Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νούμερο 27 στην παγκόσμια κατάταξη των κορασίδων η Παπαδημητρίου!

Malama service

Malama serviceΛίγες ημέρες μετά από την έκδοση του πρώτου ατομικού πίνακα αξιολόγησης για το 2018 η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) δημοσίευσε ξεχωριστά, όπως είχε προαναγγείλει, τα ranking Ιανουαρίου για τις κατηγορίες μέχρι 15 και μέχρι 18 ετών. Στις κορασίδες ήρθε η πολύ ευχάριστη είδηση, που περίμενε η ελληνική πλευρά. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου φιγουράρει πια στην 27η θέση των κορασίδων χάρη στους βαθμούς που πήρε από διαδοχικές συμμετοχές σε διεθνή όπεν νέων τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο! Τον Δεκέμβριο βρισκόταν στο νούμερο 104 και με το νέο σύστημα αξιολόγησης της I.T.T.F. έκανε άλμα 77 θέσεων! Με βάση επίσης αυτή την κατάταξη η 13χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων φιγουράρει την ίδια ώρα στο νούμερο 18 του Under 15 της Ευρώπης. Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ακόμα επιβράβευση των προσπαθειών της (όπως φυσικά και όσων τη βοηθούν στην πρόοδό της) και γίνεται γερό κίνητρο για να συνεχίσει την ποιοτική δουλειά. Πολύ ψηλά βεβαίως, παρέμεινε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους εφήβους. Ο πρωταθλητής Ευρώπης της κατηγορίας πήγε στο νούμερο 15 από το 17 του Δεκεμβρίου.

Μέσα στους φθινοπωρινούς μήνες η Παπαδημητρίου είχε αγωνιστεί στην Κροατία, την Αίγυπτο, τη Σλοβακία και την Πορτογαλία, μάλιστα κατέκτησε και μετάλλια σε διπλό και ομαδικό. Το να εξασφαλίσει βαθμούς και να τους αξιοποιήσει με τη νέα φόρμα του παγκοσμίου ranking list ήταν ένας από τους στόχους της. Άλλωστε, ο πίνακας θα γνώριζε έτσι κι αλλιώς σημαντικές μεταβολές και για τον λόγο ότι με τον ερχομό του 2018 άλλαξαν ηλικιακή κατηγορία πολλές αθλήτριες και πήγαν στις νεάνιδες. Ένα χαρακτηριστικό τώρα, είναι ότι καλύπτουν Ευρωπαίες τις δύο πρώτες θέσεις: η Ρωσίδα Ελίζαμπετ Αμπραμιάν και η Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία. Τον προηγούμενο μήνα ήταν στις θέσεις 13 και 11 αντίστοιχα και γενικά η πρώτη 10άδα τότε είχε μόνο αθλήτριες ασιατικής καταγωγής! Η αριστερόχειρας του Γ.Α.Ο. Πειραιά βρίσκεται στο νούμερο 27 με 1999 βαθμούς. Στον ίδιο πίνακα εμφανίζουν άνοδο και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με τη Χρυσή Φωτιάδου, που επίσης είχαν πετυχημένη παρουσία σε τουρνουά στο εξωτερικό το φθινόπωρο. Η Γραμματοπούλου πήγε στο νούμερο 49 (από 79) και η Φωτιάδου στο 149 (από 160). 

Να δούμε τις νέες θέσεις όλων των Ελλήνων αθλητών στους πίνακες των μικρών κατηγοριών, καθώς είναι και οι πρώτοι που εκδόθηκαν για το 2018. Στους αθλητές έως 18 ετών ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε άνοδο δύο θέσεων. Μετακινήθηκε στη 15η με 3.726 βαθμούς. Ο Κωνσταντίνος Στάμου είναι στο νούμερο 306, ο Ιάσωνας Κορδούτης στο 485, ενώ ο Νίκος Βλαχάκης, ο Δημήτρης Στάμου και ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης είναι μαζί στο 601. Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου ανέβηκε στο νούμερο 103 από το 179. Η Γεωργία Χατζάκη είναι στο 218, η Έλλη Φίσερ στο 225 και ακολουθούν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο 264, η Χριστίνα Αθανασοπούλου στο 374, η Ελισάβετ Τέρπου στο 436 και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου στο 468.

Στους παίδες δεν υπάρχει τώρα αξιολογημένος Έλληνας αθλητής. Μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν στην κατηγορία ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γιάννης Δαμιανής, αλλά με την αλλαγή του χρόνου πέρασαν στην κατηγορία των νέων. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ