Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ξανά στη δράση το Σαββατοκύριακο οι ομάδες της Α2 εθνικής κατηγορίας

A2 Alexandropouli_Mourou

A2 Alexandropouli_MourouΈπειτα από σχεδόν δύο μήνες επιστρέφει στο αγωνιστικό προσκήνιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Α2 εθνική κατηγορία. Άνδρες και γυναίκες έχουν δράση αύριο και μεθαύριο στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο προτελευταίο αγωνιστικό τους διήμερο, με τους μεν ν’ αναμετρώνται για τη 13η, τη 14η και τη 15η αγωνιστική και τις δε για τη 10η, την 11η και την 12η αγωνιστική. Από το πρόγραμμα λείπουν ντέρμπι για τις πρώτες θέσεις, αλλά φυσικά υπάρχουν παιχνίδια, που προκαλούν ζωηρό ενδιαφέρον. Στους άνδρες η Ελευσίνα θα προσπαθήσει να …βάλει δύσκολα στην αήττητη Αθηνά Μαγκουφάνας. Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι αγώνες του 3ου της βαθμολογίας Άρη 2006 με τον Α.Σ.Ε.Α Καβάλας (το Σάββατο) και τον Γ.Α.Ο. Πειραιά (την Κυριακή), οι οποίοι ισοβαθμούν στην 1η θέση. Επίσης στους άνδρες η προσοχή πέφτει και σε αναμετρήσεις για τις τελευταίες θέσεις. Το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αντιμετωπίζει αύριο τους ισόβαθμούς του Αετούς Πόλης και την Κυριακή την Ένωση Ποντίων Μελισσίων, η οποία περιορίζεται στην προτελευταία θέση. Το Σαββατοκύριακο αυτό συνεχίζονται και τα πρωταθλήματα των τοπικών διασυλλογικών κατηγοριών.

Στην Α2 των ανδρών η Αθηνά Μαγκουφάνας εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με το απόλυτο των επιτυχιών. Το Σαββατοκύριακο έχει την ευκαιρία να προσθέσει άλλους έξι πόντους στο …σακούλι και αν το καταφέρει θα βρεθεί μία ανάσα πια από την κατάκτηση του τίτλου και την απευθείας άνοδο στην Α1 κατηγορία. Ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς θ’ αποτελέσει το υψηλότερο εμπόδιο. Ο αγώνας διεξάγεται το πρωί της Κυριακής και είναι ο σημαντικότερος του διημέρου, καθώς έχει δυνατό βαθμολογικό κίνητρο και η Ελευσίνα, που είναι στην 4η θέση και κυνηγά την είσοδο στις θέσεις των μπαράζ. Δύο βαθμούς πίσω την πρωτοπόρο Αθηνά είναι η Α.Ε.Κ. και τρεις ο Ίφιτος Πατρών. Μπορούν επίσης να προχωρήσουν νικηφόρα κι έχουν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς. Βασικά για να βρεθούν πιο κοντά στην εξασφάλιση των μπαράζ  προκειμένου να διατηρήσουν ελπίδες για την πρωτιά, αλλά κυρίως.

Στις γυναίκες η δράση επιστρέφει στο φαληρικό στάδιο μετά το πέρασμα του Νοεμβρίου από την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Ο Γ.Α.Ο. Πειραιά και η Καβάλα είναι πλέον ισόβαθμοι και πολύ πιθανό να πάνε έτσι τον Μάρτιο στις τελευταίες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Νωρίτερα όμως, πρέπει να βγουν αλώβητοι από τα τρία προσεχή παιχνίδια. Πέρα από τον Άρη 2006 αντιμετωπίζουν το Π.Κ.Δ. Ταύρου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Α.Ο. Καρέα και το Π.Κ.Δ.Τ. αντίστοιχα. Στον βαθμολογικό βυθό ο Α.Ο. Καρέα μοιάζει καταδικασμένος σε πτώση στη Β’ Εθνική, ενώ η προτελευταία Α.Ε. Αθηνά παίζει ίσως το τελευταίο της χαρτί για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην A2 εθνική κατηγορία:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 11:00:

Αθηνά Μαγκουφάνας-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Αετοί Πόλης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Πρόοδος-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Άρης Βούλας-Ίφιτος Πατρών

Ε.Α. Βόχας-Α.Ε.Κ.

Το Σάββατο στις 14:00:

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Ε.Α. Βόχας

Α.Ε.Κ.-Άρης Βούλας

Ίφιτος Πατρών-Πρόοδος

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Αετοί Πόλης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Αθηνά Μαγκουφάνας

Την Κυριακή στις 10:00:

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Αθηνά Μαγκουφάνας-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Αετοί Πόλης-Ίφιτος Πατρών

Πρόοδος-Α.Ε.Κ.

Άρης Βούλας-Ε.Α. Βόχας

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 11:00:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Φοίνικες Πάτρας

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Α.Ο. Καρέα-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Α.Ο. Άρης 2006-Αθηνά Μαγκουφάνας

Το Σάββατο στις 14:00:

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ο. Άρης 2006

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Φοίνικες Πάτρας

Αθηνά Μαγκουφάνας-Α.Ο. Καρέα

Την Κυριακή στις 10:00:

Φοίνικες Πάτρας-Α.Ο. Καρέα

Α.Ο. Άρης 2006-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Αθηνά Μαγκουφάνας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

 

* Στη φωτογραφία φάση από αγώνα της Α2 γυναικών στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Νοέμβριο 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ