Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκιώνης και Αγγελάκης κάνουν την αρχή για την Ελλάδα στα World Tour του 2018

Aggelakis service

Aggelakis serviceΣτην πανέμορφη Βουδαπέστη ανοίγει αύριο η σειρά των φετινών World Tour της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και η Ελλάδα θα είναι παρούσα με δύο αθλητές. Τον Παναγιώτη Γκιώνη, που θα πάρει μέρος σε απλό και διπλό ανδρών και τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη, ο οποίος θα μετάσχει μόνο στο απλό ανδρών. Μεταβαίνουν σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα και θ’ αγωνιστούν με τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή. Το World Tour της Ουγγαρίας είναι και το πρώτο, στο οποίο υπολογίζεται το ατομικό ranking list με το νέο σύστημα αξιολόγησης. Τα φαβορί του τουρνουά προέκυψαν από την κατάταξη του Δεκεμβρίου 2017, αλλά με βάση το νέο World Ranking και όχι εκείνο με την προηγούμενη μορφή του. Ο Γκιώνης παραδείγματος χάρη, δεν παίζει ως νούμερο 39, που ήταν στο κλείσιμο του 2017, αλλά ως 96, όπου υποχώρησε με το πρόσφατα εισαχθέν σύστημα. Επίσης, όπως έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, αυτή η σημαντική αλλαγή από την I.T.T.F. απαιτεί για τη βαθμολογική βελτίωση πολλές συμμετοχές στα μεγάλα events. Συνεπώς, σχετίζεται με τη νέα κατάσταση το γεγονός ότι στο εναρκτήριο τουρνουά του 2018 θ’ αγωνιστούν περισσότεροι από 320 αθλητές κι αθλήτριες από χώρες όλων των ηπείρων.

Το ουγγρικό όπεν θα γίνει στο Budapest Olympic Hall. Αύριο και μεθαύριο τα προκριματικά και από τις 18 μέχρι τις 21 του μήνα τα κεντρικά ταμπλό. Το πρόγραμμα φυσικά έχει και τους αγώνες έως 21 ετών, όμως λόγω της τεράστιας συμμετοχής θα εφαρμοστεί από την αρχή ένα ταμπλό των «32» και ο Αγγελάκης, που δεν βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη Under 21 (Νο 158 τον Δεκέμβριο), δεν μπορούσε να είναι μέσα.

Στο απλό ανδρών πρόκειται να μετάσχουν 180 αθλητές. Οι 16 πρώτοι στα seeding πέρασαν απευθείας στο ταμπλό των «32». Τα προκριματικά, στα οποία είναι και οι Έλληνες διεθνείς, περιλαμβάνουν δύο φάσεις: Ομίλους πρώτα και δύο νοκ άουτ γύρους μετά ώστε να προχωρήσουν 16 στον 1ο γύρο του αγωνίσματος και να συμπληρώσουν τα ισάριθμα φαβορί. Στη νοκ άουτ φάση πάνε οι νικητές των γκρουπ. Ο Γκιώνης έχει τις πιθανότητες με το μέρος του για να το πετύχει αυτό, ενώ πολύ δύσκολο είναι (όπως στους ομίλους κάθε όπεν) το αντίστοιχο έργο του νεαρού Αγγελάκη.

Σχηματίστηκαν 54 προκριματικά γκρουπ. Τα 52 των 3ων αθλητών και τα υπόλοιπα των 4ων. Ο Γκιώνης, που θα επανέλθει μετά από τραυματισμό στο πόδι, τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 37ο γκρουπ. Θα διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι στον Γάλλο Τζόε Σέιφριντ και τον Ισπανό Ντανιέλ Παλάθιος. Αύριο στις 19:10 ώρα Ελλάδας (18:10 τοπική) αντιμετωπίζει για τη 2η αγωνιστική τον Παλάθιος. Ο αγώνας γίνεται στο τραπέζι 2 και οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να τον παρακολουθήσουν από το itTV.com, καθώς έχουν ανακοινωθεί ζωντανές ιντερνετικές μεταδόσεις από τέσσερα τραπέζια ( το λινκ από το 2 είναι https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-2/1075778). Το παιχνίδι με τον Σέιφριντ για την 3η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 13:30.  

Ο Αγγελάκης κληρώθηκε στο 47ο γκρουπ και δίνει αύριο και τους δύο αγώνες του. Στις 15:50 συναντά τον Πανγκ Σούε Τζίε από τη Σιγκαπούρη και στις 20:00 τον Ρώσο επικεφαλής του ομίλου Κιρίλ Σκάσκοφ. Ο αγώνας με τον Σκάσκοφ διεξάγεται στο τραπέζι 3 και θα έχει επίσης livestreaming (στο λινκ https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-3/1075787).

Στο διπλό ανδρών θα γίνουν δύο προκριματικοί γύροι. Ο Γκιώνης θα συνεργαστεί σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση με τον Βανγκ Γιανγκ, τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο, που επίσης έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Στη δύσκολη προσπάθειά τους για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των «16» θα βρουν αμέσως υψηλό εμπόδιο μπροστά τους. Την Τετάρτη στις 21:00 θ’ αντιμετωπίσουν τους Αυστριακούς Ρόμπερτ Γκάρντος/Ντάνιελ Χάμπεσον πρώην πρωταθλητές Ευρώπης του αγωνίσματος. Ο αγώνας θα γίνει στο τραπέζι 4 και θα μεταδοθεί ζωντανά (https://tv.ittf.com/livestream/hungarian-open-table-4/1075791).

Αν το ελληνοσλοβακικό ζευγάρι μπει στη 16άδα των προκριματικών θα δώσει (πιο αργά το βράδυ της ίδιας μέρας) το καθοριστικό ματς για την πρόκριση απέναντι στους νικητές από την αναμέτρηση Σουμιαζίτ Γκος/Χαρμίτ Ντεσάι (Ινδία)-Οβίντιου Ιονέσκου/Ράρες Σίπος (Ρουμανία).

ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ 2Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ

Από την Ουγγαρία στη Σουηδία όπου το βράδυ του Σαββάτου άρχισε ο 2ο γύρος στη Σούπερ κατηγορία των γυναικών. Για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος η Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου νίκησε 6-4 εκτός έδρας την Άρβικα. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ήταν εκπληκτική και πέτυχε τρεις νίκες κόντρα στην Άλμα Ρόουζε με 3-1 σετ, την Τζένιφερ Τζόνσον με 3-2 και τη Ρεμπέκα Κάρλσεν επίσης με 3-2. Θετικά μπήκε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και η Μελαρένεργκι της Γεωργίας Ζαβιτσάνου επικρατώντας στην έδρα της 6-2 της Γούνο. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών κατέβαλλε την Αρίνα Σινγκεορζάν με 3-2 σετ κι έχασε από τη Σοφία Βέστχολμ με το ίδιο σκορ. Στη βαθμολογία η Στόρφορς παραμένει στην κορυφή με συγκάτοικο την Έσλοβ και 13 βαθμούς, ενώ η Μελαρένεργκι είναι 3η με 11 βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα επίσης ότι με 13 νίκες και 4 ήττες η Τόλιου είναι αυτή τη στιγμή η 3η πιο αποτελεσματική παίκτρια στη λίγκα.

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ