Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φινάλε 1ου γύρου στη σουηδική λίγκα γυναικών και πρωτιά για τη Στόρφορς της Τόλιου

Storfors 17-18_celebrate

Storfors 17-18_celebrateΓιορτές με πρωτιά στη σουηδική λίγκα θα κάνει η Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου. Με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος και η ομάδα του σουηδικού βορρά βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την Έσλοβ. Θετική είναι και η πορεία της Μελαρένεργι, στην οποία αγωνίζεται η Γεωργία Ζαβιτσάνου. Το κλαμπ είναι στην 3η θέση της κατάταξης και άρα μέσα στον στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ της πρώτης 4άδας. Σε αυτή τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου οι συμπαίκτριες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των γυναικών τα έχουν πάει αρκετά καλά κι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα αποτελέσματα των ομάδων τους. Δύσκολο έργο τις περιμένει και από το νέο έτος με τον 2ο γύρο ν’ αρχίζει στις 13 Ιανουαρίου, νωρίτερα πάντως θα …τα πουν και στη δική μας Α1. Το προσεχές Σάββατο θα κλείσει και ο 1ος γύρος του ελληνικού πρωταθλήματος γυναικών και στις 11:00 ο πρωτοπόρος Δ.Α.Ο. Ταύρου της Τόλιου θα κοντραριστεί στο Σ.Ε.Φ. με τον 2ο της κατάταξης Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας της Ζαβιτσάνου, ο οποίος με μία ήττα ακολουθεί στη 2η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό.

Η Στόρφορς και η Μελαρένεργι τελείωσαν με ευρείες νίκες το πρώτο μισό στην κορυφαία κατηγορία της Σουηδίας. Η Στόρφορς επιβλήθηκε εντός έδρας 6-1 της Άρβικα BTK. Η Τόλιου νίκησε και τα δύο παιχνίδια της αρχικά με 3-0 σετ τη Ρεμπέκα Κάρλσεν και αργότερα με 3-1 την Τζένιφερ Γιόνσον, η οποία αγωνίζεται στην εθνική Σουηδίας. Η Μελαρένεργι κατέβαλλε κι αυτή 6-1 την ΙΚ Γιούνο ως φιλοξενούμενη. Η Ζαβιτσάνου είχε προσωπικό απολογισμό μία νίκη και μία ήττα. Κάμφθηκε με 3-1 σετ από την Αρίνα Σινγκορζάν και νίκησε με το ίδιο σκορ τη Σοφία Βέστχολμ.

Στη βαθμολογία η Στόρφορς είναι στην 1η θέση με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Εμφανίζει 11 βαθμούς και συγκατοικεί με την Έσλοβ. Η Μελαρένεργι είναι μόνη στην 3η θέση με 9 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Οι Σουηδοί ανακοινώνουν και τα ατομικά στατιστικά των αθλητριών και φυσικά έχουν κι αυτά το ενδιαφέρον τους. Η Τόλιου είναι 7η στον σχετικό πίνακα με 10 νίκες και 4 ήττες. Η Ζαβιτσάνου βρίσκεται στη 15η θέση με 10 νίκες-9 ήττες. Και για τις δύο αθλήτριες βέβαια, το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν βοηθήσει σημαντικά τις ομάδες τους στο να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στην τελική 4άδα. Να σημειωθεί τέλος, ότι την καλύτερη στατιστική στη σουηδική λίγκα έχει με 14-2 η Άλεξ Γκάλιτς της Έσλοβ. Η Τόλιου τη νίκησε με 3-2 σετ στον 1ο γύρο και η Ζαβιτσάνου έχασε με 3-2. Η Σλοβένα διεθνής αγωνίζεται φέτος και στον Ολυμπιακό. Στην ελληνική Α1 ήταν απούσα από την αναμέτρηση με τον Δ.Α.Ο. Ταύρου, αλλά είχε παίξει κόντρα στις Σάρισες (και είχε νικήσει πάλι τη Ζαβιτσάνου με 3-1 σετ).   

 

* Τα στελέχη της Στόρφορς πανηγυρίζουν μετά τη νίκη της Κυριακής και την ολοκλήρωση του 1ου γύρου στην κορυφή. Η Τόλιου είναι στο μέσο. Φωτό από τη σελίδα του κλαμπ στο facebook

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ