχίσουν τα παιχνίδια την Κυριακή, ενώ οι τελικοί πρόκειται να διεξαχθούν γύρω στις 15:00. Έχει υπολογιστεί ότι θα γίνουν περισσότεροι από 1.050 αγώνες.

Δεδομένο είναι και φέτος το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο σε όλες τις κατηγορίες, καθώς θα δώσουν το «παρών» όλα σχεδόν τα κορυφαία ονόματα. Ανά κατηγορία τα δύο πρώτα φαβορί είναι: Στους νέους οι Γεράσιμος Πετρής Γιάννης Δαμιανής, στις νεάνιδες οι Ιωάννα Γερασιμάτου, Ελισάβετ Τέρπου, στους παίδες οι Ιάκωβος Αϊβατίδης, Παναγιώτης Αδριανός, στις κορασίδες οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, στους παμπαίδες οι Ηρακλής Κερασίδης, Γιάννης Πιστόλας, στις παγκορασίδες οι Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Νεφέλη Καφάτου, στους μίνι παμπαίδες οι Χρυσοβαλάντης-Παντελής Σαμπαλής, Δημήτρης Γεωργαλλίδης και στις μίνι παγκορασίδες οι Βασιλική Μπουλά και Χριστίνα Τζενίδη.

Η προθέρμανση στον αγωνιστικό χώρο θα γίνει το Σάββατο από τις 08.00 έως τις 08.40 και την Κυριακή από τις 07.50 μέχρι τις 08.20 για τις ηλικίες, που αγωνίζονται στα τρία πρώτα ωράρια. Οι υπόλοιπες κατηγορίες θα χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων την αίθουσα προθέρμανσης, κάτω από τον αγωνιστικό χώρο. Από την ιστοσελίδα των αναπτυξιακών μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις συμμετοχές, τις κληρώσεις των γκρουπ και τα παιχνίδια (http://www.ttscore.io/event/57). Εκεί θα μπαίνουν και online αποτελέσματα, ενώ συνοπτικά το πρόγραμμα και ενδιαφέρουσες πληροφορίες υπάρχουν στο λινκ https://www.httf.gr/images/anak/anak_program_ymca2018.pdf.

Η διοργάνωση έχει διαφημιστεί επαρκώς από μέσα ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη, ενώ και δύο πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί η ΕΡΤ-3 και το TV 100 αφιέρωσαν σε εκπομπές τους χρόνο στην προαναγγελία των αγώνων με καλεσμένο στο στούντιο τον προπονητή της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρη Καραΐσκο. Στο ραδιόφωνο μεταδίδουν συνεχώς σποτάκια οι χορηγοί επικοινωνίας Κοσμοράδιο και Ρlus radio.

Πριν θυμίσουμε και τα διάφορα ενημερωτικά στοιχεία, που ανακοίνωσε η Χ.Α.Ν.Θ. για το οργανωτικό κομμάτι, να σημειώσουμε ότι άρχισαν ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής για το αναπτυξιακό τουρνουά του Α.Ο. Καρέα, το 8ο της φετινής σειράς. Το οργανώνει στις 3 και 4 Φεβρουαρίου το σωματείο σε συνεργασία µε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήµο Βύρωνα διοργανώνουν το Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθληµα ΑΟ Καρέα 2018 και ο τόπος διεξαγωγής είναι το κλειστό γυμναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» (οδός Ελλήνων Αξιωματικών 2, στη Λεωφόρο Κατεχάκη εντός σχολικών εγκαταστάσεων γυμνασίου Καρέα). Οι δηλώσεις συµµετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Τετάρτη στο on-line σύστηµα δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://entries.httf.gr) και η σχετική προθεσμία θα λήξει την προσεχή Τετάρτη. Επίσης η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι μετά το πέρας των αγώνων, στις 18:00, θα πραγματοποιήσει στον ίδιο χώρο την ετήσια εκδήλωσή της για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την απονομή των επάθλων στις ομάδες, που διακρίθηκαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της σεζόν 2016-2017.

Οι πληροφορίες από τη Χ.Α.Ν.Θ.:

* Το Σάββατο 20/01, με την άφιξη της κάθε ομάδας στο «Μίμης Τσικίνας» ο προπονητής/συνοδός θα πρέπει να περάσει από τον χώρο υποδοχής εντός του Αθλητικού Κέντρου. Εκεί θα συμπληρώσει τη φόρμα συμμετοχής της ομάδας του και θα παραλάβει τη δική του διαπίστευση ώστε να μπορεί να μετακινείται στους αθλητικούς χώρους.  

•  Οι προπονητές  των ομάδων παραλαμβάνουν την κάρτα διαπίστευσής τους για να μετακινούνται στους αθλητικούς χώρους και ένα αναμνηστικό polo – Tshirt της διοργάνωσης, καθώς και γαλλική μπαγκέτα (απο τα καταστήματα Cantina pit stop), νερό και ενεργειακές μπάρες (Αφοί Παπαδοπούλου).

• Στους προπονητές θα προσφερθεί πλήρες γεύμα (χορηγία της εταιρείας 2G Facilities), το οποίο μπορούν να παραλαμβάνουν το Σάββατο και την Κυριακή από τις 13:30 και μετά από το γραφείο στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο θα μπορούν ό,τι ώρα επιθυμούν να γευματίσουν.   

•  Για τους αθλητές/τριες της κάθε ομάδας προβλέπεται φρούτο(μπανάνα,απο την εταιρεία DOLE), ενεργειακές μπάρες δημητριακών, νερό και σοκολατένια γλυκίσματα(απο την εταιρεία Μακεδονικά Ζαχαρώδη Camelot). Θα είναι συσκευασμένα και θα δοθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

• Το Σάββατο στις 15:00 θα προσφερθούν στους γονείς των αθλητών πίτσες, χορηγία της εταιρείας «Pizza Fan».

• Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων η Χ.Α.Ν.Θ θα προσφέρει στους γονείς των αθλητών τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν τη σύγχρονη αίθουσα squash στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου «Μίμης Τσικίνας». Θα παρέχεται δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός.

•  Στους αγωνιστικούς χώρους θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους αθλητές, που αγωνίζονται εκείνη τη χρονική στιγμή, στους προπονητές των ομάδων και σε όσους έχουν σχετική διαπίστευση.

•   Η προθέρμανση των αθλητών θα μπορεί να γίνεται στην αθλητική/αγωνιστική αίθουσα της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ. σε συνολικά 7 τραπέζια. Η χρήση του χώρου προτρέπουμε να γίνεται από τους αθλητές/τριες που αγωνίζονται στο επόμενο ωράριο κάθε φορά.

•  Επίσης, για τους συμμετέχοντες αθλητές/τριες κάθε μία ώρα κατά την διάρκεια των αγώνων, θα διεξάγεται κλήρωση για ένα τραπέζι στο εστιατόριο «Famigliano», ένα τραπέζι στο pizza bar «High School», τέσσερα πακέτα 30λεπτης εμπειρίας στο πρώτο ολοκληρωμένο κατάστημα με εξομοιωτές εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα «MOXXVR»,  είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Lynx sports, gpsportsκαι e-pingpongshop.com) και γυαλιά ηλίου(απο τα καταστήματα opticon express). Τα ονόματα των νικητών θα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου.

• Κατά τη διάρκεια των αγώνων το κατάστημα «MOXXVR» θα βρίσκεται στον χώρο της διοργάνωσης με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προσφέρει σε όλους δωρεάν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε εικονικό περιβάλλον.

•  Η ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο της φιλοξενίας που επιθυμεί να προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το αθλητικό γεγονός, διαθέτει με δωρεάν χρήση την κλειστή θερμαινόμενη πισίνα της (25m) το Σάββατο 20/01 από τις 18:30 – 19:30.  Απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι μαγιό, σκουφάκι και σαγιονάρες.

•  Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει παρουσία ιατρικού επιτελείου του Ερυθρού Σταυρού και θα γίνεται χρήση του πλήρους εξοπλισμένου ιατρείου, που διαθέτει η Χ.Α.Ν.Θ. εντός του Αθλητικού Κέντρου.

•  Τέλος, ενημερώνουμε τους φιλοξενούμενους μας αθλητές, προπονητές, συνοδούς εφόρους και γονείς, ότι εντός του Αθλητικού Κέντρου « Μίμης Τσικίνας», θα λειτουργεί διαρκώς, απόλυτα οργανωμένος καφέ-χώρος φαγητού και αναψυχής.

Το τουρνουά στηρίζουν φέτος 19 χορηγοί. Είναι οι εταιρείες Σουρωτή, Vodafone, Dole, Μπισκότα Παπαδοπούλου, 2G, Pizza Fan, Μακεδονικά Ζαχαρώδη Camelot ο χορηγός Υγείας των αθλητών της Χ.Α.Ν.Θ. Euromedica, τα καταστήματα με είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης LYNXSports, epingpongshop.com, Gpsports, τα καταστήματα coffee food & more Cantina Pit Stop, Madison café, pizzabar «High School», MOXX VR, e-shop Optikon Xpress, Famigliano, καθώς και οι  ραδιοφωνικοί σταθμοί Κοσμοράδιο–Ρlus radio, που είναι χορηγοί επικοινωνίας.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ